Joulukukat ovat nyt kyllä vallanneet tämän huushollin täysin! Aikaisemmin esiteltyjen kukkien lisäksi meiltä löytyy myös hyasintteja. Hyasintit ovat lemppareitani, sillä niiden tuoksusta tulee minulle hyvin jouluinen fiilis. Kun olin pieni, meillä oli kotona aina paljon hyasintteja joulun aikaan, kunnes kerran sain niistä allergisen reaktion. Iän myötä allergia on onneksi jo lieventynyt.

Nämä hyasintit sain Huiskulasta, joka on nyt myös avannut verkkokaupan, www.huiskulakauppa.fi. Verkkokaupan valikoimasta löytyy sisustus-, lahja- ja hemmottelutuotteita ja tuotteet voi tilata kätevästi kotiin tai työpaikalle. Verkkokaupasta voi tilata myös kukkia, mutta ne täytyy noutaa myymälästä (Turussa, Salossa tai Nokialla).

Meillä ei ollut kaikille hyasinteille sopivaa ruukkua, joten sovelsin näihin samaista silkkipaperipussukkaideaani – laitoin pussukoiden ympärille vain paperinarua. Sattumalta pussukat olivat juuri sopivan kokoisia myös näille hyasinttien ruukuille. Näin muovinen ruukku jäi pussin sisälle piiloon.

Huiskulan verkkokaupasta löytyy myös alla olevissa kuvissa näkyvä, kaunis Boskken Sky Planter -ruukku, johon kasvi istutetaan hauskasti ylösalaisin.

Sky Planter on tosi kätevä, sillä lapset tai lemmikit eivät pääse korkealla roikkuvaan kasviin käsiksi. Kovasti pikkukisua kyllä kiinnosti roikkuva hyasintti. Myös kastelu on Sky Planterissa kätevää, sillä ruukun yläosassa on vettä läpäisevä savisäiliö, johon vettä lisätään ja siitä se imeytyy tasaisesti kasvin juuriin. Luulenpa, että tällä systeemillä saan minäkin kasvit säilymään kauemmin. 😉

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, on joulukuu arvontoja täynnä tässä blogissa. Niinpä sinullakin on nyt mahdollisuus voittaa Boskken Sky Planter (pieni koko, arvo 39,00 €)!

Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen:
millaisia joulukukkia sinun kodistasi löytyy tai aiot hankkia, vai hankitko ollenkaan?

Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli ne on täytetty niille varattuun kenttään.

Arvonta-aikaa on tämä viikko; arvonta päättyy perjantaina 21.12.2012 klo 21.00, jonka jälkeen arvon voittajan.

ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

Arpaonnea ja mukavaa joulunalusviikkoa kaikille!

Author

231 Comments

 1. Joulukukkia ei ole hankittuna eikä luultavasti tulekaan kahdesta syystä joista tämä palkinto ratkaisisi toisen! 🙂 Eka syy on epämääräiset allergiareaktiot itellä ja lapsilla, mä oon mm. hyasintille ja nyt tenavilla on ollut jos jonkinlaista röhelmää yms. 2. Ei ole turvallista kasvupaikkaa kukille näiden touhukkaiden kanssa! Tätä olen haaveillut kauan keittiön ikkunaan roikkumaan. Viherkasveja on ikävä! 🙂

 2. JOulukukkia on eli hyasinttejä. Kukkani hankin usein juurikin Huiskulasta. Kaupan valmiit kukkakorit kierrän kaukaa missä on jos jonkinsortin jouluhärpäkettä lisukkeena.

 3. Joulun sipulikukat kiinnostaa valkoisena: amaryllis, hyasintti ja tulppaanit. Jos törmäisin joulukieloon, ostaisin. Joulutähdestä en pidä. Niin ja Ilex marjaoksa koristaa jo kotia.

 4. Hyasintit tuovat jouluntuoksun. Niitä siis hankitaan asetelman verran:)

 5. Joulukukkia ei ole vielä ostettuna, mutta valkoinen amaryllis olisi tarkoitus jouluksi hankkia 🙂

 6. Ihana ruukku! Hankin perinteisesti joka joulu amarylliksen ja pari hyasinttia, näin myös tänä jouluna 🙂

 7. Hyasintteja löytyy jo useammastakin paikasta, tuoksu on huumaava. Samoin huonekuusia olen ostanut 2 jo hyvissä ajoin. Valkoisia leikkoamarylliksia ja punaisia tulppaaneja olisi vielä ostoslistalla ennen aattoa.

 8. Valkoinen amaryllis löytyy meidän kodista joka on avautunut aivan upeasti. Se tuo paljon iloa arkeen! 🙂

 9. Hankin eilen vaaleanpunaisen hyasintin, odotan malttamattomana sen avautumista. Tuoksu on niiin hyvä!

 10. Tosi kiva idea tuo pussiruukku =)
  Itse en yleensä raski kukkia ostaa, mutta toivoisin saavani valkoisen amarylliksen ja muutaman valkoisen hyasintin. Niiden tuoksu on niin hyvä ja amaryllis on upea kukka.

 11. Tällä hetkellä löytyy valkoinen amaryllis, joka tosin ei ole auennut vielä. Ja jouluksi pitää ehdottomasti hankkia vielä joulutähtiä, ehkäpä vaaleanpunaisena 🙂

 12. Aion ostaa jouluruusun, kaunein kukka ikinä. Ehkä muutama hyasintti löytää tiensä meille joulumuistettavina, mutta muuten totean että yksinkertaisuus on kaunista, enkä aio jouluruusua enempää raahaamaan kukkia kotiin.

 13. Punaisen joulutähden ostin viikonloppuna. Myös valkoiset hyasintit ovat ostoslistalla.

 14. Ostin jouluksi sypressin ja Huiskulan varpuasetelman, joka on istutettu lasipurkkiin.
  Leikkokukkia vielä lisäksi – tulppaaneja ehkä.

 15. olisipa kiva kokeilla ”nurin” kasvatusta, ei ole vielä kukkasia, haussa joulutähti

 16. Valkoinen amaryllis kruunaa joulukotimme! Rakastan sitä kukkaa, joka tuo juhlavalla ulkonäöllään juhlantunnetta jouluun. Toki tulppaanit ja hyasintit kuuluvat joulukotiimme, mut joulutähdestä en ole oppinut pitämään… Havuja ulos koristeiksi valkoisen lumen ja kynttilöiden kera! Joulu <3

 17. Meillä kotia koristamassa amaryllis ja hyasintteja – valkoisina ehdottomasti!

 18. Meiltä löytyy valkoinen ja sininen hyasintti, jotka olen istuttanut asetelmaksi. Lisäksi sain ystävältä lahjaksi amarylliksen. Nämä ovatkin lempparijoulukukkani nykyään :).

 19. Valkoisia kukkia löytyy meiltäkin, amaryllista, hyasinttea, tulppaaneja. Lisäksi havuja!

 20. Valkoisia hyasintteja löytyy minultakin. Suosikkeja sekä näkönsä, että tuoksun puolesta.
  Lisäksi yksi leikko amaryllis.

 21. Arvonnassa mukana. Meiltä tulee löytymään juurikin muutama hyasintti ja ehkä yksi joulutähti, muuten kukkien suhteen on aika laiha linja. 😀

 22. Lähden Jouluksi reissuun joten kukat jää hankkimatta, mutta jo olemassa oleva orkidea sopisi tohon ruukkuun mainiosti! 🙂

 23. Mullon 2 joulukaktusta, jotka ehti jo kukkia. Jouluksi tulppaaneja 🙂

 24. Meillä on joulukukkina myös Hyasintteja ja niiden lsäksi, jo kukintansa päättäneet kaksi amaryllista. Hyasintit on mun ykkössuosikkeja juuri tuoksunsa vuoksi. Tosin, minusta tuntuu, että ne eivät enää tuoksu yhtä voimakkaasti kuin silloin ennen.

 25. Hyasintteja löytyy meiltä monia. Valkoisia ja pari vaaleanpunaista. Aatoksi on hankittava iso kimppu valkoisia tulppaaneja.

 26. Lemppari kukat ovat valkoisia oli sitten joulu tai ei. Tänä vuonna kotiani koristaa valkoiset jouluruusut, amaryllikset sekä valkoiset hyasintit. Valkoisen rinnalle joulutunnelmaa tuomaan hankin huonekuusen.

 27. Munkin mielestä hyasintit ovat ne joulun The kukat. Meillä ne ovat pitkulaisessa maljakossa viisi peräkkäin, molemmilla keittiön ikkunoilla omansa. Sipulit näkyvät juuri näistä maljakoista parhaiten, ne kun on mielestäni tasavertaisia itse kukan kanssa. Yhden satsin kerkesin jo tappaa, syy selvittämättä, mutta pakko oli uudet hankkia että on aatoksikin kukkia. Muuta kasvillisuutta meiltä ei muulloin löydy, leikkokukkia lukuunottamatta.
  Ihanaa joulua!

 28. Joulukukkia ei löydy sisältä lainkaan, parvekkeelta minikuusi ja kanervia.

 29. Tänä vuonna meiltä löytyy ainakin amaryllis ja huonekuusi. Katsotaan nyt, tuleeko vielä jotain muutakin.

 30. Meille ei tule joulukukkia ollenkaan, sillä lähdemme sukulaisille koko jouluksi, ja kukista ei olisi tällöin kotona paljon iloa.. Mutta tuollainen sky planterhan kävisi ihan vakiokukillekin, ihana kun se on!

 31. Yleensä saan joulukukkia lahjaksi, harvemmin ostan itse. Mutta lempikukkia on hyasintit ja amaryllis leikkokukkana.
  Kun luin kirjoitustasi, tuoksahti jostakin hyasintit 😀 HAssua miten aivot osaa näin toimia..

 32. Joulukukkia en ole hankkinut vielä. Hyasintin tuoksusta tykkään, mutta valitettavasti se saa helposti pääni särkemään. Valkoinen amaryllis on suosikkikukkani.

 33. Kukkia ei juurikaan tänne pikkuasuntoon mahdu, mutta tuollainen skyplannerille kyllä löytyisi jo paikka valmiina 😀

 34. Hyasintit ja valkoinen amaryllis ovat meidän kodin joulukukkia. Vielä olis tarkoitus ostaa valkoinen joulutähti.

 35. Jouluksi aion tuoda kotiin hyasintteja ja sellainen huonekuusi olisi kiva.

 36. Kieloista unelmoin jouluksi. Amaryllikset kuuluvat ehdottomasti jouluuni, en vain raaski niitä ikinä heittää pois joulun jälkeen ja niitä onkin kertynyt jo iso rivi. Aina silloin tällöin joku niistä innostuu kukkimaankin. Orkideoja rakastan myös, erityisesti valkoista. Miehen mummin perintöorkidea kukki juuri, mutta lapset katkaisivat vahingossa kukkavanan. Ehkäpä orkideankin voisi ripustaa pää alaspäin?

 37. Rakastan kukkia ja jouluna ne erityisesti tuo tunnelmaa. Meillä on jo jouluruusu ja valkoinen joulutähti. Huomenna vielä haen muutaman valkoisen hyasintin tuomaan tuoksua.

 38. Vielä ei ole muita, kuin valkoinen tulilatva.
  Hyasintteja kokeilin viime vuonna, mutta tuoksu oli
  niin vahva, ettei tänä vuonna hankita.
  Valkoinen joulutähti on kaunis ja jouluruusu olisi kiva hankkia.

 39. Mä olen amarylliksen ystävä, mutta nyt meillä ei ole kuin pieni joulutähti. Puoliso pitää hyasinteistä, mutta mun jo pari viikkoa kestänyt yskä yltyy hajuista, joten ehkä vielä vuodenvaihteen jälkeen sellainen tulee meillekin :).

 40. Tällä hetkellä ei löydy kun kaksi valkoista hyasinttia. Tarkoitus olisi joulukukkia ostaa mutta tämän viikon työpäivät uhkaa venyä sen verran pitkiksi että saa nähdä ehdinkö kukkakauppaan… Joka tapauksessa kukissa väri aina valkoinen ja ehdottomasti täytyy hakea joku nätti kimppukin ruokapöydälle. Tuota Sky Planteria olen halunnut pitkään meille, josko nyt kävisi tuuri! 😉

  -A-

 41. Meiltä ei löydy vielä mitään joulukukkia, mutta hyasintteja ainakin ois tarkoitus ostaa ja ehkä tulppaaneja..

 42. Hyasintit ovat myös minun lemppareita. Lapsena äitini osti aina minun huoneeseeni jouluna hyasintin. Ja minä ostin nyt omalle tyttärelleni hyasintin hänen huoneeseen. Ehkä hänkin sitten ostaa joskus omalle tyttärelleen…

 43. Sama hyasinttiallergia ylettömistä määristä täälläkin, siksi meillä tulppaanit ovat aina kuuluneet jouluun. Tuota ruukkua olen haaveillut basilikaruukuksi keittiöön 🙂

 44. Hei oispa huippu voittaa toi! Kiva, hauska ja nättikin. Hyasinttejä on täälläkin joka huoneessa tuoksun tuojana. Keittiössä ne ovat vanhassa kakkuvuoassa meriheinän ja köyhäinhopeisten joulupallojen kera. Lisäksi tottakai löytyy valkoinen amaryllis ja valkoinen jättimäinen joulutähti. Iloista joulunodotusta! – Mari/Somasti

 45. Meillä on hyasintteja. Valkoinen iso ja yksi valmissetti missä kolme ruukussa, en tiedä vielä minkä värisiä :=) Muuta ei varmaan enää hankita. Hyasittien tuoksu on niin jouluinen että näillä pärjätään hyvin 🙂

 46. Valkoisen amarylliksen saan perinteisesti äidiltäni ennen aattoa! Mukavaa Joulua 😀

 47. Vielä ei oo joulukukkia ja nähtäväksi jää mitä tulee poimittua mukaan seuraavilla kauppareissuilla!

 48. Tällä hetkellä ei löydy kotoa kuin yksi säälittävä tekokukka, eikä joulukukkia taida tänä jouluna tulla meille. Ensi vuonna, kun toivottavasti ollaan isommassa kodissa, niin jaksaa laittaa jouluakin enemmän 🙂

 49. Meille kotiutui perinteisesti punainen joulutähti ja amaryllis, tänä vuonna ostin myös ihastuttavan huonekuusen. Viikonloppuna vielä tulppaaneja, ehkä neilikoitakin?

 50. Meillä vietetään varsin hillittyä Joulua joten koristukset jäävät varsin minimiin. Hyasintteja tosin mieheke kotiutti viisin kappalein ja valkeina tottakai. Mielestäni muut värit ovat varsin tökeröjä eikä kukan juhlallisuus pääse esiin. Mahdollisesti noilla hyasinteilla mennään sillä rakastan niiden tuoksun tuomaa fiilistä. Vielä kun vain nenä tokenisi flunssasta ja pääsisi nauttimaankin kukkien tuoksusta. 🙂

 51. Vielä ei löydy mitään, mutta amarylliksen olen ehkä ajatellut hankkia… Hyasinttien kanssa en pysty samassa paikassa olemaan 🙁

 52. Meiltä löytyy pieni joulutähti sekä amaryllis, jossa on varren päässä viisi ihan mielettömän ihanaa kukintoa 🙂 Hyasintteja ei meille päänsärkyä aiheuttavan tuoksunsa takia tule, mutta toinen amaryllis ja joulukaktus on vielä hankintalistalla.

 53. Hyasintti on mielestani se oikea joulukukka tuoksunsa vuoksi. Joulutahdista en pida lainkaan, tuppaanit ovat myos ihania isossa ryhmassa.
  – elinainen –

 54. Monissa blogeissa esiintynyt hyasintti on vain toivekukka minulle sen voimakkaan tuoksun takia. Ajattelin ostaa valkoisen amarylliksen. Huonekuusi on myos ostoslistalla.

 55. Hei Suvi, laitoin hyasinttini tänä jouluna vesiviljelyyn. Eli otin purkista ja pesin juuret. Minulla on ns. hyasintti maljakko jossa ne on. Vähän pitkiksi ne venähti mutta nättejä on. Laittaisin kuvan mutta tänne ei voi , niin pistän sen facebook-sivulleni tässä joku päivä.
  Hyvää Joulua Sinulle ja perheellesi, toivoo Riia.

 56. Hei Suvi! meille tulee ehdottomasti kuusi – jos sen voi ”joulukukaksi” laskea, tuoksu on niin ihana ja kuuluu jouluun. Lisäksi haluaisin valkoisen hyasintin ja ehkä jouluruusun. Heti kun on muutettu niin rupean laittamaan joulua! Tällä hetkellä löytyy ainoastaan lehtikuusen oksia vaasissa 🙂

 57. Hyasinttista tulee jouluntuoksu, myös joulutähti kuuluu meidän joulukukka valikoimaan 🙂

 58. Kolme valkoista joulutähteä vanhassa puisessa ja painavassa timpurin työkalupakissa. Siitä tulee ja alkaa joulu!

 59. Kaikki valkoiset viehättävät! Hajuyliherkkyyden vuoksi tulee kukkien olla tuoksuttomia. Eläinten ja pikkulaten vuoksi taas myrkyttömiä. Sky planter ruukku olisikin meille hyvin tervetullut 😀

 60. Meillä on yksi valkoinen amaryllis. Valkoista hyasinttia vielä kaavailen ostavani. Potkaise onni minua kiitos! 😉

 61. Valkoinen amaryllis ja tulppaanit ovat kuuluuneet meillä jouluun,kukat on ihania!

 62. Mietin hankkivani hyasintin ja ottavani sen mukaan kun lähden vanhemilleni joulunviettoon. Tai mahdollisesti joku ei-myrkyllinen olisi parempi, vanhemmillani on kaksi kissaa jotka tykkäävät nakertaa vähän kaikkea puhelimen latureista kukkiin…

 63. Olen suunnitellut tuollaisen Sky Planterin hankkimista orkideaa varten, ne kun kuulemma tykkäävät olla ylösalaisin 😉 Joulukukkia minulle on tänä vuonna kertynyt useita; valkoinen amaryllis ja valkoinen hyasintti (aika samanlaisessa esillepanossa kuin sinulla, sillä käärin ruukun valkoiseen voipaperiin ja kietaisin valkoisen lahjanarun sen ympärille). Lisäksi ulko-ovessa on puolukanvarvuista tehty vihreä kranssi ja parvekkeella kiinankataja. Kivaa kun on kukkia 🙂

 64. Huonekuusi on nyt meidänkin olkkarissa 🙂 ja kanervat pihalla. Ystävät tuovat joulukukkia.

 65. Hyasintteja ja joulutähti. Löytyy täältä sitten jouluna
  Vielä en ole ehtinyt ostaa:) ja ehkä ostan myös
  Pienen sypressin!

 66. Meillä joulukukkia on aina 1 setti ja tänä vuonna on kasa hyasintteja. Aika mieletöntä miten ne nopeasti lähtee tulemaan. Vajaa viikko sitten olivat näkymättömissä ja nyt upeat kukat ovat ilahduttamassa arkea.

 67. Mieheni toi kauniin jouluruusun, jollainen minulla on nyt ensimmäistä kertaa. Hyasinttejakin on muutama kotiutunut, ne kuuluvat joka vuosi jouluumme sillä niiden tuoksu tuo joulun.

 68. Tähän mennessä on jo hankittu perinteisiä hyasintteja. Lisäksi otin kaveriksi ajattomat gargenian ja perhosorkidean valkoisena. Hmm, mutta vielä kenties jotakin pitäisi saada: ehkäpä pari murattia ja valkoinen amaryllis.

 69. Meille ostetaan jouluksi hyasintti, yksi riittää pienessä asunnossa ja tuo ihanaa joulun tuoksua.

 70. Meillä on valkoinen pieni hyasintti, jossa hieman kultahilettä, omassa asetelmassani.

  Ihana pienen pieni valkoinen kerrottu multaan istutettu kukka (en muista nimeä) Iittalan pieneen Kivi tuikkuun sopiva.

  Lila hyasintti antamassa hienoista vienoa tuoksua sekin itse tehdyssä koruttomassa asetelmassa ja muutama valkoinen hyasintti, jotka odottavat asetelman tekoa.

  Itse tekemällä astelmat säästää huimasti sekä saa mieluisimmat.

  Valkoiset tulppaanit olisivat ihania, mutta eivät oikein enää mahdu mihinkään järkevään paikkaan lasten ulottumattomiin.

  Hannele

 71. Voi tuo palkinto olisi hauska!

  Meiltä löytyy miehen eilen tuoma joulutähti, äitini tuoma amaryllis ja haluaisin käydä vielä juolusiivouksen jälkeen ostamassa kimpun punaisia neilikoita. Hyasinteille täälläkin ollaan harmillisesti allergisia.

 72. Meillä on valkoisia hyasintteja ja yksi valkoinen amaryllis. Tuota ruukkua olen halunnut jo pitkään, toivottavasti onni suosii.. 🙂

 73. Totta kai joulukukkia, ja paljon! Amarylis ja hyasintti ovat lemppareitani ja näitä löytyy joka joulu ympäri taloa. Kukat ja kuusi ne joulun tekevät…

 74. Meillä on valkoisia hyasintteja. Niiden tuoksusta tulee todellakin jouluinen fiilis 🙂

 75. Voi kun hauska ruukku. Mielelläni tuollaisen ottaisin. Itse olen myös Hyasinttien ystävä, mutta jouluvieraissa on allergikko, joten ne voidun jättämään kauppaan tänä vuonna.

  Valkoinen ja punainen joulutähti on tänä vuonna korvikkeena, sekä amaryllikset, valkoisina ja punaisina, leikkoina ja ruukuissa. Joulukukka pöytäkuusi ei ole, mutta mainitaan sekin. Se koristellaan myös, mutta hillitysti.

  Joulupöytään aijon käydä ostamassa jotain leikkoja sunnuntaina.

  Oikein hyvää joulua!

 76. Valkoiset jouluruusut ovat mielestäni kauneimpia joulukukkia, joten niitä on tulossa meille.

 77. Meillä on myös valkoisia hyasinttejä, joulutähtiä sekä mun lemppari kukka on vaatimaton jouluruusu. Itse olen myös kasvattanut tasetteja jouluksi. Kivoja talvivihreitä on myös kiva olla! Maria @ White-Crystal-Silver Blog

 78. IHANA! Oon itsekin noita ihaillut mutta vielä ei ole tullut hankittua. Sopisi kyllä koristamaan meidänkin kotia, varmasti riittäsisi meilläkin pienelle ihmetystä kun kukka roikkuu katosta ylösalaisin :)Meilläkin joulukukat ovat valkoisia ja varsin söpöltä valkoinen hyasintti tuossa ruukussa kyllä näyttää, täytyy ehdottomasti saada 🙂 Hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta perheellenne! Sulla on upea ja inspiroiva blogi!

 79. Mä aina fantasioin kukista ja näistä kivoista asetelmista, mutta en viitsi niitä kuitenkaan ostaa kun tapan kaikki kasvit aina ennätysajassa. Kaktus, mehikasvi, viherkasvi, ihan sama. Kaikki kuolee. Tuo ruukku on tosin niin hieno, että sen takia voisin jopa mielelläni suorittaa kasvimurhia.

 80. Olemme lähdössä Jouluksi reissuun ja joulukukat piti hankkia jo hyvissä ajoin, että niistä ehtii nauttia =). Valkoisia Hyasinnteja, Valkoinen Amaryllis ja sisäkuusi koristaa meidän kotia. Valkoiset tulppaanit kuuluu myös jouluun ja niitä odotellessa!

 81. Vielä en ole hommannut joulukukkaa, mutta juurikin hyasintti olisi kaunis! Tuo ruukku olisi niin näppärä meidän vilkkaiden lasten vuoksi 🙂

 82. Tykkään eniten hyasinteista, valkoisista amarylliksista ja jouluruusuista. Pojan astman ja allergioiden vuoksi ne kuitenkin jäävät kauppaan ja joulua tuodaan kotiin muilla konsteilla. Tuo ruukku olisi ihana antaa lahjaksi viherpeukaloiselle anopille.

 83. Meillä joulukukat kuuluu ehdottomasti joulun tunnelman luojiin.

  Yksi asetelma löytyy tällä hetkellä. Mustaan keraamiseen ruukkuun on istutettu amaryllis, valkoinen tulilatva, mähkä ja pintaan on laitettu sammal.
  Mahdollisesti hankimme vielä suuren valkoisen joulutähden.

 84. Hyasintin aion hankkia ja kääriä sen sanomalehdistä tehtyyn ”ruukkuun”. 🙂

 85. Suuret joulutähdet joko valkoisena tai punaisena kuuluvat jouluumme sekä amaryllis. Hyasintti on ollut aina suosikkini mutta pari vuotta sitten jouluna sain siitä allergia-oireita joten sitä ei varmaan tule ostettua. Harmi, sen tuoksu on niin ihana. Joulukukat kaikkinensa ovat kyllä ihania.

 86. amaryllis, hyasintti ja ei niin perinteinen joulukukka -valkoinen orkidea. 🙂

 87. Meilla on tällä hetkellä yksi ihana punainen amaryllis, yhden ”hajusintin” haluaisin vielä. Emme ole joulun pyhinä kukkia hoitamassa joten tällä kertaa saavat nuo riittää.. 🙂

 88. Itse kävin jo ostamassa yhden satsin ja käyn vielä toisenkin ihan vaan kukkakaupan ”irtomyynnistä”. Pari oksaa valkoisia kukkia ja jotain punertavaa joukkoon. Perinteisempiä joulukukkia en uskalla hankkia koiran ja kissan takia, suurin osa niistä kun taitaa olla myrkyllisiä. Tuollainen ruukku tosiaan olisikin oiva ratkaisu eläinperheeseen! 🙂

 89. Vielä ei ole joulukukkia, mut kaikki paineet on nyt anopilla, jos se käydessään jotain tois 😉
  Joulutähti on useimmiten ollut, noita hajusinttejä ei muu perhe kestä. Myös amaryllis on ”toivelistalla”, aiemmin sille ei ole ollut paikkaa, kun lapset ovat olleet niin pieniä, mut nyt ehkä sais olla rauhassa vähän matalammallakin.
  Eli siis tämmöset terkut mun anopille 😉

 90. Meiltä löytyy tällä hetkellä valkoinen amaryllis, on nuppuvaiheessa. Hyasintteja meillä ei tulla näkemään hajunsa takia.

 91. Valkoinen joulutähti ja huonekuusi toimittavat ”joulukukkien” virkaa meillä. Huonekuuseen voi laittaa pari koristetta ja joulun jälkeen siitä on iloa pidemmäksikin aikaa.. yksinkertainen on kaunista!

 92. Meiltä löytyy perinteiset ja hieman uuttakin eli on joulutähtiä, amarylliksiä, ihania valkoisia ja sinisiä hyasintteja (ei punaisia kun ne tuoksuvat allergiselle liikaa), löytyy myös jouluruusu sekä kimalteella koristeltu mehitähti..ulkona on sypressit ruukuissaan..

 93. Meillä ei joulukukkia ole eikä tule – en oikein ole mieluisia löytänyt. Ja tuoksuvat on ehdoton nounou, senkin takia mm. hyasintit on pois laskuista.

  Vaan onpahan istutussysteemi!

 94. Lähdetään jouluksi reissuun, minkä takia joulu menee vähän ”ohi” tänä vuonna. Hankin kuitenkin joulutunnelmaa kotiin jo hyvissä ajoin juuri kukkien avulla. Olkkaria koristaa punaiset ja valkoiset tulppaanit, makkariin valitsin valkoisia hyasintteja. Vaihdoin tossa juuri vesiä tulppaaneihin, vähän harmittaa, että hyvät kukat menee hukkaan kun ei ole täällä nauttimassa niistä mutta ehkä vien ne tohon alakerran naapurille jouluiloksi:) Ihanaa joulua kaikille!

 95. Täällä löytyy punainen amaryllis sekä valkoinen joulutähti, molemmat sain viime sunnuntaina kun pojalla oli 5-vuotis synttärit. Joulukukat olen näin saanut jo siis viiden vuoden ajan, omalta äidiltä sekä mummulta. Kätevää=) Arvonnassa mukana!

 96. Meidän joulukukat ovat kaksi hyasinttia ja amaryllis.. valkoisina kaikki!

 97. Ajattelin kyllä jonkun kukan ostaa, mutta vielä on vähän mietinnässä, olisiko se hyasintti vai amaryllis vai mikä.

 98. Paula Toivonen Reply

  Yleensä olen kasvattanut kaksi sipulia valkoista amaryllista,pistänyt ne ruukkuineen kiinalaiseen vihreään rakuruukkuun,jonka ostin itselleni 50v lahjaksi.Tänä vuonna toinen sipuli ei ole lähtenyt kasvamaan,oli tosi valtava,odottelen edelleen,vaikka aikaa kulunut jo melkein 10viikkoa.RInnalle åpian kukkiva kerrattu valkoinen amaryllis.Pidän eniten valkoisista kukista,tulppaanit ja liljat kauneimpia.Kotiini sopisi just palkintoruukut upsidedown.Toivottavasti on arpaonnea!

 99. Mukana arvonnassa! Meiltä löytyy nyt Jouluruusu sekä valkoinen Amaryllis. Hyasinttejä on varmasti tulossa ennen aattoa 🙂

 100. Ajattelin kurvata töistä Stockmannin kukkaosaston kautta ja katsastaa sieltä jonkin kauniin istutuksen. Hyasinnti pitää ainakin olla, jotta tulee joulun tuoksua.

 101. Tottakai aina hyasintteja,amaryllis,joulutähden korvaa Princettia .Teen itse asetelmia,joihin löytyy omista viherkasveista oksia ym.

 102. Suunnitelmissa vielä, (niinkun monet muutkin jouluvalmistelut, apua!) valkoinen amaryllis, sekä se perinteinen joulutähti. Tulppaanit kruunaa myös joulupöydän aattona 🙂

 103. Punainen tai valkoinen tulppaanikimppu, valkoisia hyasintteja ja ehkäpä valkoinen amaryllis.

 104. Hyasintit ja amaryllikset ovat joulukukista suosikkejani ja niitä tulee tänäkin vuonna hankittua.

 105. pitkäaikainen haaveeni toteutuisi jos voittaisin sky planterin, ne tuovat hauskalla idealla ja leikkisyydellä piristystä arkeen ja usein niin tylsään sisustukseen! mukava että asioita tehdään erillailla kuin mihin on totuttu! 🙂

 106. Tällä hetkellä ostettuna kaksi ruukkua kolmella valkoisella hyasintilla ja valkoinen tisento eli kerrottu tulilatva. Vielä pitää varmaan hankkia amaryllis, valkoinen sekin 🙂 Jouluruususta olen haaveillut viime joulusta lähtien. Ne on niiiin on ihania <3

 107. Juurikin hyasintin sain tänään lahjaksi. 🙂 Ensimmäinen joulukukkani koskaan, kiva juttu! Tuollainen skyplanter olisi kyllä aika näppärä – meillä asustelee kasveja tuhoava kissakakara…

 108. Paria hyasinttia lukuunottamatta en muuton takia tänä vuonna joulua viitsi kotiin laittaa. Mutta tuo ruukku olisi hauska yksityiskohta uuden kodin keittiöön!

 109. Äitini yllättää jollain jouluistutuksella. Muuten valkoinen amaryllis.

 110. Haluaisin Amarylliksen tai sitten jouluruusun. Rakastan hyasintteja yli kaiken, mutta hajunenäni ei enää siedä oikein mitään tuoksuja.

 111. Tämähän on veikeä. 😀
  Minun lempi joulukukkia ovat valkoiset hyasintit ja amaryllikset. Hyasinttiasetelma meiltä jo löytyy. Loppuviikosta pitänee ostaa muutama joulukukka lisää.

  Ihanaa ja rauhaisaa joulua!

 112. Joulukukkia ei ole hankittuna. Töissä on kauniita jouluistutuksia ja niistä saa siellä nauttia joka päivä. 🙂

 113. Hyasintteja ja joulutähti. Jouluruususta haaveilen, ehkä sen vielä käyn ostamassa 😉

 114. Meillä on vaan miehen työpaikalta saama ruma kukkaistutus (oikeasti, se on karsea). Enempiä ei viitsi kukkia ostaa, kun joulu ollaan kuitenkin reissussa. Jos kuitenkin kotona oltaisiin, koristaisin kodin valkoisilla kukilla, amarylliksillä tai liljoilla ja joukkoon paljon tummaa vihreää.

 115. Hyasintti on myös oma suosikkini joulukukista ja yksi valkoinen on jo hankittu.

 116. Joulukukat saamme yleensä naapureilta,sukulaisilta, ystäviltä. Vielä ei ole yhtään mutta jännityksellä odotan mitä tuleman. Amaryllis ja valkoiset hyasintit lemppareita.

 117. Valkoinen amaryllis on hankittu. Kiitos kissaherramme, jolle kaikki kukat kelpaavat, ei muita joulukukkia hankita tällä kertaa.
  Tuo skyplanter sopisi tosi hienosti kissatalouteen!

 118. Meiltä ei joulukukkia löydy, juurikin kissojen vuoksi. Yksi ainoa oikea viherkasvi löytyy ja sitäkin saa jatkuvasti vahtia, ettei pienet hampaat menisi sitä liian usein pureksimaan. Täytyisi varmaan siirtyä kokonaan noihin sky plantereihin, sillä rakastan viherkasvien luomaa kotoisaa tunnelmaa ja etenkin näin talvisin ainakin itse kaipaan kovasti ympärilleni jotain elävää luontoa, vaikka ikkunasta avautuva valkeuskin on ihan kaunista.

 119. Meiltä ei varsinaisia joulukukkia löydy, koska mies on allerginen. Ruusuja kyllä ostan, ihan pienen kimpun =)
  -Enna

 120. Joulutähti on ollut jo pari viikkoa, ensimmäiset hyasintit toin ikeasta jo marraskuun puolella. Nyt kukkivat ja tuoksuvat jo toiset hyasintit. Tänään ostin jouluruusun. Saa nähdä, miten sen kanssa selviän. Itsenäisyyspäiväksi hommattu valkoinen amaryllis kukkii edelleen.

  Aika veikeä tuo ylösalaisin oleva kukkaruukku!

 121. Valkoisen pianon päällä on melkein auennut valkoinen amaryllis, hankinnassa on vielä ainakin valkoinen muhkea joulutähti.

 122. Ostan aina pienia hyasintteja, jotka saavat avautua omia aikojaan. Joskus ennen joulua ja joskus jälkeen… 🙂

 123. Meillä on ihana valkoinen leikkoamaryllis ja vielä haluaisin hennon vaaleanpunaisen joulutähden. Se on myös todella kaunis!

 124. Lumoava valkoinen tai punainen amaryllis vielä hankittava, kun oma kasvatus ei onnistunut. Hyasintit ja joulutähti on jo hankittuna.

 125. hankin joulukukkia,todellakin!leikkokukkaa,hyasintteja….ja löytyykin jo sypressiä,jouluruusua ja liljoja maljakosta.kukat tekevät juhlan ja kaunistavat arjen.:) tiitu

 126. Valkoista amaryllista löytyy ruukussa ja leikkokukkana maljakossa. Vielä haluaisin kokeilla ekaa kertaa hyasinttia, en tiedä kestänkö sen tuoksua..

 127. Meille ei valitettavasti allergian vuoksi voi mitään joulukukkia hankkia. Noita roikkuvia ruukkuja olen ihaillut ja sellaiseen laittaisin viherkasvin ja keväämmällä jonkun yrtin.

 128. Valkoisia ehdottomasti! Tänä vuonna amaryllis ja tulppaaneja, tähän mennessä. Ihana tuo ruukku!

 129. Vau mikä ruukku!

  Hyasintteja meikällä ei ole niiden tuoksun vuoksi, mutta haaveilen pienistä minikuusista kauniissa lasipurkeissa. Männynhavut ruukussa, punainen amaryllis ja sammalet (sekä oljet ja pellavat) kuuluvat jouluun. Myös joulutähti on perinteinen ”pakko olla”-kasvi… Skyplanteriin kokeilisin istuttaa vaikka havupuuntaimen, ja katsoa, kuinka mielenkiintoiselle mutkalle se kasvaa, jos ei juuritilan pienuus muodostu esteeksi. Silloin siihen voisi muuttaa joku perinteisempi huonekasvi tai vaikka yrttipuska:)

  Kaunista ja levollista joulua toivottaen Pau

 130. Hyasintteja löytyy aina pari, mutta koska vietämme joulun pois kotoa, niin en hirveästi viitsi tänne kukkia ostaa.

 131. Meiltä ei joulukukkia löydy. Ehkä sitten ens jouluna kun ollaan päästy täältä väliaikaisasunnosta omaan uuteen kotiin.

 132. Meiltä löytyy valkoinen amaryllis ja ajatuksissa olisi hankkia vielä hyasintti.

 133. Hyasintit ovat aivan ehdottomia, ilman niitä ei joulu ole joulu. Mummalta sain aina jouluna synttärikukkina tulppaaneja, eli niitäkin on hankittava 😀

 134. Hyasintin tuoksu kuuluu minusta jouluun yhtä vahvasti kuin punaviini pihvi-illalliselle. Kotoa löytyy siis hyasintti ja hankinnassa on amaryllis.

  Olis oikein mielenkiintoista kokeilla kääntää perinteinen ajattelu ylösalaisin. 🙂

 135. Hyasintti ja amaryllis valkoisena kelpaisi tänne, en vain vielä ole saanut aikaiseksi hankkia. Hauska tuo roikkuva ruukku!

 136. Tällä hetkellä joulutunnelmaa luomassa kolme valkoista amaryllistä, niin ihania! Sky Planteriakin olisi kiva kokeilla, ehkäpä juuri hyasintin ruukkuna :).

 137. Hyasitteja ja valkoinen amaryllis, siinä meidän joulukukat. Joskus ollut joulutähtiä, mutta ne saan yleensä niin huonoon kuntoon, että ovat nyt jääneet pois.. 🙂

 138. Valkoinen amaryllis on mielestäni kaunein ja näyttävin joulukukka. Täksi jouluksi en sitä vielä ole ehtinyt hankkia, mutta josko tässä vielä ehtisi.

 139. Hyasintteja ja punainen Amaryllis löytyy meiltä. Ehkä ostan vielä lähempänä aattoa tulppaaneja maljakkoon.

 140. Niin ne kukat vielä: valkoinen amaryllis on ehdoton, lisäksi tuoksua tuomaan valkoinen hyasintti.

 141. Meiltä löytyy valkoinen joulutähti keittiön pöydältä. Aattoa ei vietetä kotona joten voi olla että yhteen jää.

 142. valkoiset monilatvaiset joulutähdet ovat jokavuotinen hankinta joulukotiin.:)

 143. Joulukukkia ei tule hankittua ollenkaan, miehen allergia vähän estää. Sen sijaan muita kauniita viherkasveja löytyy ja miehelle ostin pienet mini mini joulukaktukset 😀 Niitä alkaakin olla jo aikamoinen kokoelma kodissamme.. Toivottavasti onni potkaisee, on veikeän näköinen palkinto!

 144. Minä rakastan tulppaaneja ja niitä meillä on myös joulukukkina, ehkä joskus myös valkoinen joulutähti.. ei hyasinttiä, aiheuttaa mikreeniä vaikka onki kovin kaunis.

 145. Meillä on valkoinen amaryllis ja punainen joulutähti – ihania molemmat. Ennestään kotona on jo yksi tuollainen sky planter ja toinen sopisi oikein kivasti kaveriksi;)

 146. Kovasti on tullut vihjailtua nykyiselle poikaystävälle (perjantaina voi sanoa avopuolisoksi), että esim. joulutähti piristäisi tulevaa kotiamme, vaikka joulun vietämmekin hänen vanhempiensa luona. Vielä toistaiseksi kukkaa ei ole näkynyt… 🙂

 147. Jos olisin joulun kotosalla, hankkisin hempeän vaaleanpunavalkoisen amarylliksen. Mutta nyt menee joulu matkaillessa ja hyvä niin!

 148. Valkoinen amaryllis on ehdoton joulukukka, niitä kasvatan myös itse.
  Valkoiset hyasintit yksittäin tai suurempana ryhmänä, ehkä sammalta tai nyt sen puuttuessa meriheinää seassa.
  Valkoinen joulutähti on myös kaunis ja kuuluu yleensä jouluumme, mutta nyt se jäi ostamatta, eikä ole järkeä tuoda sitä enää näissä pakkaslukemissa kotiin asti.
  Ruukkuarvonnassa siis mukana, aina on mukavaa kokeilla uusia juttuja, myös kukille:D

 149. Yhden punaisen joulutähden olen jo ostanut, ja valkoisia hyasintteja aion vielä hankkia. Ilman hyasintin tuoksua ei tule joulua!

 150. Hyasintin tuoksu kuuluu jouluun 🙂 Roikkuen sitä joulun tuoksua saisi näin levitettyä laajemmalle..ottaisin ilolla vastaan kyseisen purkin 🙂

 151. Valkoinen joulutähti on tämän huushollin ehdoton joulukukka numero 1. Sellainen täytyy joka vuosi kotiin kiikuttaa.

 152. Hanna Kärkkäinen Reply

  meiltä löytyy leikkoamarylis ja punainen iso joulutähti. Hyasintteja haluaisin mutta olen niille allerginen, harmi, sillä niiden sipuli osa ja kukat ovat niin kauniita.

 153. Hyasintteja tuoksun vuoksi tietenkin, mutta – vasta sitten, kun koti on puunattu ja siivottu arkisista hajuista.
  Yksinkertaista asetelmaa varten suunnittelen myös matalaa amaryllista.

 154. Valkoisia tulppaaneja ja valkoinen/ valkoiset amaryllikset. Ne koristavat meidän joulun.

  Minna

 155. Kolme valkoista hyasinttiä aaltomaljakossa ilman ruukkuja folioon käärittynä, kaksi sypressiä, vielä ilman koristeita ja tietenkin valkoinen amaryllis 😉

 156. Rakentelin tänä jouluna omatekoisen kukka-asetelman valkoisista orkideoista.

 157. Pari valkoista hyasinttia löytyy jo. Vielä voisi hankkia joko valkoisen joulutähden tai amarylliksen 🙂

 158. Amaryylis valkoisena on aina kaunis. Haluaisin hyasintteja, mutta sisko moittii niitä voimakkaan hajun vuoksi! 😀

 159. Rakastan valkoisia kukkia.Meiltä löytyy valkoisia hyasinttejä,amarylliksiä ja joulutähti. Aion hankkia vielä jouluksi ruokapöytää koristamaan suuren kimpun valkoisia ja muutamia hennon vaaleanpunaisia tulppaaneja.

 160. Hyasinteista tykkäisin ulkonäöllisesti, mutta nenä ei kestä tuoksua. Joten kotiutan meille tänään punaisen joulutähden kauppareissulta.

 161. Joulukukista minusta kaikkein kaunein on ylhäinen amaryllis, mutta ehdottomasti mahtavin tuoksu tulee hyasinteista!

 162. Minun jouluuni kuuluu joulukukista tulppaani, amaryllis ja hyasintti. Valkoinen on väreistä paras, mutta tänä vuonna taidan ostaa yhden ison hyasintin korostamaan vasta mustaksi maalaamaani portaikkoa! 🙂

 163. Aijon hankkia valkoisia hyasintteja(jotenkin en ole muka vielä kerinnyt) ja valkoisen amarylliksen. Vaikka ehkä vähän hölmöä hankkia kun olemme uuteen vuoteen saakka pois kotoa.

 164. Meiltä löytyy nyt yksi valkoinen hyasintti ja tästä postauksesta innostuneena taidan väsätä siihen tuollaisen silkkipaperipussukan ympärille ja hankkia vielä toisen samanlaisen ihanaa jouluntuoksua ja tunnelmaa luomaan! Valkoinen amaryllis täytyy kyllä myös käydä maljakkoon hankkimassa…

 165. Valkoinen amaryllis löytyy leikkokukkana, ja on muuten todella näyttävä! Lisäksi ajattelin pari valkoista hyasinttia vielä hankkia joulun tuoksua tuomaan.

 166. Joulukotiin aion hankkia valkoisia ruukkuamarylliksia ja vaaleanliiloja ja -punaisia hyasintteja; ihania tuoksuja ja kauniita asetelmia… 🙂

 167. Meiltä löytyy valkoisia hyasintteja, valkoisia tulilatvoja ja aikeena on ostaa vielä muutama amaryllis.

 168. Valkoinen amaryllis, jonka ostin tarpeeksi ajoissa ennen joulua jotta se aukesi kauniiseen kukkaan jouluun mennessä. Leikkokukkia olisi vielä tarkoitus hankkia luultavasti tulppaaneita valkoisena ja punaisena.

 169. Jouluruusu on ehdoton suosikkini! Viimeksi siirsin sellaisen kesällä ulos ja ihanasti kukki sielläkin.

 170. En hanki joulukukkia kotiini, koska olemme joulun pois kotoa. Tuliaisiksi vien hyasintin tai tulppaaneja.

 171. Hyasintit kuuluvat ehdottomasti jouluun. Niitä siis hankin. Samalla ostan mahdollisesti nipullisen valkoisia tulppaaneja.

 172. Hyasintteja löytyy, ja ne pitää ehdottomasti olla valkoisia. Joulutähtikin on ja ihana tuuhea kuusi. Oi tätä tuoksujen sinfoniaa. 🙂 Ehkä huomisella kauppareissulla tulee vielä joku kukka hankittua. Tänään muuten aamulla pelastin jonkun kukan, mies osti kaupasta joulutähden ja meinasi kävellä se kädessä ulos. Ja pakkasta oli 13 astetta. Se raukkahan olisi kuollut heti. Komensin takasin sisälle pakkaamaan sen sanomalehteen. 🙂

 173. valkoisia hyasintteja vanhoissa lasipurkeissa sammaleen, vlkoisella sprylla värjättyjen käpyjen ja hopealangan kanssa, niissä on sekä joulun tuoksua, että yksinkertaista kauneutta ♥

 174. Yleensä lähden jouluksi reissuun, joten joulukukkia ei ole tullut hankittua. Tänä vuonna joululoma on kuitenkin niin lyhyt, joten päätin hankkia oman kodin koristukseen perinteisen joulutähden. Myös hyasintin ostin jo joulukuun alussa, mutta se kerkesi jo kuihtua patterin kuumuudessa.

 175. Vielä en ole hankkinut jouluksi kukkaa, mutta ehkä joulutähden käyn ostamassa.

 176. Meillä ei erikseen osteta jouluksi kukkia, mutta kasvit saavat jouluisen ulkonäön uusilla ruukuilla! Ruukkuihin on myös helppoa kiepauttaa vaikka joulunauhaa tuomaan uutta ilmettä.

 177. Jouluun kuulu aina hyasintit! tän vuonna ekaa kertaa kotiin hankittu myös jouluruusu, katsotaan miten sen kanssa käy…

 178. Amaryllis löytyy jo valkoisena. Hyasintteja täytyy vielä hakea. Niiden tuoksu kuuluu ehdottomasti jouluun. Ja ehkäpä punaisia tulppaaneja. Joulutähti ei tänä vuonna jotenkin iske.

 179. Kyllä jouluun tietysti kukkia kuuluu. Meillä ne ovat aina joulutähtiä. Minä pidän niistä ehdottomasti eniten 🙂

 180. Tällä hetkellä ei vielä kukkia ole, mutta yksi valkoinen hyasintti on kyllä pakko käydä hakemassa. Ihanan näköisiä! 🙂

 181. Meillä on miehen ostamat valkoinen amaryllis ja valkoinen iso joulutähti : )

  Jos arpaonni suosii niin täytyy varmasti hankkia vielä hyasinttikin!

 182. Joulukuusen virkaa suorittaa meillä tänä vuonna sypressi. Tein siihen valkoisesta paperista tähtiä sekä oksille että latvaan. Valkoinen amaryllis kelpaisi vielä, sekä tietenkin hajusintti ’kivassa ruukussa’. Hyvää joulua!

 183. Meiltä löytyy valkoisia hyasintteja, kaksi joulutähteä ja sypressi. Enemmänkin hankkisin, mutta tasot ei riitä ja kukat pitää pysyä pikkukäsien ulottumattomissa.

 184. Muutama hyasintti on pakko aina hankkia luomaan tunnelmaa ihanalla tuoksullaan. Lisäksi yleensä kodistani löytyy valkoinen joulutähti.

 185. Jouluna pitää olla paljon kukkia! Punaisia tulppaaneja maljakossa, asetelma jossa havujen keskellä valkoisia amaryllyksia. Lisäksi valkoknen irkidea, joka käy juhlaan kuin juhlaan!

 186. Pingback: Tämän joulukauden hyasinttiasetelma - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.