Vihdoin sain olohuoneemme kirjahyllyn järjestettyä uudelleen. Halusin saada jotain pientä vaihtelua ja toimivampaa järjestystä hyllyyn. En suunnitellut etukäteen hyllyn järjestystä, vaan tyhjensin hyllyn kokonaan ja aloitin sitten tyhjältä pohjalta (aikaisemman järjestyksen näet esim. tästä postauksesta <klik>).

Sommittelin jokaisen hyllyn kerrallaan. Selvää oli, että alahyllylle täytyi saada säilytyslaatikko kameran objektiiveille. Siihen sopii HAY:n pitkä ja kapea laatikko, joka meillä oli aiemmin makuuhuoneessa. Kameraa meillä on ollut tapana pitää alahyllyllä lehtikasan päällä ja se on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi, joten lehtikasat saivat jäädä alahyllylle (karsin vain lehtipinoja hiukan). Selvää oli myös, että pistorasian viereen asetan valaisimen – nyt siihen valikoitui Kartellin ”Take”-valaisin.

Seuraavalle hyllylle asetin ensimmäiseksi Pinosta ostamani pahvipussin näköisen säilytyspussukan (se on oikeasti konekäsinpestävää paperimaista kangasta). Pussukkaan saa nyt sujauttaa kaikenlaista roinaa äkkiä pois silmistä; sellaisia säilyttimiä tarvitaan meidän huushollissa. Loput hyllyn tavarat ovat koristeena: valokuvia ja kynttilänjalkoja.

Kirjat oli aiemmin aseteltu pinoihin ja nyt päätin laittaa yhden hyllytason täyteen kirjoja ”perinteiseen tyyliin”. Onhan tämä paljon kätevämpi tapa säilöä kirjoja, kun välistä voi napata minkä tahansa opuksen, eikä tarvitse varoa kirjapinon kaatumista. Loput kirjoista majailevat työhuoneen hyllyssä.

Ylimmälle hyllylle asettelin muutaman korkean vaasin, taulun sekä peltisen säilytyslaatikon. Se saikin jäädä vähän ilmavammaksi tasoksi.

Koko hommassa kesti vajaa tunti ja nyt on kiva katsella uutta, vielä järjestyksessä olevaa, hyllyä. Tekisi mieli tehdä sama operaatio työhuoneessa.

 

Translation: I reorganised our bookshelf in the living room. I had no plan beforehand. I just removed everything from the shelves and then started to arrange each shelf at a time. I took less than an hour and I really like the result. I should do the same in our study.

Author

17 Comments

  • Kuvittelin, että tämä olisi kauhean suuri operaatio, mutta ei siinä sitten mennytkään niin paljon aikaa. 🙂 Ryhtyy vain puuhaan, niin siitä se lähtee.

 1. Hyvältä näyttää! Tuo hylly on niin hieno! Samantapainen suunnitelmissa meillekin:) Mistähän nuo alakaapit on?

  • Kiva kuulla. Alakaapit ovat samaa sarjaa meidän keittiönkaappien kanssa – eli Topi keittiöiden ”Kosketus” sarjaa.

 2. Vaihtelu on kyllä niin virkistävää! Kiva oli ennen ja kiva on nytkin. Kirjat taitaa pienentyä oikeaan reunaan. Minä saattaisin kokeilla varmaan myös sellaista, et laittaisin sekaisin eri kokoisia. Olis ehkä mun silmälle parempi. Näitä iänikuisia makukysymyksiä. 🙂

  • Kyllä, kirjat pienentyvät hiukan vasemmalta oikealle. Olisi varmaan ihan kiva niinkin, että eri kokoiset olisivat sekaisin. Kuitenkin nuo ovat kaikki suht. saman korkuisia. 🙂

 3. Moi Suvi,
  ihanat hyllyt! Pakko kuitenkin äkkiä huudahtaa tuosta Pinosta ostetusta pussista: mulla on samanlainen, ja olin samassa uskossa kuin sä (konepestävä). Kun kävin ostamassa ystävälle samaisia lahjaksi, myyjä kertoikin, että koneessa sitä EI saa pestä, se on paperia, ja se menee mössöksi. Käsin saa kyllä pestä ihan lämpimässä (varmaan suunnilleen 30-40 -asteessa).

  En suosittele kokeilemaan konepesua, mutta jos olet näin tehnyt, niin kerro mitä tuli. Kiinnostaa tietää 🙂

  Kiitos kauniista ja ihanan huolitellusta (niin tekstit kuin kuvatkin) blogista. Elämänmakuista!

  Taru

  • Voi niinkö?! Hyvä, että sanoit. Pitääkin heti korjata tuonne tekstiin ettei pussia kannata laittaa koneeseen. Tuo pussi on uusi, joten en ole vielä ehtinyt tai edes aikonut pestä sitä.

   Ja kiitos positiivisesta palautteesta! Hauska kuulla, että blogi vaikuttaa huolitellulta. Teen kaiken aina niin hätäisesti (kuuluu luonteeseen). 😀

  • Niinpä. Parasta on juuri se, että voi niin pienellä vaivalla saada huomattavaa piristystä aikaiseksi. 🙂

 4. Voi että tuo hylly on ihana. Voiskohan tännekkin rakentaa tuollaisen …äh … johonki tuollainen täytyy saada… =)

  • Kyllä tuollaisen hyllyn voi rakentaa mihin tahansa kahden seinän väliin. Ollaan kyllä tykätty siitä. 🙂

 5. Miten ois kirjat järjestykseen väriteeman mukaan 🙂
  Järjestin kirjahyllyni kotona uuteen uskoon ja väreillä oli kiva ”leikkiä”.

  • Mietin sitäkin vaihtoehtoa. Joskus voisi koittaa laittaa värien mukaan. 🙂 Nyt halusin värikkään rivin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.