Kun aloin kirjoittaa tätä postausta, huomasin, että tämä olisi pitänyt kirjoittaa jo paljon aiemmin – silloin kun kaikki nippelitieto kodinkoneista oli vielä tuoreessa muistissa. Nyt laitteiden mallien nimet ja ominaisuudet ovat jo unohtuneet. Yritin kaivella vanhoja kuittejakin, joissa olisi ollut tarkempaa tietoa, mutta urakka tuntui kovin työläältä. Niinpä kerron nyt ihan käytännön kokemuksia keittiömme kodinkoneista ilman sen suurempia ominaisuusanalyysejä.

Keittiömme on 14 m2 kokoinen. Keittiö jatkuu saumattomasti ruokailutilaan, joka olohuoneen kanssa muodostaa yhteisen suuren tilan. Tarkemmat piirustukset näet esim. täältä ja kaikki keittiöaiheiset postaukset löydät ”keittiö” tunnisteen avulla.

Pääosa kodinkoneistamme ovat Mieleltä. Tämä siksi, että halusimme laadukkaat kodinkoneet, joissa olisi alhainen energiankulutus. Toivottavasti nämä kodinkoneet palvelevat meitä vielä monta monta vuotta.

Aloitetaan astianpesukoneesta. Mielen astianpesukoneessa pidän erityisesti siitä, että haarukat ja veitset saa ladottua omalle tasolleen eivätkä ne ole sellaisessa perinteisessä korissa kuin monessa muussa astianpesukoneessa. Kuvia koneen sisältä en nyt ottanut, mutta niitä näkee esim. Mielen kotisivuilta.

Astianpesukone on integroitu keittiönkaapistoon, joten se on hyvin huomaamaton. Koneen viereisessä laatikossa säilytämme aterimia, mikä on kätevää konetta tyhjentäessä. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän astianpesukoneeseen. Ääni on hiljainen ja valittavissa on useampi eri pesuohjelma.

Mainittakoon tässä yhteydessä myös tiskiallas, josta onkin jo tullut kyselyitä. Allas on Blanco-merkkinen, huullettu teräsallas ja se on kooltaan melko suuri, 70 cm leveä, joten sinne mahtuu paljon tiskiä ”piiloon”. 😉 Ensimmäisessä talossammekin oli samankokoinen allas ja silloin totesimme, että sellainen on hyvin kätevä. Suuressa altaassa on myös tosi kätevä pestä uunipeltejä. Hana puolestaan on klassinen Vola, josta haaveilin monta vuotta.

Sitten siirrytään ”askel” eteenpäin ja ollaan uunin ja mikron kohdalla. Uuni on Mielen mallistosta ja se on ihan perus kiertoilmauuni. Uunissa on myös ajastustoiminto, jota käytämme usein. Eli uuni piippaa sitten, kun asetettu aika on mennyt umpeen. Muita (mahdollisia?) erikoistoimintoja ei ole tullut käytettyä. Ehkä pitäisi lukea ohjekirja tarkasti, että tietäisi mitä kaikkea mahdollisuuksia uunissa on.

Uunin yläpuolella on mikro, jonka valitsimme AEG:n mallistosta. Tähän vaikutti suurelta osin hinta. Mielen mikro olisi ollut huomattavasti kalliimpi ja koimme, ettei mikrosta kannata maksaa niin paljon. Tämän mikron kanssa on vähän sama juttu kuin uunissakin, eli en ole vielä tutustunut sen kaikkiin ominaisuuksiin, vaan käytän samoja asetuksia aina.

Käännytään sitten ympäri ja olemme lieden ja liesituulettimen luona. Induktioliesi on myös Mielen mallistosta.

 

Olen nauttinut siitä, että veden kiehumista ei tarvitse kauaa odotella induktioliedellä, mutta miinusta tulee siitä, että hipaisunapit eivät aina meinaa toimia. Joskus ruoka meinaa ihan kiehua yli jos napit eivät heti tottele. Meidän pitäisi kyllä selvittää onko tuossa jokin vika vai mistä ongelma johtuu. Tietystikään nappulat eivät toimi märillä käsillä, mutta tässä ei ole siitä kyse. Noissa napeissa on varmasti jotain häikkää…

Muuten liesitaso on ollut hyvä ja koen, että se on helppo pitää puhtaana. Pyyhin sen aina ruuanlaiton jälkeen kostealla rätillä ja käsittelen lieden silloin tällöin induktioliedelle tarkoitetulla kiillotusaineella. Naarmuja tasoon ei ainakaan vielä ole tullut yhtään.

Liesitason yläpuolella oleva liesituuletin on Lapetek Form V-mallinen. Juuri tämä sama liesituuletin meillä oli ensimmäisessäkin talossa ja tykästyimme siihen niin, että valitsimme sen taas. Pidämme liesituulettimen pelkistetystä muotokielestä ja imuteho on hyvä. Laite on myös hyvin helppokäyttöinen.

Sitten, kun taas pyörähdämme lieden edessä ympäri, on edessä kylmäkoneet. Ne ovat myös Mielen mallistosta. Vasemmalla on pakastin, jonka alaosan saa myös käyttöön kylmäkaapiksi yhden eristelevyn avulla. Tämä ominaisuus on kätevä esim. juhlien aikaan, kun jääkaappitilaa tarvitaan enemmän. Silloin osa pakastimesta muuttuu siis jääkaapiksi.

Jääkaappiosuus on oikealla. Jääkaapissa olen pitänyt erityisesti siitä, että se on hyvin tilava ja erilaiset lokerot ovat käytännöllisiä. Alhaalla on kaksi isoa laatikkoa, joissa säilytämme perunoita ja juureksia.

Koneiden lisäksi minulta on kyselty keittiömme tasoista, jotka ovat Okite-merkkistä komposiittia. Tasoihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Ne on helppo pitää puhtaana ihan vain kostealla rätillä pyyhimällä. Tasolle voi asettaa myös kuumia kattiloita, eikä se naarmuunnu. Suosittelen siis lämpimästi. Tässä vielä tarkempaa tietoa Okitesta Loimaan Kiven sivuilta:

”Okite on erinomainen keittiön- ja kylpyhuoneiden tasomateriaali, kestäen hyvin käyttöä  ja kulutusta, niin kuumaa kuin kylmääkin. Tämä kaunis ja kestävä materiaali on helppo pitää puhtaana, eikä se tarvitse kyllästystä eikä suojauskäsittelyä. Okite komposiittiin ei imeydy ruokaöljy, etikka, kahvi, viini eikä sitruunan mehu ja sen päällä voidaan leikata pinnan naarmuuntumatta. Okite ei ime kotitaloudessa käytettäviä pesu tai puhdistusaineita. Tiivis pinta suojaa yhtä hyvin bakteereilta kuin homekasvustolta. Okite on ”NSF” elintarvike käyttöön sertifioitu tasomateriaali. Okiten laaja valikoima värejä ja materiaalin estetiikka mahdollistaa henkilökohtaisen tyylisi toteutuksen.”

Toivottavasti tästä oli apua jollekin keittiötä suunnittelevalle. Toki saa kysellä jos jokin mietityttää.

Author

36 Comments

 1. Kiitos mielenkiintoisesta, tarpeellisesta ja toivottavasti hyvinkin pian ajankohtaisesta postauksesta!

  Olisin kysellyt mielipidettäsi siitä, onko ollut kätevää, että mikro on noin ylhäällä? Itse olen vain 158 pitkä ja mietin tulevan kotimme osalta, että miten ylös sitä mikroa sitten voi laittaa, että sinne yletyn ja niin, ettei esim. keitot ole sylissä, kun niitä ylhäältä nostelee…Miten teillä lapset, eivät taida ainakaan ilman jakkaraa ylettyä mikroon (jos edes vielä sitä itsekseen käyttävätkään)?

  -I-

  • suvi m Reply

   Meillä lapset eivät vielä käytä mikroa. Se on kyllä niin ylhäällä, että jakkaran tarvitsevat avuksi sitten, kun mikroilun aika koittaa. Meille aikuisille se ei ole ongelma, kun olemme suht. pitkiä (minä 172 cm ja Mankku 192 cm). Sun katsii jossain keittiöliikkeessä käydä testailemassa mille korkeudelle mikro on hyvä sijoittaa…

 2. Teillä on kaunis keittiö, mutta tällä kertaa kiinnostaa, mikä tuo liedellä oleva pannu on miehiään? Voisiko se korvata vedenkeittimen? Meillekin on uuteen kotiin tulossa induktioliesi.

  • suvi m Reply

   Se pannu on Hackmannin ”Flirt” ja on kyllä meillä korvannut vedenkeittimen täysin. Tosi näppärä vekotin!

 3. Tyylikkäät ja laadukkaan oloiset kodinkoneet!
  Nyt vasta huomasin, että blogisi on siirtynyt tänne. Täytyy päivittää blogilistaa. 🙂

  • suvi m Reply

   Kiva, että huomasit. Lähes salaa olen tänne hiipinyt… ;D

 4. Kaunis keittiö ja hyvä postaus kaikin puolin. Oliko kertaakaan harkinnassa komposiittiallas? Kysymys tuli mieleen luettuani tasomateriaalista. Meille on tulossa uuteen keittiöön allas siitä materiaalista.
  Oliko teillä kummallakin toiveena valkoinen keittiö vai oliko harkinnassa muitakin vaihtoehtoja?
  Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

  • suvi m Reply

   Emme harkinneet komposiittiallasta. Olimme niin tyytyväisiä edellisen kodin keittiöaltaaseen, että päätimme nyt vain hankkia samanlaisen, sen kummempia miettimättä. ;D Oli niin monta muuta asiaa päätettävä rakentamisen aikana, joten tätä ei sitten edes hoksannut kyseenalaistaa. Komposiittiallas olisi kieltämättä ollut kaunis, mutta hintakin olisi varmasti ollut paljon korkeampi kuin teräsaltaalla.
   Valkoinen keittiö oli myös itsestäänselvyys. Se on minusta ajattomin valinta.

 5. Siis tarkoitatko uunin ajastimella sitä, että ruuan voi laittaa uuniin vaikka aamulla ja ohjelmoida niin, että paisto alkaa esim. kuuden tunnin kuluttua? Vaiko munakelloa, joka piippaa valitun ajan kuluttua, esim. jos kakun paistoaika on 60 min., niin laittaa kellon piippaamaan tunnin kuluttua?

  Tuo hipaisunappien ajottainen toimimattomuus tuntuu olevan vakiona kaikissa induktioliesissä. Oon ratkaissut ongelman siten, että siirrän kattilan syrhjään levyltä niin jo taas hipaisunappulat toimivat.

  • suvi m Reply

   Tarkoitin tuota munakellojuttua. Eli, että uuni piippaa sitten, kun ruuan pitäisi olla valmis. Tuo ajastinkin saattaa olla mahdollinen, en ole perehtynyt vielä asiaan…

   Pitääkin ensi kerralla testata tuota hipaisunappiratkaisua. Kiitti vinkistä! 🙂

 6. Eka postaus blogiisi, vaikka olenkin salalukenut sitä jo jonkin aikaa.. Teillä on kyllä kaunis koti!

  Vanhemmillani on myös tuo samainen Mielen liesi, ja itsekin olen moneen otteeseen todennut ”hipaisunappulat” ylimääräistä kiukkua aiheuttaviksi. Niitä pitää välillä oikein voimalla painaa, ja märillä käsilllä homma ei toimi lainkaan. Meidän uuteen keittiöön tuli Siemensin induktiotaso, ja sen säätäminen on huomattavasti sujuvampaa.

  • suvi m Reply

   Kiva, kun kommentoit! 🙂

   Mulla on kyllä kieltämättä mennyt hermo kerran jos toisenkin noiden hipaisunappien kanssa! Meillä oli ekassa talossa Siemensin keraaminen liesi, eikä sen hipaisunapeissa ollut ongelmia.

 7. Näyttääpä tosiaan siltä, että kun tässä kohta valinnan paikka uuden talon koneiden suhteen käsillä on, niin hipaisusäätimet ovat ehdoton no-no. Tästä oli juttuakin jossain lehdessä, että valmistajat ovat alkaneet palailla vääntimiin juuri tästä syystä kun käyttäjät hermostuvat näihin hipaisusäätimien huonoihin ominaisuuksiin. Jossain menee se raja, jonka jälkeen tekninen parannus onkin huononnus…

  • suvi m Reply

   Juu, suosittelen vääntimiä. Ainakin jos on kärsimätön luonne kuten minä… 😉

 8. Hyvä kokonaistietopaketti koneista. APK:n ylätaso on mahtava. Kurkistus sinne, samoin kuin jääkaappiinkin olisi havainnollistanut lukijalle paremmin toimivuuden. Meillä on aikalailla samat koneet kotona. Huvittavaa se, että meille myydään ja toisaalta ostamme laitteita, joita emme sitten 100%:sti hyödynnä. Meilläkin on uuni aina vakiosädöillä. Onkohan meillä pakastimessa sama toiminto kuin teillä? Täytyy lukea ohjekirjaa… Liedestämme olen myös huomannut, että kosketusnäppäimet eivät aina toimi. Minusta ongelmana ovat olleet kuivat kädet.

  • suvi m Reply

   Juu, oikeassa olet, että olisi ollut havainnollisempaa jos olisin raottanut APK:n ja jääkaapin ovea. Ne eivät vain olleet esittelykunnossa. ;D Ehkä sitten jos teen keittiöstä videopostauksen…joskus.
   Ja aivan samaa minäkin ajattelin, että meille myydään laitteita, joissa on vaikka mitä ominaisuuksia, eikä niitä sitten tule käytettyä! Pitäisi kyllä perehtyä asiaan paljon tarkemmin.
   Meidän piti ostaa siihen pakastimeen erikseen se eristelevy, jotta se voidaan muuttaa osittain viileäkaapiksi.

 9. Hei, kiva ja meille ajankohtainen postaus, kiitos :). Muistatko minkä kokoinen teidän saareke on?, onko se mittatilaustuote vai Topin mallistosta? Olen miettinyt myöskin saarekkeen laittoa keittiöön nähden pituussuunnassa… Oletko tykännyt ratkaisustanne?

  Okite -tasostanne vielä. Kivitaso on tietty arvokkaampi, kuin muut vaihtoehdot, mutta onko hintansa väärti sitten käytössä? Onko hintalaatusuhde mielestäsi kohdillaan?

  • suvi m Reply

   Voi että, en enää muista meidän saarekkeen tarkkoja mittoja! Enkä tässä äkkiseltään löytänyt niitä Topin piirustuksiakaan koneelta, kun yritin etsiä. Mutta se on ihan Topin mallistosta ja standardimittainen. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä saarekkeeseen. Siinä on kätevä työskennellä ja lapset syövät sen ääressä aina iltapalan. En missään nimessä olisi laittanut saareketta tosin päin, sillä silloin keittiön kulkureitit olisivat olleet paljon ahtaammat (ja monta muutakin syytä, jotka olen jo aiemmin kertonut). Eli voin suositella. 🙂

   Minusta Okitessa on hinta-laatutaso kohdillaan. En keksi siitä mitään negatiivista sanottavaa. 🙂

  • suvi m Reply

   Voi kiva kuulla! Ajattelin, että onkohan näistä mun jorinoista mitään hyötyä kellekään, kun en tarkempia laiteominaisuuksia osaa kertoa…

   Ja kiitos haasteesta! Tuli hyvä mieli. 🙂 Olen tuon samaisen vähän aikaa sitten tehnyt, mutta yritän miettiä jos voisin toteuttaa sen jotenkin eri tavalla…

 10. Hei,

  Mahdatkos enää lukea näitä vanhojen postausten kommentteja, mutta laitan silti viestiä 🙂 Meillä on uudessa talossa ihan tuo sama induktioliesi ja hermot on menneet useampaan kertaan kun ”hipaisu”namiskat eivät meinaa toimia!! Oon ollut ihan varma, että liedessä on jokin vika kun ei meinaa välillä mennä ..tto vieköön päälle. Enpä ole kuitenkaan saanut aikaiseksi pyytää ketään sitä katsomaan.

  Joistakin ”levyistä” kuuluu myös hirvittävän kova surina, vinkuna tai sellainen kirskuna… ottaa korviin. Onko teillä näin? Hyvä ostos siis kaikin puolin 🙂
  annamaria

  • suvi m Reply

   Kyllä minä kyttään näitä ”vanhojenkin” postausten kommentteja. 🙂 Joskus saattaa vastaaminen unohtua, jos en heti vastaa, kun olen lukenut kommentin.

   Mullakin on mennyt hermo tuon lieden kanssa muutamankin kerran! Tosi ärsyttävää!

   Meillä kuuluu myös sitä kirskuntaa joskus. Se kai riippuu kattilasta tai pannusta…? Taitaa olla induktioliesien ominaisuus. Mun vanhempien edellisessä asunnossa se kirkuna oli ihan mahdotonta, ei tämä Miele kuitenkaan niin paljon huutele. Ja aika harvoin meillä sitä ääntä kuuluu…

 11. Tosi hyvältä näyttää tuollaiset kodinkoneet jotka sulautuvat muuhun kaapistoon ja kalustoon 🙂

 12. Upea kooste koneistasi ja ihanaa että joku miettii asiat noin tarkkaan. Onnittelut hienosta keittiöstä.

  Haluaisitko jakaa kokemuksesi sivuillamme http://www.keittiotieto.fi? Se auttaisi niin monia muita, jotka miettivät kodinkoneiden valintaa. Luonnollisesti laittaisin linkin blogiisi.

  • suvi m Reply

   Kiitos mukavasta kommentista. Pahoittelen että vastaus on näin viivästynyt, mutta nämä ”vanhempien postausten” kommentit unohtuvat niin helposti.

   Täytyypäs käydä tutustumassa tuohon sivustoon…

 13. Hei! Ihana ja inspiroiva blogi sulla!
  Kaunis keittiö teillä! Paljonko tuon OKite-tason metrihinta suunnilleen on?

  • suvi m Reply

   Kiitos! 🙂
   Voi että, en yhtään muista/tiedä mikä on Okite-tason metrihinta. Luotettavimmin se selviää, kun otat yhteyttä Okitea myyvään keittiönliikkeeseen.

 14. Hei! sinulla on paras löytämäni sisustusblogi ja aivan ihana koti. Rakastan samanlaista modernia, selkeää tyyliä kuin sinä, vaikka olenkin sinua puolet vanhempi. Kertoisitko kokemuksia Okite keittiötasosta? Suunnittelemme keittiöremonttia ja valkoinen taso on haavenamme. Olen koukussa blogiisi jan katson päivittäin, mitä uutta olet sinne laittanut. KIITOS:)

  • suvi m Reply

   Voi kiitos! Mukava kuulla, että olet tuota mieltä. 🙂

   Okitesta olen kirjoitellut monessakin postauksessa. Ne löytyvät varmasti helpoiten, kun kirjoitat tuonne blogini sivupalkissa olevaan hakukenttään sanan ”Okite”. Minulla ei ole Okitesta mitään negatiivista sanottavaa. Helppo pitää puhtaana eikä vaadi suurta huoltoa. Tasolle voi laskea kuumiakin astioita eikä se vahingoita pintaa. Tsemppiä keittiöremonttiin!

 15. Moi!
  Kotinne on todella kaunis!!!
  Me alamme rakentaa ensi kesänä ja suunnittelemani keittiö on melko identtinen teidän keittiön kanssa. Nyt kuitenkin pääsuunnittelija ja moni muu on kauhuissaan keittiön ”ikkunattomuudesta”. Kysyisinkin, onko sinua häirinnyt missään vaiheessa, että keittiössä ei ole isoa ikkunaa? Meilläkin välitilaan tulisi tuommoinen vaakaikkuna, mutta nähdäkseen siitä ulos, pitää tietty hieman kumartua. Itse olen ajatellut, että luonnonvaloa suurimman osan vuodesta on joka tapauksessa niin vähän, että huolellisesti suunniteltu valaistus olisi ikkunaa tärkeämpi. Enkä millään haluaisi rikkoa yläkaappien linjaa ikkunalla.. Mutta nyt arveluttaa kun joka suunnalta tulee negatiivisia kommentteja ja ihmetyksiä… Kiitos, jos ehdit kommentoida!

  • Onpa kummallista, että ikkunattomuutta on ihmetelty. Me emme itse törmänneet moiseen. Keittiömme aukeaa ruokailu+olohuonetilaan, jonka yksi seinä on melkein kokonaan ikkunaa, joten ehkä siksi kukaan ei meidän tapauksessa ihmetellyt sitä ettei keittiössä ole suurta ikkunaa. Minä en halunnut, että keittiöstä olisi näkymää tielle ja muutenkin meidän tien puolisen osan ikkunat ovat melko pieniä.
   Valon puutetta ei ole ollut. Mutta myönnän, että jos asuisimme jossain ”korvessa”, niin olisi mukavaa jos ruokapöydän vieressä olisi ikkuna (jolloin yksityisyyskään ei kärsisi).

   Tsemppiä rakentamiseen ja toivottavasti vastauksestani oli jotain apua…

 16. Hei
  Meidän rakenteilla olevaan taloon on tulossa samaan tapaan uuni ja mikro päällekkäin, näiden viereen kylmäkalusteet. Itseäni mietityttää vielä tuo uunin ja jääkaapin vierekkäin laittaminen. Paljonko teillä on näiden etäisyys toisistaan? Onko sinua häirinnyt että uunin vieressä ei ole laskutilaa?

 17. Moikka!
  Sinulla on todella unelmien keittiö! 🙂 Olisin kysynyt, että mistä on nuo ihanan yksinkertaiset vetimet? Ovatko ne kaikki saman mittaisia vai meneekö kaapin leveyden mukaan? Entä onko yläkaapeissa jonkunlainen avausmekanismi?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.