Viikonloppuna oli kaikenlaista puuhaa. Istutin mm. kasveja Koodista hankkimiini Bacsac-istutuspusseihin. Minusta nuo Bacsacit ovat niin viehättävän näköisiä ja käteviäkin; ruukku ei paina paljon eikä se vie tilaa säilytyksessä, sillä sen saa taiteltua niin pieneksi.

Kävin jälleen asioimassa siellä ihanassa pienessä puutarhamyymälässä, josta kerroin aiemmin, ja sain asiantuntevia neuvoja kasvien valintaan.

Etuterassin Bacsaceihin istutin hakuro-pajun, rantaluukkaneilikan ja muraattia sekä viherliljapuun, lankaköynnöstä ja orvokkeja. Huom: kasvien nimet listattuna! 😉 Ystävällinen puutarhuri kirjoitti minulle kasvien nimet paperille, etteivät ne unohtuisi.

Etuterassilla on vielä pajunoksiakin – minun piti istuttaa tuohon valkoiseen Ikean ruukkuun jotain, mutta suunnitelmat muuttuivat.

Kodinhoitohuoneen ovella on talvehtineet kasvit (puksipuu kellastui vähän, mutta leikkasin pahimmat kellastumat pois). Ja uusi puksipuu odottaa istuttamista.

Takapihalla on vähän isompi Bacsac, johon istutin kääpiövuorimännyn, saran ja mehikasveja. Tämä on lemppariasetelmani!

Bacsacien pohjalle kaadoin vähän ruukkusoraa, sitten multaa ja kasvit, ja kasvien väleihin vielä Kekkilän rantakivisekoitusta. Alkuperäisenä tarkoituksena oli laittaa kaikki kolme Bacsaciä yhdeksi ryhmäksi, mutta ne asettuivatkin nyt näin. Ja alunperin olin ajatellut istuttaa etuterassin viherliljapuun siihen Ikean isoon muoviseen ruukkuun ja laittaa yhden Bacsacin täyteen orvokkeja. No, joskus suunnitelmat muuttuvat matkan varrella.

Kiitos viime aikaisista kommenteista ja sähköposteista! Ne lämmittävät mieltä aina ja luen ne heti, mutta nyt en ole vielä ehtinyt vastailemaan. Vastailen kyllä piakkoin…

P.S. Kissafaneille tiedoksi, että postasin Valkoisen Harmajan Facebookin puolelle uuden kuvan Viivistä. Hän oli löytänyt uuden nukkumapaikan… 😉 Olen nyt innostunut laittamaan tuonne Facebookin puolelle pieniä extra-päivityksiä, kun se käy niin nopsaa ja kätevästi.

Author

22 Comments

  • Kiva kuulla, että asetelmat heijastavat meidän tyyliä. 🙂 Ajattelin yhdistää noita Bacsaceja muiden ruukkujen kanssa. Luoda sellaisen iloisen sekalaisen yhdistelmän.

 1. Kauniita asetelmia! Me päädyttiin 4-osaiseen baclong-malliin, perustetaan siihen pieni kasvimaa. Pääsee sitten pikkuneitikin herkuttelemaan oman pihan herneillä, tomaateilla ja mansikoilla 🙂

  • Tuo kuulostaa niin mukavalta idealta! Tekisi mieli itsekin toteuttaa tuollainen. 🙂 Mutta ehkä tyydyn aluksi vain muutamaan yrttiruukkuun ja yritän pitää ne hengissä… 😉

 2. Takapihan asetelma sopii kyllä hyvin kokonaisuuteen. Tulee sellainen merihenkinen fiilis. Teidän terassilaudoitus näyttää myös hienolta.

 3. Ihan epäoleelliseen ja täysin postauksen aiheen ulkopuolella olevaan asiaan kiinnitin huomioni, mutta jäin yhden kuvan peruteella pohtimaan, onko teillä Harmajaan kuuluvaa pystyrimoitusta talon sivuosassa. Jos on, niin olisi ihan nähdä sitä suurempana pintana. Me jätimme sen pois, mutta välillä aina sitä kuitenkin mietiskelen…

  • Juu, on meillä sitä pystyrimoitusta. Mekään ei ensin meinattu laittaa sitä, mutta sitten testattiin ja se näyttikin tosi hyvältä. Ikäänkuin viimeistelee julkisivun. Lisää kuvia on varmasti tuolla blogin syövereissä. Löytyisiköhän ”julkisivut” tagin avulla…?

 4. Hei, kivoja kasvi-istutuksia. Mielestäni takaterassinne istutus on myös eniten silmää miellyttävin, jos olisi pakko valita 😉
  Ps, oletteko muuten käsitelleet terassilaudoitustanne millään, vai annatteko harmaantua ajan mittaan. Meillä sama, ja olemme oljynneet ja nyt näyttää että se on lähtenyt ”irti” osittain, joten uusi öljyäminen jälleen edessä. Mietin vain olemmekohan öljynneet väärällä tuotteella..hhmmm.. täytynee selvittää.

  • Onko teilläkin siperian lehtikuusta? Se on materiaalina sellainen, että se ei vaadi minkäänlaista käsittelyä. Emme aio siis tehdä sille mitään, vaan annamme sen harmaantua luonnostaan. Ei tule ylimääräisiä myrkkyjäkään sitten… Toivottavasti tuo teidän probleema selviää!

   • metsäinsinööri Reply

    Niinhän siitä sanotaan, että Siperian lehtikuusi ei tarvitse käsittelyä. Itse kyllä käsittelisin. Eräällä tuttavallani on iso terassi ko. materiaalista,ja se on kyllä harmaantunnut rumasti, sanoisinko on sottasen näköinen. Eikä oikein istu enää asunnon ilmeeseen, kun asuntoa on kuitenkin pidetty hyvässä maalissa, mutta terassi on jätetty huoltamatta, niin ei oikein natsaa yhteen. Terassin osalta tulee sellainen kesämökkifiilis.

    • Makuasioita. Me halutaan juuri sellainen harmaa, luonnollinen puuterassi. Ei mitään myrkkyjä.

 5. Minäkin haaveilen noista Bacsaceista. Jos vaan saadaan tuo piha jonkinlaiseen kuntoon kesäksi. Vielä olis vähän savottaa…

  • Tsemppiä! Kyllähän pari bacsacia voi sijoittaa esim. oven viereen, vaikka muuten olisikin keskeneräistä. 😉 On meilläkin piha vielä alkutekijöissään. Vain nurmikko on kylvetty, eikä sitäkään ihan joka paikkaan.

 6. Onpa kivoja istutuksia, minunkin lemppari tuo vähän saaristo/merihenkinen havuasetelma. Tykkään tosi paljon myös tuosta viherliljapuusta, meillä on ollut julkisivun puolella etuportaalla jo parina kesänä, ja taitaapa taas tulla laitettua, se pysyy niin hyvänä ilman mitään hoitamisia, ja on näyttävä… 😉
  Ihanaa kun aurinko jo vähän lämmittää näilläkin leveysasteilla!
  Täytyy kyllä käydä kurkkaan noita bacsaceja, en ole ennen niistä niin pitänyt, mutta nyt näyttää jotenkin houkuttelevilta…

  • Kiva kuulla! 🙂 Innolla odotan millainen tuosta viherliljapuusta tulee – siihen pitäisi tulla vaaleanpunaisia kukkia. 🙂

 7. kokkolalainen Reply

  Uteliaisuuttani kyselisin että mikä on tämä ihana pieni puutarhaliike Kokkolassa? : )

  • En ole varma onko liikkeen nimi ”Puutarhakeskus”, mutta se sijaitsee siellä Helén-vaateliikkeen pihalla. Siinä on vain pieni mökki ja sitten sen ympärillä kasvit ja pieni kasvihuone. Viihtyisän näköistä ja tosi asiantuntevaa palvelua. 🙂

 8. Onpas ihania istutuksia, täällä meillä pohjoisessa on vielä puolen metrin kinokset joten kaiholla katselen kevätkuviasi… Mielenkiinnosta kysäisen että mitkä ulko-oven kahvat teillä on kun ovat niin kivan näköiset?

  • Ulko-oven kahvat on Abloyn mallistosta. Joku Onyx tms… ei enää muista tarkkaa mallia.

   Lämpösäteitä sinnekin suunnalle!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.