Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, olen kesällä pariin otteeseen napsaissut hortensian kukan ulkopensaasta sisälle maljakkoon. En ole koko kesänä ostanut leikkokukkia! Maljakoissa on ollut luonnonkukkia tai anopin pihalta saatuja pionin tai jonkin muun kasvin oksia. Selvää on, että omalle pihalle tulemme istuttamaan pioneita, mutta:

mitkä muut yksi/monivuotiset kasvit olisivat sellaisia, jotka näyttäisivät kivalta maljakossakin?
Olisiko teillä vinkkejä?

Oma kasvituntemukseni on surkea, mutta ehkä opin vielä tässä tulevina vuosina, kun pihaa täytyy laittaa.

 

P.S. Facebookin puolella jo mainitsinkin, mutta unohdin tällä puolella vinkata jonkin aikaa sitten Lilyssä olleesta jutusta, jossa oli poimintoja myös minun blogistani. Joten tässäpä siihen vielä linkki: ”Sisusta kuin sisustusbloggaaja – 5 + 1 helppoa vinkkiä”.

Author

23 Comments

 1. Syyshortensia on myös kaunis ja sen kukka kuivuukin upeasti. Muita monivuotisia ei nyt tule mieleen yhtäkkiä, itse laitoin täksi kesäksi yksivuotisia penkkiin kasvamaan maljakkoa varten.

  • Kiitos vinkistä! 🙂
   Mitä yksivuotisia laitot kasvamaan? Kyllä sellaisetkin käy. 🙂 Käynkin muuttamassa sen vielä tuohon tekstiin…

 2. Perennoissa on paljon lajikkeita, jotka kestävät hyvin leikkona. Suosikkejani on mm. korallikeijunkukka, valkoalpi, isotähtiputki ja koreakärsämö.

 3. Hortensiat ovat ihania 🙂 Meillä on pari eri Hortensipuskaa ja Lumipalloheisi. Niissä kaikissa on isot, valkoiset kukat. Tosin Syyshortensiassa kukat muuttuvat punertaviksi syksyn myötä. Lemppareita pionin lisäksi. Ja helppohoitoisia 😉

  • Piti googlata syyshortensia, kun en tiennyt miltä se näyttää. Ja hyvältähän se näytti. 🙂 Meilläkin on jo pari lumipalloheisi-pensasta. 🙂

 4. Hei.
  Syyshortensia on aivan ihana. Yksisellainen maljakkoon, siinä se. Ja sitten valkoinen lilja,niiiiiiiin kaunis. Sitäkin vain yksi oksa maljakkoon.
  Alppiruusu on myös kaunis se löytyykin pihastani.
  Itsellä ei syyshorteesiaa,eikä liljoja,mutta työpaikan pihasta löytyy 30vuotta vanha syyshorteesia pensas,ja se jaksaa ihastuttaa joka hetkessä,talvella meillä roikkuu lyhtyjä sen oksilla.Liljoja ostelen maljakkooni kaupasta.
  Seuraavan kodin suunnitelmassa nämä on jo paikalla 🙂
  Terv. Kapu

  • Krynsanteemeista pidän kyllä. Kiitos vinkistä! Ja kiitos myös jälkikirjoituksen kauniista sanoista. 🙂

  • Minulla ei aukea tuo linkki jostain syystä. Mutta kiitos vinkistä joka tapauksessa. 🙂

 5. Monivuotisista Jättimaksaruoho on tosi kaunis ja uskomattoman kestävä maljakossa, ilahduttaa etenkin näin loppukesällä.

 6. Pallohortensia on monivuotinen ja helppohoitoinen kasvi, jo kolmesta kukasta saa maljakon täyteen. Meillä on II-vyöhykkeellä lajike ”Annabelle” ja se on kukkinut jo pari viikkoa ja kukinta jatkuu edelleen. Kauppoihin on nyt tullut pallohortensian uutta lajiketta (nimen olen unohtanut) jonka kukka voi olla halkaisijaltaan jopa 40 cm.
  Yksivuotisista upeita leikkokukkia saa gladioluksista. Keväällä kaupoissa myydään niiden sipuleja jotka vaan isketään maahan ja odotetaan loppukesän kukintaa.
  Siemenestä kylvettävä yksivuotinen pioniunikko on myös ihana. Oma supersuosikkini on kuitenkin kiinanasteri, yksivuotinen kylvettävä, joka kukkii loppukesästä kunnes tulee yöpakkasia. Kukat ovat pulleita ja kestävät hyvin maljakossa. Värejä on kaikenlaisia valkoisesta kylmiin punaisiin ja siniliiloihin.
  Iloa puutarhaharrastukseen!

  • Kiitos asiantuntevasta vastauksesta! 🙂 Tietämykseni kasvien suhteen on niin alkeellista. Olen kiitollinen kaikista neuvoista ja vinkeistä. 🙂

   Pitää googlata nuo kaikki mainitsemasi, sillä en yhtään tiedä minkä näköisiä kasveja ovat. Kauniita varmasti. 🙂

 7. Valkoinen myskimalva on kaunis maljakossa, kukkii ainakin meidän takapihalla pitkään ja on erittäin helppohoitoinen. Lyhtykoisoista taas saa syksyllä ihania oransseja lyhtykukkia, jotka voi kuivattaakin.

   • Voit kurkata blogistani, miltä myskimalvan oksat näyttävät maljakossa. Uskaltauduin hakemaan pihalta pari oksaa ampiaispesää uhmaten…

 8. Moi Suvi! Mä laitoin alkukesästä aivan sattumalta ostamiani anemonen siemeniä multaan ja niistä nousikin pionikauden jälkeen aivan supersöpöjä kukkasia. Omasta pussistani kasvoi valkoisia (kauneimpia), sinisiä ja punaisia ja viimeksimainituista löytyy kuvia täältä: http://www.lily.fi/juttu/anemoneja-ja-pieni-pilkahdus-keittiota

  Näitä laitan kyllä ensi kesänäkin! Tosin yritän löytää siemeniä, jotka olisivat vain tiettyä väriä, mieluiten valkoista. Siniset kukat kun eivät vaan jostain syystä iske… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.