Lastenhuoneet näkyvät harvemmin blogissa, mutta tänään kuvasin tyttären huoneessa, jossa on tapahtunut pieniä muutoksia. Keväällä yksitoista vuotta täyttävä tytär toivoi huoneeseen peiliä ja siitä se ajatus sitten lähti…

Peili löytyi IKEA:n reissulta syksyllä ja se kimmoitti muuttamaan tämän yhden nurkkauksen kokonaan. Sijoitimme aiemmin koko seinän pituudelta kulkeneet pöytälevyt nurkkamallisesti, jolloin tietokoneelle saatiin sopiva nurkkaus. Näin saimme myös enemmän tilaa nojatuolille, jolle ei enää muualta meinanut löytyä sopivaa paikkaa. Tytär sai kivan nojatuolinurkkauksen, jossa vaikkapa lukea kirjaa tai seurustella ystävien kanssa.

Uutta huoneessa on myös matto*, jonka sain Omiakolta joulun alla. Kaipasin kaunista kuusenalusmattoa ja bongasin tämän kauniin juuttimaton, joka soveltuu erinomaisesti moniin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Joulun jälkeen se löysi luontevasti paikkansa tyttären huoneesta.

Muuten huone on säilynyt ennallaan viimeiset puolitoistavuotta, jolloin rakensimme molempiin lastenhuoneisiin parvisängyt, joissa on säilytystilaa alaosassa. Neiti on itse sisustanut: valinnut koristetyynyt minun jemmoistani ja yhdessä olemme virittäneet tunnelmavalot sängyn ylle. Seuraava toive on sellainen katosta roikkuva verho, joka meiltä jo löytyy – se pitäisi vaan viritellä paikoilleen.

Sängyt ovat toimineet oikein mainiosti arjessa, mutta henkaritilan puute vaivaa varsinkin tyttären huoneessa, kun mekoille ei ole kaapissa ripustusmahdollisuutta. Mutta niin kauan, kun kaappeihin tarvitaan tilaa myös leluille ja peleille, niin mekot säilytetään viikattuna laatikoissa. Myöhemmin kaapiston toiseen osaan on mahdollista laittaa henkaritangot.

Olemme tehneet pojan huoneessa samantyyppisen sisustusmuutoksen ja hänelläkin on nykyään kulmamalliin asennetut pöytälevyt. Juhlimme eilen koko päivän pojan 13-vuotissynttäreitä ja lahjaksi hän sai mm. kauan toivomansa pelituolin. Se ei ehkä olisi ollut minun valintani, mutta pidän tärkeänä, että lapset saavat itse sisustaa huoneitaan. En saanut kuvauslupaa pojan huoneeseen, mutta Instagram Storystani voi vielä hetkisen aikaa kurkistaa miltä siellä näyttää.

*matto saatu blogin kautta Omiakolta

Lue myös:

Itsetehty parvisänky lastenhuoneeseen

Tytön huoneen sisustusuudistus (2017)

Pojan huoneen sisustusuudistus (2017)

Author

1 Comment

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.