Kyllä on emäntäfiilis! Ensin pakastin satsin mustikoita ja siihen päälle leivoin vielä piirakan. No, valmistaikinasta sen pyöräytin. Hyi minua! 😉 Mutta oikeasti, minusta on vain hyvä, että kaupasta saa tuollaisiakin vaihtoehtoja, sillä minulla ei aika, osaaminen, motivaatio tai innostus riitä tekemään piirakkaa ihan taikinasta asti.
Lisäsin valmiiseen pohjaan vain sekoituksen Philadelphia-juustoa, 1 dl kermaa ja yhden munan, ja sitten koko höskä uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Sitten mustikat päälle. Ensi kerralla laitan kyllä marjoja sen sörsselin sekaankin. Ihan hyvää tuli ja kaikille maistui! 🙂
P.S. Ai niin, anoppi poimi mustikat! Että se siitä meitsin kätevyydestä… 😀
20 Comments
Onpa herkullisen näköinen! Mekin teemme piirakat melkein aina pakastetaikinasta, koska piirakkataikinan teko on niin vaivalloista. 😀
Niinkö? Helpottavaa kuulla, kun te olette mun mielessä niin superkokkeja. 😀
Maukkaalta näyttää. Tuo valkoinen sekoitus kuulostaa hyvältä. Taidanpa soveltaa sitä myös piirakkaan. Philadelphiaa, kermaa ja muna. Mustikoita pitää lähteä ostamaan torilta.
Kannattaa kokeilla! Oli tosi hyvää. 🙂
Voi teitä;)
Taikinaan sekoitetaan rasva, munat ja jauhot perään. Ei voi helpompaa olla! Mutta on hyvä, että valmiitakin saa kaupasta. Jokaiselle oman maun mukaan on myös periaatteeni. Kokeilkaa kuitenkin, saatatte yllättyä.
Mustikkapiirakkka on ihanaa.
Tiina
Juu, leipominen ei vaan ole mun juttu. Saan pilattua ihan yksinkertaisetkin reseptit. 😀
Oi, minä taas teen kaiken alusta alkaen itse.Hampurilaiset(myös ne sämpylät), leivonnaiset, ruoat jne. Todella aikaavievää, kyllä…Mutta miten suuri ilo ja nautinto, kun voi tarjota lapsille puhdasta lisäaineetonta ruokaa =)
Kyllähän me käydään välillä myös Hesessä tai pitsalla…Mutta kaikki kotona syötävä on itse tehtyä =)
Hieno juttu! 🙂
Kaunis piirakka! Kaunis on myös tuo pieni kannu, mistä se on kotoisin? 🙂
Kannu on Hemtexistä. Minustakin se on tosi kaunis.
Ja mikä parasta valmistaikinat myös maistuu hyvältä. Myllyn paras on parasta, se irtoaa vuostakin (vai kirjoitetaanko se vuuastakin) kuin unelma!
Aivan! Tämä oli juuri Myllyn Parasta ja vieläpä sellainen valmiiksi pyöreä taikina. 😀
Nim. Uusavuton 😉
No tässä sulle maailman helpoin piirakkaohje, meillä sillä leipovat lapsetkin:
Pohja:
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa (ei pakollinen)
1dl maitoa
1muna
1dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa ja ”märät” toisessa, yhdistä ja sekoita nopeasti, taikina sitkistyy, jos liikaa vaivaa..Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina siihen.
Päälle:
Omenalohkoja&kanelisokeria
tai mustikoita
tai raparperia&kookoshiutaleita
tai mitä vaan marjoja tai hedelmiä
ja päälle voi ripotella mantelirouhetta, fariinisokeria, lorotella siirappia, vaniljajugurttiraitoja, mitä nyt kaapista löytyy…Toimii kuitenkin oikein hyvin pelkillä mustikoillakin 🙂
Kaksinkertaisella ohjeella tulee pellillinen.
Paista 200 asteessa n.20-25min.
Tarjoa kaverina vaniljajäätelöä tai -kastiketta tms.
Kiitokset ohjeesta! 🙂 Ehkäpä innostun sitä kokeilemaan joku päivä kun on aikaa…
Kokeileppa tätäkin helppoutta joskus mustikoiden kera –
Valion vaniljarahkan kanssa sekoitetaan yksi kananmuna ja 0.5dl (tai maun mukaan) sokeria. Pohjan päälle ensin mustikat ja sitten tuo rahkajuttu. Todella herkullista ja nopeaa tämäkin – vieraat santsaavat taatusti joka kerta : ) Myöskin laktoositonta, joten sekin kätevää.
mä teen piirakan aina samalla lapin piirakka reseptillä:
Lasi jauhoja
Lasi sokeria
1tl soodaa
150-200g rasvaa
sekoitetaan murumaiseksi ja otetaan lasillinen syrjään
lisätään:
lasillinen maitoa
1kananmuna
kaada taikina pellille leivinpaperille ja marjat sekä muru joukkoon.
225 astetta ja n.15 min.
t. noin kerran vuodessa makeaa leipova & syövä
Ohjeesi oli niin helppo ja herkullinen että linkitin sen blogiini.
http://materiantaju.blogspot.fi/2012/08/kotiutin-tyomukini.html
Kiitos, täällä ollaan suu mustikassa.
Kiva juttu! Kävin kurkkaamassa blogiisi. Näytti oikein nätiltä. 🙂
Mielenkiintoinen täyte, tuollaista en olekaan vielä kertaakaan kokeillut. Pohjan teen tosin aina itse, siihen tulee vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, sokeria, vaniljasokeria ja oliiviöljyä (Oivariini tms. käy myös). Laitan kaikki ainekset suoraan uunivuokaan, sekoitan ne siinä sopivaksi ja taputtelen vuoan pohjalle sekä reunoille. Helppoa ja nopeaa. Sitten vaan pohja uuniin siksi aikaa kun teen täytteen, täyte pohjan päälle ja lopuksi mustikat myös. Koko homma saa sitten olla uunissa vielä jonkin aikaa, ja hyvää tulee 🙂
Kuulostaapa helpolta. Kiitos vinkistä! 🙂