Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Musta ja valkoinen ovat ajaton väripari, joita voi yhdistää huoletta kaikkiin värisävyihin. Valkoinen lisää tilantuntua, raikastaa ja luo hyvän pohjan muille väreille. Musta väri puolestaan luo syvyyttä, särmää ja nostaa esiin yksityiskohtia vaaleaa taustaa vasten. Mustasta on viime vuosina tullut hyvin vahva sisustustrendiväri, vaikka pieninä ripauksina se onkin aina ajaton valinta. Nyt kokonaisia taloja maalataan mustaksi ja musta väri on otettu rohkeasti käyttöön kotien pintamateriaaleissa ja viimeistelyissä. Edelläkävijöiden esimerkkiä näyttää Kannustalon ensi kesän asuntomessukohde Pohjanmaa-talo, jossa mustat yksityiskohdat ovat hyvin vahvasti läsnä.

_MG_6508

_MG_6502

_MG_6506

_MG_6511_1

Pohjanmaa-talon viimeistelyssä mustat yksityiskohdat luovat kontrastia muuten harmonisen vaaleanharmaaseen värimaailmaan. Yksi hallitsevimmista elementeistä on näyttävä musta portaikko, joka sijoittuu talon sydämeen, suureen tupaan, keittiön ja ruokailutilan väliin. Portaikon kaiteet jatkuvat yläkerran aulatilassa aina makuuhuoneen ovelle saakka. Mustat pinnakaiteet sopivat hyvin yhteen mustien ikkunapuitteiden kanssa rajaten tilaa hienosti.

IMG_6130

IMG_6491.jpeg

Portaikon läheisyyteen sijoittuu myös talon tulisija: perinteinen pönttöuuni, joka henkii perinteisen pohjalaistalon tunnelmaa, mutta kuitenkin modernilla otteella mustalla värityksellään. Pönttöuuni on Pohjanmaan Tiilirakenteen mallistosta.

IMG_6492

IMG_6493

Uutta Pohjanmaa-talossa ovat myös mustat väliovet. Ovimalli on monelle Kannustalo-rakentajalle tuttua Matti-oven nelipeilistä Arki-sarjaa, mutta mustana sekin näyttää aivan uudenlaiselta.

IMG_6498

parrut

Mustat yksityiskohdat näkyvät sekä katossa että lattianrajassa saakka: sisäkattoa rytmittävät mustat kattoparrut ja lattiaa ovat rajaamassa perinteikkäät Aurora-lattialistat, mutta nyt vain uudessa mustassa värissä.

lattialista_m

_MG_6509

IMG_6495

Eikä pidä unohtaa pienintäkään yksityiskohtaa: tyyliin sopivat kytkimet ja pistorasiat viimeistelevät talon ilmeen. Tässä kohteessa ne ovat tietysti mustat ja noudattavat hurmaavan vanhahtavaa muotokieltä. Pistorasiat ja valonkatkaisimet ovat Strömforsin Renova-sarjaa.

Lisää mustia yksityiskohtia löytyy mm. talon kylpyhuoneista (joista kirjoittelin aiemmin ”Kurkistus Kannustalo Pohjanmaan kylpyhuonemateriaaleihin” postauksessa) sekä valmiista sisustuksesta, johon pääsette kurkistamaan myöhemmin.

lato_blackedition

Kannustalolla musta väri ei kuitenkaan jää pelkästään vain yksityiskohtiin: nimittäin nyt keväällä lanseerattiin ihan oma Black Edition -talomallisto, joka sisältää Kannustalon tunnetut talomallit Ladon, Rauhalan, Valon, Venlan ja Vihervaaran mustalla julkisivulla. Mallit ovat muuttovalmiita, joten uuteen, mustaan kotiin pääsee muuttamaan melkoisen nopealla aikataululla. Lisätietoa löytyy Kannustalon uudesta Black Edition -esitteestä.

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa.

 

 

Author

12 Comments

  • suvi m Reply

   Sisustuksesta tulee niin ihana! Juuri eilen näin muutamia kuvia, kun siellä parhaillaan sisustellaan. En malta minäkään odottaa lopputulosta! 🙂

 1. Kaunis tuo viimeinen kuva. Musta ulkovuori kyllä sopii moderniin taloon paremmin kuin hyvin. Ite en lämpine mustaan ulkovuoreen noihin perinteisiin malleihin. Kannustalon Pohjanmaa näyttää kyllä hyvältä, ite en ehkä uskaltais noin paljon käyttää mustaa…pelko että kyllästyn niin nopsaa. Hienoja yksityiskohtia talossa ja on pitkästä aikaa ihan erilainen kuin aikaisemmin ja uskon, että jakaa varmasti vahvasti mielipiteitä. Lopputulos varmaan hieno, niin kuin Helenan suunnitelmat ovat aina olleet.

  • suvi m Reply

   Musta julkisivu on kyllä upea. Mekin sitä aikoinaan mietimme, mutta jotenkin valkoinen tuntui enemmän omalta.

   Pohjanmaa-talosta tulee tosi upea! Ja erilainen – positiivisessa mielessä. 🙂

 2. Kyllä alkaa näyttämään jo upealle … peukku mustille tehosteille. =)

  Pitääkin käydä tutustumassa tuohon Black Edition talomallistoon.

  • suvi m Reply

   Kyllä, minustakin Kannustalon rohkeus ja ajan hermoilla pysyminen on hienoa. Muut seuraavat perässä… 😉

 3. Mustat yksityiskohdat luovat kyllä kivaa kontrastia taloon!

  Itse en uskaltaisi ihan mustiin portaisiin investoida, mutta kakluuni ois mustana ihan pop. Ehkä vähän yllätävää että musta on taas ihan in sisustuksessa, sillä myös muutama vuosi sitten mustavalkoista näkyi joka puolella, sitten tuntui hiipuvan, mutta nyt taas takaisin tukevasti. (saikohan tosta mitään selvää :D)

  Ja Itse tykkään siitä, että perinteiset harjakatot ovat taas isosti esillä, vaikka kyllähän niille rikotuille harjoille ja pulpeteille paikkansa on.

  • suvi m Reply

   Juu, minustakin tuntui, että mustavalkoinen sisustus hiipui välillä. Ehkä se modernin graafinen mustavalkoinen tyyli onkin vähän hiipunut ja tilalle on tullut tällainen pehmeämpi tummuus. Muutenkin nyt on tosi pinnalla enemminkin tällainen vanhahtava sisustus, mutta kuitenkin nykyaikaisella otteella. Ruotsalaiset sisustuslehdet ovat sitä täynnä.

   Perinteiset harjakatot ovat ihania! Seuraavaan taloon voisin haluta sellaisen, melko jyrkkänä versiona. Jos joskus rakennettaisiin… 😉

   • Hyviä pointteja 😉

    Täälläkin haaveillaan jyrkästä harjasta. Innottaijana etelä-Viron ja ruotsin vanhanaikaset talot. Sellainen toimisi ihanasti esim kivitalona tai mustana lautatalona. Ja olisi ihana jos viistokattoa voisi sisällä hyödyntää. Silloin uuteen taloon tulisi vähän vanhahtavaa tunnelmaa.

 4. Hei Suvi, ei sinulla sattuisi olemaan saatavilla tuon pönttöuunin mittatietoja, mikä mahtaa olla tämän kyseisen yksilön korkeus ja halkaisija leveimmältä kohdalta? 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.