Pihahommat ovat edistyneet viime päivinä hienosti. Kiitos kuuluu täysin Mankulle. Itse olen kärsinyt niin pahasta koivunsiitepölyallergiasta, että ulkona olemista on ollut pakko vähän rajoittaa. Tässäpä viime viikolla ja tänä iltana otettuja kuvia pihatöistämme.

Mankku on asetellut nurmikon reunakivet tällä viikolla. Tänään istutimme vihdoin myös nuo kartiovalkokuuset. Etupihalle istutimme jo aiemmin lumipalloheisit.

Takapihalla oli ylimääräisiä kiviä, joita raahasimme tähän etupihalle. Tätä ei oltu mitenkään suunniteltu, kunhan yhtäkkiä keksimme, että laitetaanpas tuohon muutama kivi. Niitä piti kuitenkin siirtää pois leikkimökin tieltä.

Aiemmin noiden kartiovalkokuusten tilalla oli iso multakasa, jonka kimpussa hääräsin ennen pahinta allergia-aikaa.

Marjapensaat istutin saunarakennuksen sivustalle. Siellä on musta- ja punaherukkaa, mustikkapensas sekä karhunvatukkaa. Vielä olisi tarkoitus hankkia vadelmapensaita ja ehkä myös mansikkaa (mutta ei kokonaista mansikkamaata).

Pensaiden istutuksessa on ollut suurena apuna tämä Fiskarsin Quick Drill -puutarhakaira (saatu blogiyhteistyöstä), jonka avulla kuopat tulee sutjakkaasti loihdittua. Tämän avulla istutin kaikki pensaamme. Myöhemmin tälle on vielä paljon käyttöä jos laitamme pensasaitaa.

Terijoensalavatkin on nyt istutettu. Vielä on tarkoitus siistiä kaikkien istutusten ympärystät, eli asentaa suojakangas sekä kuoriketta. Tähän on myös kylvetty uutta nurmikkoa.

Leikkimökki odottaa vielä siirtoa talon sivustalla. Se tullaan sijoittamaan takapihan kulmaan hiukan vinottain. En yleensä pidä vinottain asetetuista jutuista, mutta tämän suhteen se on paras vaihtoehto. Leikkimökin viimeistelystä saatte vielä lukea lisää, kunhan projekti etenee.

Hommaa riittää vielä vaikka kuinka. Eikä kaikkea edes ehditä tänä kesänä tehdä…

Author

13 Comments

 1. Hyvältä näyttää 🙂

  Mitä hei olette tykänneet noista Lumo-valaisimista? Valaisevatko hyvin/ovatko toimineet moitteettomasti? Ollaan harkittu niitä uuden kodin terasseille ja kuistille. Harmaana olisi tulossa meillekin, talosta kun tulee valkoinen.

  • Ollaan tykätty Lumo-valaisimista oikein kovasti! Ne sopivat minusta niin nätisti talomme henkeen ja antavat kauniin pehmeän valon. Toiminnassa ei ole ollut mitään ongelmia. Voin suositella. 🙂

 2. Näyttääpä jo hyvältä!

  Onpa muuten hieno tuo pääsisäänkäynnin katos (vai miksi tuota kujaa nyt sanoisi? :)). Jäin tässä miettimään, tehtäisiinkö meidän pergolaa tuohon tyyliin… 🙂 Ihana se joka tapauksessa on!

  • Minä ihastuin Harmaja-mallistossa etenkin noihin koristeportteihin! Ne ovat niin kauniita! 🙂

 3. Kivireunat tekevät ihmeitä pihalle. En ole koskaan kuullutkaan tuosta puutarhakarasta. Kiitos vinkistä. Pihajutut vievät aikaa, ja lasten kanssa tehdessä se on välillä kortilla.

  • Hyvin oli mies osannut valita nämä kivireunusteet. 🙂 Hommaa riittää kyllä vaikka kuinka paljon! Ja sitten vielä odottaa, että kasvit kasvaisivat ja tulisi sellainen rehevän kodikas puutarha… 🙂

 4. Terijoensalavat ovat kivoja. Ne kasvavat nopeasti, tiheäkasvuisena se antaa nopeasti näkösuojaa ja ne on jotenkin tosi symppiksen näköisiä. Meiltäkin löytyy pihasta pari salavaa.

  • Olen samaa mieltä. 🙂 Aioimme kyllä leikata sitten myöhemmin noita terijoensalavoja, etteivät ne kasva aivan liian suuriksi. Mutta niistä saadaan sitä toivottua näkösuojaa. Aitaa emme kuitenkaan halunneet tehdä.

 5. Hienolta näyttää 🙂

  Muista jättää sitten puiden ympärille tarpeeksi suuret ympyrät hakkeelle. Nurmikko on tehokas tappaja nuorille taimille, jos sen annetaan kasvaa puunrunkoon kiinni.

  Kiveyksestä antaisin vinkin (hoidon kannalta ainakin olisi helpompi), että reunakivet asentaisitte vielä syvempään. Niin että ne olisivat nurmikon kanssa samalla tasalla. Näin nurmikon leikkaus sujuu vaivatta eikä jää reunakiven reunaan sojottamaan pitkiä heinätuppaita, jotka pitää sitten käsin nyhtää tai siimaleikkurilla leikata.

  Lemminkäisen sivuilta löytyy upotettavan reunakiven asennusohje (oikealle yläreunassa):
  http://www.lemminkainenbetoni.fi/fi/Formento/Reunakivet/Nurmikon_reunakivet/Nurmikon_reunakivi

  • Tosi hyviä vinkkejä, kiitos! Mankku luki tämän ja tuumasi heti, että pitää kaivaa ne kivetykset vieläkin syvemmälle. 🙂

 6. Hei!
  Tuota teidän leikkimökkiä ihailen 🙂 itselläkin ajankohtainen hankinta. Kertoisitko mitkä on mökin mitat? En onnistunut Kannustalon sivuilta löytämään mökistä mitään tietoja.

  Kiitos 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.