Olohuoneemme muutosprosessi jatkuu edelleen. Huoneen nurkkaukseen on saapunut ”uusi asukas”, tai oikeastaan jo vanha tuttu. Teimme nimittäin vanhempieni kanssa pienen vaihtokaupan: he saivat takaisin Artekin nojatuolinsa ja minä sain tilalle heidän vanhan laiskanlinnansa ja rahin. Laiskanlinna oli jo menossa myyntiin, mutta kun huomasin ettei kivoja (ja edullisia) nojatuoli-rahiyhdistelmiä ole kovin helppo löytää, keksin että pelastan tuon kompleksin meille. Oikeasti paljon mielummin pidän tämän vanhan tuolin ja verhoilutan sen uudestaan kuin ostan esim. Ikeasta uuden nojatuoli-rahiyhdistelmän.

Nojatuoli on ollut perheessämme muistaakseni teini-iästäni saakka ja siinä on äärimmäisen mukava istua. Eikä se ole vuosien saatossa mennyt miksikään rakenteensa puolesta, eli se on todella tukevaa ja laadukasta tekoa. Se on alkuperäiseltä väritykseltään murretun valkoinen, mutta siihen on muutamia vuosia sitten tehty kuvassa näkyvä ruudullinen huppupäällinen. Nyt suunnittelen tuoliin ja rahiin uutta päällistä, joka sopisi meidän moderniin kotiimme. Vahvana vaihtoehtona on tuo kuvassa näkyvän tyynyn kangas, eli Svenskt Tennin Hawaii-kuosi. Villi valinta, vai mitä?! 😉 Tykkäisin kovasti! Yksivärinen kangas olisi niin tylsä valinta…

Author

11 Comments

 1. Moi!

  Teillä on niin kiva koti ja olen seuraillut blogiasi jo pidemmän aikaa, mutta tylsä turkulainen 🙂 ihminen – en ole tainnut pahemmin kommentoida. Joten asiasta viidenteen: Tajusin tänään, että olen ihastunut teidän lattia- ja ovilistoihin. Meidän pitäisi juuri hankkia listat kohta valmistuvaan taloomme. Lattialistanne olivat lasilistaa 11×14, mutta ovatko ovilistat samaa? Mukavaa sunnuntaita! Toivottavasti ei ole ihan kauhea pyry, koska ajattelimme mennä muumimaahan 🙂

  • suvi m Reply

   Kiva, että kommentoit! 🙂 Eihän sitä aina tarvikaan, mutta toki on aina kiva edes vähän tietää ketä siellä ruudun toisella puolella on. 🙂

   Meillä on ovien ympärillä normi peitelistat. Pikkuisen kapeammat kuin yleensä. Mankun muistikuvan mukaan 32 mm. Lattialistat ovat tosiaan sitä lasilistaa. Ollaan tykätty kovasti!

 2. Meillä kävi päinvastoin eli ukin vanha laiskanlinna siirtyi varastoon ja tilalle tulivat Artekin 401:set. Laiskanlinnassa on myöskin valkobeigeruudullinen kangas :), jonka laittaminen vanhan ruskean sametin tilalle oli 8 vuotta sitten melkoisen kallista.
  Svensk Tennin kankaat ovat upeita kyllä, mutta itse olen niin tylsä, että tekisin mielummin tyynyillä sen rajuuden :).
  Esittelisitkö sen rahin, sellainen on ollut meillä hakusessa?

  • suvi m Reply

   Verhoilu on kyllä kallista. Tätä meidän nojatuolia ei ole verhoitu uudestaan, vaan tuo ruutukangas on ompelijan ompelema huppu. Siitä saisi nyt mallia uuteen huppuun. Ei sekään halpaa lystiä taida olla, mutta edullisempaa kuin kokonaan verhoilu.

   Luulenpa, että en taidakaan uskaltaa laittaa koko tuoliin tuota Svensk Tennin kangasta. Pähkäilen vielä asiaa… 🙂

   Ja juu, laitan jossain vaiheessa tarkempaa kuvaa myös rahista. Se on samaa sarjaa tuolin kanssa.

 3. Nojatuolin päällystäminen on hyvä idea! Itsekin olen tylsä harmaan kannattaja, mutta teille kävisi kyllä upeasti tuo Svenskt tennin kuosi. Nojatuolista ei tulisi harmaavarpunen ja keräisi taatusti katseita!

  Itse päällystin vanhan mielisairaalan huutokaupasta ostetun tuolin Designers Guildin beige-pinkki -kankaalla. Siitä tuli mielestäni tosi kiva ja persoonallinen. Taidankin kuvata sen ja laittaa blogiini. Teillä on muuten ihana koti!

  • suvi m Reply

   Oi, tuo sinun tuolisi kuulostaa kauniilta. Pitääpäs käydä kurkkimassa blogissasi… 🙂

 4. Heippa!
  Ehdottomasti kannattaa verhoiluttaa tuoli ja jos runko on kunnossa riittää pelkkä päällisen uusiminen, eikä tosiaan aina tarvitse ostaa uutta ja halpaa Ikeaa!
  Toki kunnolla verhoiluttaminen on hinnakasta, mutta siinä vaiheessa kannattaakin tarkkaan miettiä huonekalun tunnearvo, kankaan valinta ja käyttötarve. Sillä ammattitaidolla tehty verhoilutyö kestää vuosikymmeniä eteenpäin 🙂

 5. Pingback: Kissanpäivät | Valkoinen Harmaja

 6. Hei kysyisin sinulta et miten toimit kun laitat erinnäisiä kuvia nettiin esim kodissa olevista tuotteista ,tavaroista ja ostamistasi tuotteista valukuvia tänne blogiisi. Tarviiko niistä kysyy lupa esim jos oon ostanu tuollin ja ottanu kuvan ite vaik siit tuolista ni täytyykö mun tuolin tekijältä tai valmistajalta viellä kysyy lupa kuvan laittamiseen blogini sivuille vai miten kuuluu toimia? onko tietoo ku mä oon alottanu vasta mun blogini.

  • Ei tarvitse kysyä valmistajan lupaa. Kyllä jokainen saa omasta kodista ja hankinnoistaan kirjoittaa ihan vapaasti ja laittaa sellaisia kuvia kuin itse haluaa (omia ottamiaan). Lainakuvista saa olla vähän varuillaan – ainakin lähde kannattaa mainita. Nykyään moni valmistaja jakaa sivuillaan ihan tuotekuviaan, jotta ihmiset voivat käydä niitä lataamassa. Esim. HAY.

 7. Kiitos tiedosta. Oon alottanu ite vasta vähän aikaa sitten blokin pitämisen ,joten on kiva saada kokeneemmalta konkarilta neuvoja.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.