Tänään on ollut aivan mahtava päivä! Sää oli aivan upea ja saimme tehtyä vaikka mitä. Haimme mm. uusia pihakasveja, joista en kylläkään nyt aio kertoa tarkemmin, vaan vasta sitten kun olen saanut kuvattua valmiit istutukset.

Nyt ajattelin kertoa toisesta Helsingin tuliaisesta. Löysin nimitäin Pinosta aivan ihanat HAY:n ruukut. Olin jo jonkin aikaa etsinyt kauniita tämän kokoisia ruukkuja ja siellä ne tulivat vastaan. Nämä ovat hyvin samantapaiset kuin se kapustakippo, josta kirjoittelin hetki sitten.

Uusi mehikasvi pääsi nyt sopivaan ruukkuun ja istutin myös oliivipuun uudestaan. Oliivipuu näyttää vähän kitukasvuiselta, mutta on se sentään hengissä vielä. 😉

Muutakin ehdin touhuta tänään. Pesin nimittäin sohvanpäällisemme ensimmäistä kertaa. Vesipestävä kangas oli selvä valinta sohvaa valitessamme, mutta yllätyin siitä kuinka nopsaan villaohjelma sai päälliset puhtaaksi ja kuinka nopeasti ne kuivuivat. Sitten vain asettelin päälliset paikoilleen, eikä niitä tarvinut edes silittää. Mahtavaa!

 

Translation: I bought these flower pots by HAY on Wednesday when I visited Helsinki. Love them!

Author

24 Comments

 1. Tämä ei nyt liity postaukseesi ollenkaan, mutta olisin kiinnostunut parketistanne…Oletko ollut tyytyväinen Paradorin laatuun? Naarmuuntuuko parketti mielestäsi helposti? Meillä rakennusprojekti menossa ja yksi vaihtoehdoista on Parador.

   • Ollaan oltu tosi tyytyväisiä parkettiin. Ei se minusta naarmuunnu helposti. Ekassa talossa oli vaahteraparketti ja se naarmuttui kyllä helpommin. Viisteet eivät ole olleet ongelma puhtaanapidon kannalta. Toki jos jotain märkää kaatuu lattialle, pitää olla aika nopeasti pyyhkimässä ettei se mene viisteiden kautta parketin alle, mutta sama juttuhan se on ”tavallisenkin” parketin kanssa.

 2. Oi, olen kateellinen! 🙂 Meinasin ostaa Hayn ruukkuja Köpiksestä, mutta ne eivät olisi mitenkään mahtuneet laukkuihin ja oli pakko jättää ne sinne. Saanko kysyä mitä ruukut maksoivat Pinossa? Täytyy ehkä pistäytyä siellä piakkoin. 😀

  Mehikasvi sopii täydellisesti betoniruukkuun!

  • Onneksi teillä ei ole niin pitkä matka Pinoon. 🙂 Mankku oli ehtinyt heittää sen Pinon pussin jo paperinkeräykseen ja kuitti oli pussin sisällä, joten en nyt voi enää tarkistaa hintaa. Muistelisin, että ruukut olivat 20€:n paikkeilla. Niitä oli kahta kokoa.

 3. Ihanat! Tiedätkö, saako noita tilattua jostain nettikaupasta (Pinolla ei taida olla verkkokauppaa)?

  • Mä olen ainakin tilannut Pinosta ihan vaan sähköpostitse 🙂 Erittäin hyvää palvelua olen saanut. Suosittelen lämpimästi!

   • En ole törmännyt näihin ruukkuihin muualla. En edes ensi vilkaisulla tiennyt niiden olevan HAY:n.

    Mutta hyvä, että Pinosta voi tilata sähköpostitse! 🙂

 4. Aivan ihanat ruukut. Löysin lahjaksi saadulle zamioculcakselle kanssa kesällä kivan betoniruukun paikallisesta kukkakaupasta. Pienestä jutusta voi tulla hyvälle tuulelle. Kuten vilkaisusta kivan näköiseen ruukkuun ja kukkaan. 🙂 Mulla on ollut yrttejä kolmessa muussa betoniruukussa. Niihin pitäs keksiä talveksi käyttöä.

  • Niinpä, tällaiset pienet jutut piristävät niin paljon! Kasvit tuovat pehmeää kodikkuutta sisustukseen.

 5. Kivat ruukut. Minua kiinnostaa teidän sohva? Meillä ois hankinnassa uudet sohvat ja tosiaan helposti irrotettavat kangaspäälliset pesua varten.

  • Meidän sohva on Adean ”Band”. Tosi hyvä. Kangas on muistaakseni sävyltään Coral 20. Meinaa nyppyyntyä jonkin verran, mutta tuon pesuominaisuuden kannalta kyllä tosi hyvä.

 6. Ihanat ruukut! P.S. blogisi on kertakaikkisen ihana! Miten kenelläkään voi olla noin pettämätön tyylitaju! Teillä on aivan upea koti! 🙂 Ihanaa syksyä!

  • Kiitos kauniista sanoistasi! Kyllä minullekin virhearviointeja tulee. 🙂

   Ihanaa syksyä sinullekin!

 7. Hei!

  Käväisen päivittäin blogissasi, mutta harvemmin tulee jätettyä kommenttia. Nyt mieleeni tuli kuitenkin postaustoive, niin päätin kirjoittaa.

  Olette ehtineet rakentaa jo kaksi taloa ja nykyinen kotinne on mielestäni todella kauniin ja toimivan oloinen. Jos kuitenkin päätyisitte jostain syystä rakentamaan vielä kolmannen kerran, niin mitä tekisit vielä toisin? Muuttuisiko jotkut materiaalivalinnat ehdottomasti, talon kerrosluku, tulisiko johonkin tiettyy huoneeseen nykyistä enemmän neliöitä jne. Ja vastaavasti mitkä pysyisivät ehdottomasti samoina. Muistelin, että olette nykyiseenkin taloonne valinneet joitain samoja juttuja kuin ensimmäiseen.

  Niin ja vielä loppuun totean, että nuo isäsi tekemät taulut on niin hienoja!

  • Kiitos postaustoiveesta. Voin kyllä toteuttaa sen jossain vaiheessa. Nyt voisin jo pikaisesti vastata, että olemme haaveilleet, että rakentaisimme joskus vuosien päästä vielä yhden talon. Se olisi sellainen ”kahden aikuisen talo”, eli valinnat saisi tehdä aikusten ehdoilla. Luultavasti se olisi yksikerroksinen (tai sitten siellä olisi korkeintaan parvi). Ajattomia valintoja pyrkisin tekemään. En ehkä enää valitsisi suurta 30×60 laattaa – se taitaa olla liian tämän ajan henkinen.

 8. hannariikka78 Reply

  Moikka!
  Mistä teillä valaisimet keittiön kaappian alla? Siis nuo spotit? Ja teillä on sitten olohuoneessakin tuommoinen katossa oleva kaksisuuntainen spottivalaisin niin mistä se on? Kivan näköisiä. 🙂

  • Keittiön yläkaappien alla on normaalit halogeenispotit. Olohuoneen kattospotit ovat monta vuotta vanhat, hankittu aikoinaan Sisustuksen Koodista, mutta he eivät enää niitä myy. En nyt valitettavasti enää muista tarkemmin tuon valaisimen valmistajaa tai mallia, mutta siskoltani voit tiedustella: malia(at)muotimielessa.com

 9. Hei! Ihanan näköinen koti teillä ja tosi mukava blogi. Olen tuota lamppua tuossa mehikasvin vieressä ennenkin ihaillut, mutta olen täysin unohtanut kenen valmistama se on? Olet kyllä varmasti sen joskus maininnutkin.

  Hyvää syksyn jatkoa!
  Kirsi

 10. Kivat nuo Hayn ruukut, näin ne livenä kööpenhaminassa Haystoressa ja olivat hienot, mutta turhan painavat matkalaukkuun 😉 Mukavaa viikkoa.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.