Monissa sisustusta käsittelevissä blogeissa on viime aikoina ollut kuvia Norm Architect-sivustolta. Sivustolle on kerätty todella kauniita ja inspiroivia talokuvia ja ajattelin kirjoitella niistä omia huomioitani rakentamisen ja pintamateriaalivalintojen kannalta.

Yksinkertainen, ajaton keittiö. Puiset jakkarat ovat pehmentämässä modernia sisustusta – tuollaiset voisi sopia meidänkin keittiöön saarekkeen yhteyteen.

 

Kaunis, ilmeisesti betonista valettu lavuaari; näihin löytyy netistä ohjeita googlettamalla. Meinasimme ensin valaa itse keittiön saarekkeen tason betonista, mutta hylkäsimme idean mm. aikapulan takia.
Suurta, kivimäistä laattaa sekä laattiassa että seinissä. Hyvin samanlaista kuin meille tuleva vaalea Il Micron -laatta. Jälleen puinen jakkara pehmentämässä tilaa.

 

Amme-inspiraatio. Kaunis tumma lattialaatta.

 

Valkoinen talo, jossa tumma katto ja ikkunanpuitteet. Tällaista väritystä mekin olemme suunnitelleet taloomme – vaikka myös täysin tumma talo houkuttelisi myös.

 

Tässä kuvassa huomioni kiinnittyi lattiaan sekä jalkalistoihin – molemmat valintoja, joita vielä pohdimme. Eamesin tuoli on kaunis klassikko.

 

Lattiasta kattoon ulottuva vaatekaappi. Huomioni kiinnittyi myös kattolamppuihin – tuollaiset sopisivat meillekin.

 

Seinään kiinnitetty wc-istuin. Tällaiset meillekin tulee. Oikeasta reunasta pilkottaa myös samanlainen Unidrain-lattiakaivo, joka meille tulee. Kuvassa on jälleen myös Il Micronin näköistä laattaa.
Vaatekaapin ovien alle asennettu valo. Antaa ihan kaunista epäsuoraa valoa tilaa. Minusta ei kuitenkaan ole kaunista, jos epäsuoraa valoa (siis koteloituja valokaapeleita) tukitaan joka paikkaan. Luonnonvalo on tietenkin asia erikseen.

 

Jälleen lattiasta kattoon ulottuvat vaatekaapit. Miksei näitä tehdä enemmän? Meillä oli tällaiset viimeksi ja nyt tulee myös. Molemmilla kerroilla kalustemyyjä on ensin sanonut ettei heidän mallistossaan ole niin korkeita kaappeja, mutta kun standardikaappeja on alettu tutkia, on selvinnyt, että sijoittamalla ”normaalikaapin” päälle vielä yhden kaappirivin ja madaltamalla sokkelia, saadaan kattoon asti ulottuva kaapisto. Miksi kaapin päälle pitäisi jättää hukkatilaa? Viimeksi meillä oli tuollaiset yhtenäisen ovet (ne teetettiin), mutta ne tuntuivat vähän venkuloilta, joten nyt meille tulee yläkaappien ovet erikseen.

 

Tummaa laattaa yhdistettynä valkoiseen, sileään pintaan. Tummaan saunarakennukseemme tulee valkoinen katto, jotta tilasta ei tule liian pimeä. Mietimme vielä myös, että onko harkitsemamme seinälaatta sittenkin liian kiiltävä. Näitä kuvia katsellessa, mieli kääntyy enemmän mattalaatan puoleen.

 

Kaunis keittiö, jonka välitilassa on tummakarminen ikkuna. Meillehän piti alunperin tulla myös tummakarminen ikkuna välitilaan, mutta koska tilattu ikkuna oli väärä (se oli aukeava eikä kiinteä niin kuin oli sovittu), ikkuna tilattiin uudelleen ja vaihdoimme sisäkarmin väriksi valkoisen. Ei se tummakarminenkaan olisi huono vaihtoehto ollut – ainakaan kun tätä kuvaa katselee…

Tällaisia mietteitä tänä sunnuntaina. Näitä valintoja on niin kiva pohtia! Ja hyvä, että aloitimme pohtimisen jo ajoissa, sillä siten saa aikaa kypsytellä ideoita…

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

kuvat: http://www.normcph.com/

Author

19 Comments

 1. >Ihania kuvia, just niin mun makuun, silmä lepää!"Betonilavuaarin" hana on Axor Citterio, joka meillä tulee landelle, myös seinäasennuksena betonin harmaaseen "rappausseinään". Ja saman mallin suihkut.Tuo tuplaspotti, jota ihailit, näyttä myö siltä sarjalta, jota meille tulee kauttaaltaan saunaan. Se on Flos Porche Designin spotteja, löytyy yksittäisinä ja tuplana. Hienon mielestäni siitä tekee tuo musta pesä ja kätevä, kun sen saa (niin alutessaan) suunnattavilla spoteilla. Löytyy myös kosteaan tilaan ip44, päällä silloin etsattu lasi..Seinäpytty ja Unidrain myös tulossa meille – eli kuten alussa totesin, ihan just mun makuun!Sitten vielä kun saisi tuo Random lightin : )

 2. >anteeksi kamalia kirjoitusvirheitä, bloggeri jotenkin ryppyili samalla.

 3. >Tosi kauniita kuvia, ihanan yksinkertaista muttei kuitenkaan kolkkoa. Talo on tosi kauniin tyylikäs ulkoapäin, ihana! Olisipa jo tässä sisustusvaiheessa 🙂

 4. >Ihailen kyllä noin simppeleitä sisustuksia, mutta itsellä pitää vaan olla inasen väriä ja mielellään sieltä 60-70 lukujen tuntumasta 😉 Me päädyimme tilaamaan jalkalistat ikkunakarmien värisinä, sillä meillä on tummanharmaa lattiakin. On kylä erihyvä listat.

 5. >voi että miten ihania kuvia! meillä on kyllä pitkälti sama maku :). mäki haaveilen vielä talosta (kivitalo), joka on valkoinen, mut ovet ja ikkunankarmit ja katto tummanharmaa! meilläkin on toisessa veskissä seinämallin wc-istuin (mies ei suostunu laittaan sellasta ku toiseen veskiin :/).mietitkö vaihtoehtoa et laittaisitte kaapinoviks liukuovet? meillä on sellaset eteisaulassa 2,7m korkeina, tykkään niin paljon!!on todellakin hyvä aloittaa pohdinnat hyvissä ajoin, koska mulla ainaki ehti mieli muuttua. oikeen hirvittää jos oisin jääny kaikissa asioissa siihen ekaan vaihtoehtoon, hui! :Dja ne pohdiskelut oli niin mukavaa puuhaa tosiaan, ne toi potkua raksailuun! 🙂

 6. >Jalkalistoista on monta makua. Muistan yhden hyvän vinkin, jonka lukenut jostain. Jos lista on lattian värinen, kääntyy lattia jotenkin seinälle. Sen sijaan jos lattialista on valkoinen, pidentää se seinää ja tekee selvemmän kontrastin seinän ja lattian välille. Itse tykkään tästä jälkimmäisestä vaihtoehdosta, ja meillä se on toiminut. Myös värillisissä seinissä valkoinen lista on ollut ok.

 7. >Gloria: hyvä maku sinulla. 🙂 Tuo Citterio-hana on todella kaunis. Ja kiva, kun kerroit tarkemmin noista kattovalaisimista. Mies innostui niistä ja meinasi, että niitä voisi hankkia esim. vaatehuoneeseen ja saunan kylppäriin. Pitää tutkia paljonko kustantaisivat… ;)Ja heh, en huomannut edes kirjoitusvirheitäsi. Luen aina niin nopsaan, etten yleensä kiinnitä huomiota sellaisiin…ainakaan vapaa-ajalla…Hanna: sanos muuta, olisipa oma projekti jo sisustusvaiheessa! Nyt kun meillä ei ole muutamaan päivään tapahtunut mitään kovin suurta, olen ihan kärsimätön. 😀 Mutta kyllä se tästä etenee… RUMBO: nuo sisutukset ovat sellaisia "tyhjiä kanvaaseja", joihin omat tavarat ja arki tuo sitten sen persoonallisuuden. Meille tulee valkoiset lattialistat. Olemme vain miettineet kuinka korkeat haluamme. Talopakettiin kuuluu Aurora-listat, jotka ovat todella korkeat. Tänään päätimme jättää listapaketin pois toimituksesta, niin saamme rauhassa pähkäillä sitä asiaa. Voisin kyllä haluta samanlaiset valkoiset, hiukan normaalia korkeammat lattialistat kuin meillä oli eka talossakin. Tykkäsin niistä kovasti. :)S: kivitalo olisi kyllä unelma! Mutta siinä rakentamisessa on aivan hirveä homma verrattuna tällaiseen elementtitaloon. Minä olisin jo eka kerrallakin halunnut seinä-wc:t, mutta nyt ne vihdoin tulee! :)Kaapeista vielä. Emme ole ajatelleet nyt liukuovellisia kaappeja. Olen mieltynyt noihin ihan normiovellisiin pomppusalvoilla tai mahd. huomaamattomilla vetimillä. Viimeksi meillä oli yhdessä huoneessa liukuovikaappi lattiasta kattoon ja se oli siellä ihan hyvä ratkaisu.Hanna: olen samaa mieltä. Emme ole missään vaiheessa ajatelleet muita kuin valkoisia listoja. Listan korkeus vaan mietityttää (kuten Rumbolle vastasin). Olisi kiva jos ei tarvisi lattialistoja ollenkaan, mutta se olisi kai vaikea toteuttaa… Selvittelemme myös, olisiko mahdollista jättää ikkunan ympärykset kokonaan ilman listoja. Toivottavasti se onnistuu. Kattolistoja meille ei tule tälläkään kertaa ollenkaan.

 8. >Plusminuspartners tuo maahan noita Flos Porche Design Micro Battery- lamppuja. Netissä oleva kuvatarjonta näistä lampuista on aika surkea. Hämmästyin, etteivät olleet niin kalliita – toisaalta minulla ei välttämättä ole ihan ajan tasalla spottien hintatietous (sekä saatu suunnittelija-alennuksella).

 9. >Hei,eksyin ihan sattumalta sivuillesi, meilläkin rakennusprojekti menossa….huomasin että teillekin on tulossa unidrainit. Meille myös ja siihen liittyen kyselisinkin että onko teillä samanlaisia pähkäilyn aiheita kuin meillä. Eli teettekö kylpyhuoneen seinän (joka siis tulee unidrainin taakse) valmiiksi ennen lattiavalua vai miten aiotte hoitaa unidrainin seinäkiinnityksen? Meillä luultavasti tehdään ns. valeseinä ja lopullinen seinä tehdään vasta valun jälkeen. HANKALAA!!! Meille tulee myös 30×60 laatta sekä kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen jossa myös kurasyöppö.

 10. >Ihania kuvia kyllä. Valkoisesta talosta itsekin pidän, omamme on itseasiassa aika samantyyppinen kuin tuossa esimerkkikuvassa. Mutta kun olette puhuneet siitä tummanharmaasta, minusta se voisi sopia vielä paremmin tulevan talonne julkisivuksi kuin valkoinen, voisi olla vähän persoonallisempi ja tyylikkäämpi valinta. Puuverhoilussa tummanharmaa tuntuisi olevan aikaa ja kulutusta kestävämpi vielä kuin valkoinen. Kai. Eniveis, tämä nyt vain tällaisena pienenä anonyyminä mielipiteenä 🙂

 11. >Me hankittiin tuollaiset upotettavat "mustat laatikot" eteisen kattoon parisen vuotta sitten Decolightilta Tampereelta. Valaisimet oli näppärä asentaa ja mielestäni kohtalaisen edullisesta hinnasta huolimatta laadukkaan oloiset. Meille upotukset tuli kipsilevykattoon, eli tässä kehyksettömässä mallissa upotusten reunat pitää vaan jaksaa tehdä huolellisesti. Decolightilla on myös saatavilla malli, jossa on harmaa kehys ja näin ollen vähemmän näperrettävää upotuksen suhteen. Menin pitkästä aikaa firman nettisivuille ja olivat laajentuneet melkoisesti, siellä saa selata heidän tuotekatalogia, mutta nettiversiossa ei näkynyt hintoja. Painetussa katalogissa jonka saimme aikoinaan myymälästä, oli myös kaikki hinnat joten oli helppo laskeskella kustannuksia.

 12. >Meillä on myöskin halogeenit ja muoviset kotelot hankittu Treen Decolightilta. Kyllä kehys antaa hieman anteeksi ja oli kyllä helppo asentaa kunhan eka saatiin porattua noi miljoona reikää. osa halogeeneistä vielä puuttuu, on vain pelkät kehykset katossa. ootellaan taloautomaation valmistumista.

 13. >no me taas ollaan sitä mieltä et kyllä se kivitalo on helpompi tehä ku pitkästä tavarasta puutalo (kuten me tehtiin). kivitalossa on niiiiin paljo vähemmän vaiheita!! jos oisin tienny rakentamisesta kaiken tämän ennen talomme rakentamista, oisin päätyny ehdottomasti kivitaloon! ja tiedätkö et nykyään tehään aika paljo kivitaloja, joissa seinät on ns. betonilevyjä (en muista termiä), joten yks seinä nousee kerralla!!! tosi kätevää! :)esim. rytimäen itäpuolelle nousi tän kesän aikana tommosia betonilevyseinätaloja 🙂 (sorry termini :D)entäs Suvi, millanen sisäkatto teille tulee ku voitte jättää kattolistat pois? maalattu/rapattu? t. listoja inhoava

 14. >Gloria: ok, kiitos tiedosta. Noita spotteja taitaa saada siskoni liikkeestäkin, joten konsultoin häntä seuraavaksi. ;)Anonyymi: ei meillä tehdä väliseiniä ennen lattianvalua. Mies sanoi, että unidrainin sivu jää laattojen alle piiloon. En valitettavasti tiedä tarkemmin, miten tuo teknisesti toteutetaan… :/ Kiva, että eksyit tänne. Ehkä voin postata unidrainien asennuksesta sitten, kun näen miten se toteutetaan…Hannah: niinpä! 🙂 Olen samaa mieltä. Valkoinen kyllä houkuttaa myös tosi paljon. Luulen, että testaamme Tikkurilan ohjelmalla molemmat värivaihtoehdot ja sitten päätämme kumpi tulee. Jos tuota väriä voi enää edes muuttaa…rakennuslupaan laitettiin valkoinen…Nougat: kiitos vinkistä! 🙂 Pitääpäs vierailla tuollakin sivustolla…RUMBO: jaahas. Meillekin taloautomaatio. :DS: juu, kyllä sellainen betonielementtitalo onkin varmasti ihan kätsy tehdä. Ajattelin ekana heti vaan harkkotaloja; niissä on on aivan hirveä homma!Mietittiin sellaista betonielementtitaloa jossain vaiheessa, mutta niistä löytyy tosi vähän tietoa netistä, enkä tiedä miten sellainen hankitaan —> markkinointia voisi parantaa. Päädyttiin sitten Harmajaan, kun ollaan siitä kuitenkin haaveiltu alusta asti. Ja puutalon lämminhenkisyys viehättää minua, vaikka kyllä kivitalot ovat upeita. Voisin ottaa molemmat. ;DNiin, sisäkatosta vielä. Meille tulee taas kipsilevykatto. Paklaamisessa on ihan hirveä homma, mutta lopputulos palkitsee. Mies paklasi viimeksi kipsilevyt kauttaaltaan. Se toteutetaan siis samalla tavalla kuin kipsilevyseinät. Ja sitten maalataan. Haluamme sileän katon, joten ruiskumaalaus ei onnistu.

 15. >ok, mäki oisin halunnu kipsilevykaton, mut hokasin sen liian myöhään :). seuraavaan sitte ;).meillä kipsilevyseinät ylitasoitettiin, paras silloin ku suurin osa seinistä maalataan. samalla vaivallahan se ois kattokin ylitasotettu ja maalattu, mut kaikkee ei aina hokaa! meillä ruiskumaalattiin seinät ja telattiin päältä aika sileäksi. siten ois voinu tehdä katonki; lyhytkarvaisella telalla päälle ni tulee sileä jälki 🙂

 16. >Hei.Haluan vinkata vielä myynnissä olevaa, tuttaviemme taloa, joka on kokonaan ulkopuolelta musta ja on hyvän näköinen! Muutenkin talossa on mielenkiintoisia yks.kohtia ;)http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=12877434228320&itemcmd=move52&listSize=90&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.1445583&.sid=1000.96475E1A71B348D85448E48A7212A9FDkamalan pitkä linkki, jos ei toimi Etuoven kohdenro on 16402.

 17. >Niin ja tarkemmin kuin luin kommentteja.. meillä on toinen betonielementtitalo, minkä olemme rakentaneet ja muuta emme enää tahdokaan :)Seinäelementti on nimeltään Sandwich eli paketissa tulee mukana kerralla ulkoseinä ja sisäseinä, joiden välissä villat, johdotukset ja raudoitukset. Muovitalossa emme asu 🙂

 18. >Se mattapintainen laatta saattaisi olla myös helpompi pitää puhtaana. Eikö siinä kiiltävässä laatassa näy roiskeet yms. tosi selvästi.

 19. >Meillä on ruiskulla roiskittu katto, joten onneksi olemme kattolistavapaita, jee! Mietimme myöskin aivan sileää kattoa, mutta miehelle on akuustiikka tärkeää ja röpelöinen katto on akustiikaltaan parempi kuin sileä. Ja tykkään kyllä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.