Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tänä vuonna olen ollut melkoisen laiska pihatöiden suhteen. Kesän kynnyksellä en ostanut oikeastaan mitään kesäkukkia terassille ja pihahommat jäivät parin kuolleen puun raivaamiseen ja yhden uuden istuttamiseen. Loppukesästä en ostanut perinteisiä krysanteemeja, joten siirryin pihakukkasissa suoraa callunoihin.

Sujautin callunat suoraa sellaisenaan ruukkuihin; en istuttanut niitä sen kummemmin. Ruukutkin ovat eri sarjaa, kun minulla ei ollut viittä samanlaista ruukkua. Mutta eipä se haittaa. On oikeastaan ihan kiva, että ruukut ovat erilaisia. Lempparini on harmaa betonimainen ruukku, joka kapenee yläosastaan. Toki klassiset saviruukutkin ovat aivan ihania.

syksyinen_piha-4254

syksyinen_piha-4266

syksyinen_piha-4260

syksyinen_piha-4279

syksyinen_piha-4289

syksyinen_piha-4292

syksyinen_piha-4311

syksyinen_piha-4300

syksyinen_piha-4309

Kukkasipuleiden kanssa minulla kävi vähän huono tuuri, sillä ne olivat melkein kaikki loppu niissä liikkeissä, missä kävin. Yhteen puutarhaliikkeeseen sujahdin sisälle aukiolon päättyttyä – onneksi kauppias oli niin ystävällinen, että myi minulle vielä muutaman sipulipussin. Muistan, että viime vuonna minulle kävi yhtä huono tuuri, enkä saanut tarpeeksi laukkalajikkeita, enkä lempparitulppaanejani: Ice Wondereita.

Nyt pitäisi vielä saada kaivettua kukkasipulit maahan ja toivoa parasta. Viime keväänä läheskään kaikki sipulit eivät nousseet tai saatika kukkineet.

Pitäisi myös kasata terassikalusteet pois ja laittaa aurinkopurjeet varastoon talveksi. Oliivipuu pitää nostaa myös sisälle. Takaterassilla olevan pikkupuun kohtalokin pitäisi ratkaista: istutanko sen maahan vai koitanko saada sen talvehtimaan thermoruukussa jossain varastossa…


Translation: Lazy gardening this year. I bought some flower bulbs, but I would like to buy some more…

Author

4 Comments

 1. Terkkuja Pariisista <3

  Luin jostakin, että sipulit kannattaa istuttaa tosi myöhään syksyllä, juuri ennen kuin maa jäätyy etteivät ennätä alkaa itää ennen talvea. Jos alkavat, ei niistä oikein tule enää keväällä mitään. Pus! Soitellaan perjantaina!

  • suvi m Reply

   Okei…mutta kai niiden pitää vähän juurtua? Paitsi tulppaanien – niistä luin, että voi istuttaa tosi myöhäänkin. No, katsotaan mitä tulee. 😀

   Soitellaan sit! <3

 2. Kukkasipuleitahan voi myös tilata netistä, jos ei ehdi kaupoille. Olen edellisinä vuosina tilannut kukkasipuleita Korpikangas Siemen & Frö:ltä ja olivat ihan laadukkaita, mielestäni kaikki nousivat seuraavana keväänä. Heillä on melkoisen laaja valikoima.

  Tänä vuonna tilasin kukkasipulit Hollannista Eurobulbilta. Heillä on todella laaja valikoima ja varsin edulliset hinnat.

  Kukkasipuleita olisi varmaankin hyvä alkaa laittamaan maahan piakkoin, koska niiden olisi kuitenkin hyvä ehtiä juurtumaan ennen kuin maa jäätyy.

  • suvi m Reply

   Juu, mietinkin että pitääkö sitä nyt alkaa netistä tilaamaan kukkasipuleita. Mutta se taitaa olla varmin keino saada sitä mitä haluaa. Joten kiitos siis vinkeistä! Tsekkaankin nuo saitit ja laitan tilausta menemään. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.