Täällä nautiskellaan aurinkoisesta kevätillasta. Kotiuduin juuri lasten kanssa tivolista ja istahdin hetkeksi levähtämään tähän koneelle. Sisustusuutiset minulla tietenkin on mielessä taas.

Ajattelin, että uutuustuotteiden ja sisustustapahtumien lisäksi alan nostaa tähän viikottain myös minua eniten inspiroineen tai muuten vain erityisen kivan blogipostauksen. Mielelläni nimittäin vinkkailen inspiroivista jutuista! Ensin kuitenkin uutiset.

fsd_4158

Photo: Finnish Design Shop

Finnish Design Shop on julkaissut uuden 24/7 nimisen toimistokalustemalliston. Huonekalujen valmistaja on Salossa toimiva Adi. Kokoelmaan kuuluu sähköpöytä, neuvottelupöytä, laatikosto, hylly sekä pyörällisiä kaappeja. Upeat kuvat on stailannut ja kuvannut supertaitava, Weekday Carnival -blogista tuttu Riikka Katinkoski.

Keskoti_fb2.161611Photo: Artek

Sisustusuutisissa 11/2016 kerroin Artekin uudesta myymälätilasta Helsingin Keskuskadulla. Silloin mainitsin, että myymälä toimii myös näyttely-, tapahtuma- ja keskustelutilana. Nyt Artek onkin julkaissut myymälänsä alkukesän tapahtumat. Luvassa on Artek Kesäkoti ja Common pop up 16.5.-11.6. sekä Artek x Pre Helsinki pop up 23.-28.5.

Artekin Kesäkoti on sisustettu myymälätilaan valkoisen, vihreän, keltaisen, oranssin ja koivun väreissä, inspiraationaan suomalainen lehtomaisema, puutarha ja mummola. Kesäkotiin on valittu tuotteita Suomesta ja ulkomailta. Myymälässä uutuutena ovat mm. Nikarin massiivitamminen Archipelago-pöytä sekä kesäikkunaan mainiosti sopiva Hakolan Riippu-hylly. Piet Hein Eekin jakkarat ja peili ovat myös tehneet pienen tauon jälkeen paluun valikoimaan. Kesäkotissa on myynnissä myös  kesäisiä pientuotteita.

Common pop up esittelee japanilaisia design- ja taideteollisuusesineitä, jotka sulautuvat helposti suomalaiseen elämänmenoon. Pop upissa on esillä puutarhavälineitä karkkiväreissä, puuvillapyyhkeitä, japanilaista keramiikkaa, tuoksukynttiöitä ja huonetuoksuja sekä muita esteettisiä, mutta käytännöllisiä pienesineitä, jotka välittävät mielikuvan japanilaisesta elämäntyylistä ja kulttuurista, ja tekevät osaltaan arjesta hauskemman.

Pre Helsinki -viikon ajan avoinna oleva pop up valtaa Artekin myymälän 23.-28.5. Pop upista voi ostaa Pre Helsingin suunnittelijoiden tuotteita sekä uniikkikappaleita. Pop up -tilassa järjestetään lisäksi myös muuta ohjelmaa, esimerkiksi Working Shop -työnäytös.

Kesällä Artekin myymälään on tulossa myös Naapurit-myyntinäyttely (13.6.-27.8.), joka sisältää Susanna Venton kuratoiman kokoelman kiinnostavia tuotteita naapurimaista, naapurikadulta, naapurikaupungista, naapurikadulta. Valikoimassa on kauniita ja käytännöllisiä arkiesineitä pientuottajilta.

muurla

Photos: Muurla

Muurla on uudistunut ”Mantra”-sarjaansa, joka on kokoelma valokuvia kauniista suomalaisista maisemista yhdistettynä Tommy Tabermannin suosituimpiin ja koskettavimpiin runoihin. Sarjaan kuuluu laseja, leikkuulautoja, tarjottimia, pannunalusia ja kynttilöitä. Mantra-sarjan leikkuulaudat, tarjottimet ja pannunaluset on valmistettu käsityönä Suomessa.

Tabermann on tehnyt runonsa ihmisille ja Muurla halusi tuoda niitä esille uudella tavalla.

– Perinteisestihän runoutta löytyy vain kirjoista, mutta miksi tätä loistavaa runoutta ei voisi yhdistää myös päivittäin käytettäviin tuotteisiin, kuten esimerkiksi laseihin. Tämä antaa loistavat mahdollisuudet tuoda ne lähemmäksi tavallista ihmistä ja tavallista elämää, Muurlan myyntipäällikkö Jussi Mäkinen toteaa.

Viikon bloginosto: Lisbet e /

”Murikka poikineen: pihan kivitöiden esittelykierros”

 lisbet_e_IMG_5486

Photo: Lisbet e

Kaikenlaiset piha- ja terassihommat ovat nyt tosi ajankohtaisia. Olenkin ahminut piha- ja terassiaiheisia postauksia viime päivinä ja poiminut inspiraatiota omalle pihalle. Lisbet e:n blogissa ihastuin heidän kauniiseen kivetykseen, josta on varmasti vinkkiä monelle pihakivetystä suunnittelevalle. Minä iskin silmäni erityisesti noihin kauniisiin keramisiin ruukkuihin, jotka ovat keramiikataitelija Päivi Rintaniemen käsialaa. Upeat!

Nyt jännäämään Suomen peliä…Mukavaa uutta viikkoa kaikille!


Translation: Interior design news of the week. Finnish Design Shop has released a new office furniture collection. The pictures are styled and photographed by talented Riikka Katinkoski. / Summer events at Artek Helsinki have been announced. / Finnish Muurla has released new products, which feature beautiful poems by famous Finnish poet Tommy Tabermann. / From now on I will pic my favourite / inspiring blog post of the week. This week it is inspiring blog called Lisbet e and her blog post on garden tiles.

Author

2 Comments

  1. Tuo bloginosto on tosi kiva idea :). Löytää uutta tutkittavaa itsekin. Nämä on tosi hyvät nämä sisustusuutiset, jatka samaan malliin 🙂

    • suvi m Reply

      Onpa mukava kuulla! 🙂 Ajattelin, että mieluusti vinkkaan inspiroivista jutuista ja blogeista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.