Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Työt Kannustalon ensi kesän asuntomessukohteessa, Pohjanmaa-talossa, edistyvät ja nyt on aika kurkistaa tarkemmin märkätilojen pintamateriaalivalintoihin. Kokosin märkätilojen pintamateriaali- ja kalustevalinnoista kuvakollaasit, joista saatte jo vähän esimakua siitä mitä on tulossa. Kollaaseja on myös maustettu muutamilla yksityiskohdilla (pyyhkeillä ja saippuapulloilla), jotka toki saattavat vielä muuttua matkan varrella.

Messutalossa on kaksi kylpyhuonetta sekä kaksi wc:tä (ylä- ja alakerrassa). Sauna sijaitsee alakerrassa, omassa siivessään (pohjakuvat näet Kannustalo Pohjanmaan julkisivut ja pohjaratkaisu -postauksesta). Sisustussuunnittelija Helena Karihtalan valitsemissa pintamateriaaleissa ja sisustuksessa noudatetaan harmonisen lempeää värimaailmaa, jolle potkua on tuomassa mustat yksityiskohdat. Tämä linja jatkuu kohteen kaikissa pintamateriaaleissa aina kylpyhuoneiden viimeisiin yksityiskohtiin saakka.

kannustalo_pohjanmaa_ylak_kph_edited-1

Kurkistetaan ensiksi yläkerran kylpyhuoneen pintamateriaaleihin. Yläkerran kylpyhuoneessa vallitsee lämpimän hiekanharmaa sävymaailma: seinät laatoitetaan Pukkilan ”Via Emilia Grigio” -laatalla (koko 20×20 cm) ja lattia saman sarjan 10×10 cm laatalla. Laatassa on kaunis himmeä, eläväinen pinta.  Topi-keittiöiden allaskalusteessa on Tikkurilan ”Deco grey” sävy; tarkempaa juttua kiintokalusteista on luvassa myöhemmin.

Ajanhenkistä kontrastia tilaan tuovat mustat Tapwellin hanat ja suihku. Myös kotimaisen Rej Designin pyyhekuivain on musta. WC-istuin ja allas ovat Duravitin Starck 3 -mallistosta. Kylpyhuonekalusteen tasoksi valittiin Ylämaan graniittia, sävyssä ”Kurun harmaa”, ja Starck 3 -allas upotetaan tasoon. Peiliksi on valittu Gubin pyöreä ”Adnet Circulaire L” ja tilaa valaisee Lampe Grasin teollisuushenkinen musta seinävalaisin.

kannustalo_pohjanmaa_wct

Talon molemmat wc-tilat noudattavat yläkerran kylpyhuoneen värimaailmaa. Lattioissa on sama laatta: Pukkilan ”Via Emilia Grigio” koossa 10×10 cm. Myös wc-kalusteet ovat samaa Duravitin sarjaa kuin yläkerran kylpyhuoneessa.

Lämpöistä tunnelmaa WC-tiloihin tuo seinien puupanelointi, joka maalataan Tikkurilan ”Deco grey” sävyllä. Kontrastia tännekin ovat tuomassa mustat Tapwellin hanat. WC-tiloissa tullaan näkemään myös kromin loistetta Lineabetan seinähyllyissä, pyörillä liikkuvassa laatikostossa sekä muissa wc:n yksityiskohdissa, jotka löytyivät Zarron valikoimasta.

kannustalo_pohjanmaa_alakerrankph1

Siinä missä yläkerran kylpyhuone ja talon WC-tilat noudattelivat pehmoista harmaanbeigeä värimaailmaa, ovat alakerran kylpyhuone- sekä saunatilat tunnelmalliset hiilenmustat.

Alakerran kylpyhuoneen seinät laatoitetaan Pukkilan ”Via Emilia Nero” laatalla koossa 20×20 cm ja lattia saman sarjan laatalla koossa 10×10 cm. Katto paneloidaan Helo Deco ”Taika-koivupaneelilla”, mustassa sävyssä. Suihku on Tapwellin musta ”TVM 7200 Edition 2” -malli, eli sama kuin yläkerran kylpyhuoneessa.

kannustalo_pohjanmaa_sauna

Alakerran kylpyhuoneen yhteydessä olevassa saunassa jatkuu kylpyhuoneen Helo Deco ”Taika-koivupaneeli” sekä seinissä että katossa. Lattia laatoitetaan samalla Pukkilan ”Via Emilia Nero” laatalla kuin kylpyhuone.

Lauteet ovat Helo Decon ”Ark Line” -mallistoa, materiaalina Tulipuu. Kokonaisuuteen sulautuu sievästi Helon musta ”Himalaya” kiuas.

Esimakua saunatilasta saatiin viime syksyn Habitare-messuilta, jossa Kannustalon Lato-messuosaston pihasaunassa oli käytetty näitä samoja materiaaleja:

10931138_918784128198156_186667714893547889_n

Helena kertoi, että tavoitteena oli valita märkätilojen pintamateriaalit niin, että ne sopivat monenlaiseen makuun – onhan kyseessä myyntiin tuleva kohde. Laatat ovat helppohoitoisia ja väri on käytännöllinen arjessa. Pohjanmaa-talon laattavalinnoissa noudatetaan siis kauttaaltaan samaa sarjaa, Pukkilan ”Via Emiliaa”, joka on kauniin himmeä, eläväpintainen laatta. Näin kokonaisuudesta tulee ajaton ja yhtenäinen – vaihtelua on tuomassa laatan eri sävyt alakerran ja yläkerran kylpyhuoneissa.

Trendikkään ripauksen kokonaisuuteen tuovat mustat hanat ja suihkut sekä yksityiskohdat. Kokonaisuus on kuitenkin ajaton, eikä alleviivaa tätä vuosilukua liian vahvasti. Valmiin kokonaisuuden kaikkine yksityiskohtineen näette sitten heinäkuussa Seinäjoen asuntomessuilla!

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Lue myös:

Nyt kutsuu Pohjanmaa

Kannustalo Pohjanmaan julkisivut ja pohjaratkaisu

Author

6 Comments

  1. Ihanalta näyttää! Odotan, että pääsee näkemään kaiken livenä. Mustat suihkut kiinnostavat erityisesti.

  2. Musta on ihanan rouhea, vahva väri, sopii saunaan erinomaisesti ja samaan sävyyn tulevat suihkut täydentävät upeaa kokonaisuutta.Kalenteriin on jo merkattu Seinäjoen reissu!

    • suvi m Reply

      Olen samaa mieltä, musta sopii hienosti saunaan ja kylpyhuoneeseen. 🙂

  3. Pingback: Kannustalo Pohjanmaan pintamateriaalit - Meillä Kotona -blogit

  4. Pingback: Mustaa Kannustalon tapaan - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.