Tätä postausta olen suunnitellut jo ties kuinka kauan ja nyt vihdoin sain sen tehtyä. Tarkoitukseni oli kirjoittaa lempiaiheestani, eli valaisimista, ja listata kaikki meidän huushollin valaisimet. Valaisimet ovat sisustuksessa se elementti, johon tykkään panostaa. Kauniit valaisimet viimeistelevät sisustuksen ja niillä saa paljon tunnelmaa aikaan.

Eteinen: 1. Tom Dixonin Beat-sarjan valaisimet ”Fat” ja ”Tall” (1), &Traditionin ”Milk” (2), rautakaupan työvalaisin (3) (vaatehuoneessa 2 kpl).
Olohuone: Design House Stockholmin ”Block” (4), Marsetin valmistamat ”Atlas”-kattospotit (5), Artemiden ”Tolomeo Mega” (6), Kartellin ”Bourgie” (7).
Työhuone: Yki Nummen ”Lokki” (8), HAY:n ”Neon tube” valkoisena (9).
Keittiö & ruokailutila: Kartellin ”F/LY” (10), Artemiden ”Tolomeo Faretto” (11), Kartellin ”Take” (12).
Kylppärit: Flos ”All Light” (13), Flos ”Mini Glo Ball” (14).
Lastenhuoneet: Claes Ohlsonin pallopolttimot (15), Ikean ”Smila Stjärna” (16), Ikean ”kukkavalaisin” (17, ei löynyt nettisivuilta enää), Kartellin ”Ge” (18), HAY:n ”Neon tube” keltaisena (19), Ikean valikoimasta jo poistunut valaisin (20, näitä meillä on 2 kpl).
Makuuhuone: tuunattu kirppisvalaisin (21), Artemide ”Tolomeo” (22), Le Klint ”172” (23).

 

Tässä listattuna nyt talomme valaisimet (saunatupaa lukuunottamatta). Pari valaisinta on myös varastossa, joten listasin nyt vain käytössä olevat valaisimet.

Innostukseni valaisimiin alkoi aikoinaan siskoltani ylioppilaslahjaksi saamastani kauniista, muistaakseni Formverk-merkkisestä, valaisimesta. Valitettavasti tuo lasinen valaisin rikkoutui muutama vuosi sitten muuton yhteydessä. Vieläkin harmittaa. Pyrin hankkimaan laadukkaita ja ajattomia valaisimia, joista on iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Toki kokoelmassani on muutama ikealainenkin sekä rautakauppavalaisin.

Työpöydän valaisin meiltä vielä puuttuu. Kuten olen jo aiemmin kertonut, olen haaveillut Jieldestä, mutta vielä sen hankinta ei ole ajankohtaista. Aina on kiva haaveilla.

P.S. Vielä ehditte osallistua Block-valaisimen arvontaan!

 

Translation: Our lamps gathered into one photo collage. I love lamps and always try to buy ones that are timeless and last for many years.

Author

18 Comments

 1. Kivat valaisimet, sopivasti klassikoita, halpiksia ja erikoisia. Erityisesti eteiset mustat Tom Dixonin valaisimet ovat mielenkiintoiset ja se makkarin tuunattu kirppislöytö.

  Minulla oli ennen ohjeena itselleni että vain valkoisia, läpinäkyviä (värittömiä) tai metallin värisiä valaisimia, nyttemmin olen yrittänyt miettiä mikä istuisi kokonaisuuteen ja onko valaisin todella, todella kaunis. Tarjolla kun on tosiaan monta ihastuttavaa valaisinta ja tarjonta kasvaa koko ajan. Niin, ja mieluusti paljon kohdevalaisimia, kattolamput on harvoin pitkään päällä.

  • Samaa mieltä olen minäkin, että mieluusti paljon kohdevalaisimia. Meillä on todella harvoin kattospotit päällä (vaikkakin ne ovat himmennettävät), sillä tykkään mielummin usean kohdevalaisimen antamasta valosta. Se luo kodikkuutta. Mutta mies tuskailee iltaisin, kun niitä pitää sammutella. 😉

  • Pikkuhiljaa, kun kerää niin lopulta syntyy mukava valikoima. Toivottavasti näistä on jokus iloa myös tuleville sukupolville. 🙂

 2. Hei! Osaatko sanoa mistä tuota HAY:n Neon tube valaisinta saisi? Pikaisella googlettamisella en onnitustunut sitä löytämään. Mukavan erilainen valaisin! Kuinka hyvin valaisin valaisee? Sinulla on kiva blogi.

  • Olen ostanut HAY:n Neon tubet Sisustuksen Koodista aikoinaan, mutta nyt muistelisin, että olisiko niiden valmistus lopetettu…? Koodista ainakin voit kysellä: [email protected]

   Neon tubet ovat enemmänkin tunnelmanluojia kuin ”tehovalaisimia”. Valkoisesta lähtee kyllä hyvinkin kirkas valo, mutta keltaisen tuben valo on melko ärhäkkä. 🙂

 3. Nyt pitääkin kysyä sinulta, kun kovasti olen tätä pohtinut. Tekisi mieli ostaa myös noita Clasun roikkuvia lamppuja (nro 15) tai muita vastaavia esim. Stockalta. Mutta eikös lamput ole hehkulamppuja joiden myynti tullaan pian kieltämään? Mitä laitatte myyntikiellon jälkeen roikkumaan vai hamstraatteko etukäteen hehkulamppuja jemmaan? Stockalla oli vaihtoehtona valkoinen energiansäästölamppu, mutta siinä ei ollut yhtään samaa fiilistä kuin hehkulampussa.

  • En ole vielä miettinyt, mitä tehdään tuolle Clasun valaisimelle, kun hehkulamppuja ei enää saa. Minusta sellaiset pienet pyöreätkin polttimot näyttävät kivoilta rykelmänä, mutta en sitten tiedä niistä energiansäästölampuista. Pitäisi vähän tutkia millaisia on tarjolla (ulkonäön suhteen). Meillä on kyllä kaapissa eräs toinen valaisin, joka voidaan laittaa pojan huoneeseen tämän Clasun valaisimen tilalle.

 4. Meidänkin pojan huoneesta löytyy tuo Ikean sininen tähtilamppu – hänen ihan itse valitsemansa. Ja voi että mä vihaan sitä!!! Sinistä muovia, hrrrr. 😀 Mutta poika tykkää ja sehän se on tärkeintä, turvallista on nukahtaa tuon tuikkeessa.

  Muistan muuten kun viime keväänä majoituin eräässä Barcelonalaisessa hotellissa ja törmäsin hämyisen kirjastomaisessa aulassa noihin Dixoneihin. Mietin hetken, että nää on kyllä jostain tutut, kunnes hoksasin että niin, täällähän mä ne olen nähnyt! 🙂

  • Meilläkin lapsille on nuo yövalaisimet hyvin tärkeitä. Ilman niitä ei uni meinaa tulla. <3

   Hauska juttu, että muistit blogini Barcelonassa! 😀

 5. Hieno valikoima valaisimia – selkeästi jotain samaa, joten sopivat yhteiseen kotiin..:) Tuosta HAY:sta olikin kysymys…käykö valo silmiin? Onko ”diskomainen”..:) Noihin läpinäkyviin valaisimiin oletko hamstrannut noita hehkulamppuja vai oletko löytänyt uusia ”energiatehokkaampi” (jotka näyttäs myös hyvältä)?

  • Vastasinkin kysymyksiisi osittain jo yllä. Eli emme ole hamstranneet hehkulamppuja, sillä Clasun valaisimen tilalle on tallella pojan huoneen entinen valaisin.
   HAY:n Neon Tubet ovat kieltämättä aika voimakkaita – varsinkin tuo keltainen. 🙂

 6. Hienoja valaisimia. Itsellänikin on noita Claesin valaisimia mutta miten saat tehtyä niistä rykelmän? Eli miten saat kaikki valaisimet saman katkaisimen alle? Olen kysellyt muutamasta valaisinliikkeestä mutta eivät osanneet vastata.

  • Ollaan itse tuunattu tuo Clasun valaisin. Sähköturvallisuuden takia en kuitenkaan voi suositella sitä tekemään. 🙂 Ehkä voisit kysyä apua joltain sähkömieheltä…?

 7. Mäkin haaveilin työhuoneeseen Jieldeä, mut siihen menee kuulemma vain 40W lamppu. Artemiden lamppuun menee jopa 100W. Oisko sulla tietoa, että voiko Jielde tosiaan olla niin tehoton ? Itse tarvitsen tosi hyvän valon pikkutarkkaa työskentelyä varten.

 8. Nasu, voin vastata sinulle kun meillä Koodissa myydään noita molempia Jieldeä ja Artemiden Tolomeoa. Totta kyllä, Jieldeen saa laittaa vain 40 W polttimon, tosin valo kohdistuu suoraan kuvusta kapeana kiilana, joten se on niin kohdettainen, että riittää hyvin normaaliin työ/yöpöytävaloon. Mutta jos haluaa oikein tehokkaan ja mielettömän valon on Tolomeo ylivoimainen.

 9. Sinulla on eteisessä Dixonin Fat- ja Tall-valaisimet. Valaisevatko ne mielestäsi riittävästi ko. tilaa, vai onko lisävalaistus tarpeen?

  • Kyseiset valaisimet eivät anna tarpeeksi yleisvaloa ja meillä onkin niiden lisäksi vielä halogeenit katossa. Kauniitahan Dixonin valaisimet kyllä ovat. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.