Mikä täydellinen kevätpäivä tänään onkaan ollut! Olemme puuhastelleet kaikenlaista omalla pihalla ja terassilla. Kävimme hakemassa ensimmäiset kukkaset ja kevätlannoitteet. Nyt on terassit ja piha valmiina vastaanottamaan kesän.

Minä aloitin pesemällä terassit oikein kunnolla. Ostimme terassinpesuainetta ja hinkkasin harjalla terassipuusta irtoavan ”nukan” ja pölyn pois. Lopuksi huuhtelin terassit huolellisesti. Siperian lehtikuusi on siinä mielessä vähän ikävä terassimateriaali, että siitä irtoaa aina talven jälkeen sellaista harmaata nöyhtää. Mutta nyt on terassit ihanan puhtaat!

Ostin syvän tummanpunaisia orvokeita ja yhden laventelin. Mankku spray-maalasi vanhan IKEA:n terassihyllymme, joten se on nyt kuin uusi. Laventeli ja osa orvokeista pääsi uudistettuun hyllyyn, loput istutin suureen kukkalaatikkoon. Kylvimme tytön kanssa myös herneitä ja porkkanoita Bagsack-pusseihin. Toivotaan, että saamme satoa!

Kukkapenkeissäkin tapahtuu, kun viime syksynä istuttamani kukkasipulit ovat nousseet. Istutin syksyllä ennätysmäärän kukkasipuleita ja onneksi monet niistä näyttävät tekevän kukkasia. Krookukset jo lopettavat kukintaansa.

Terassin katseenvangitsija on suuri Unikko-kuosinen päivänvarjo, jonka sain siskolta. Valtava varjo antaa niin laajan suojan, että ehkä emme laita terassipurjeita enää ollenkaan. Siirsin riippukeinun terassin päätyyn, sillä sohvaryhmä majailee nykyisin saunan terassilla. Vanha riippukeinu alkaa olla jo vähän kulahtanut: siitä on ratkennut sauma ja värikin on aika haalistunut. Onhan se ollut meillä jo kymmenen vuotta. Haluaisin hankkia uuden hiekan värisen Fatboyn riippukeinun…

Tällaiset puuhakkaat päivät ovat aivan parasta! Päivän kruunasi rakkaan ystävän yllätysvisiitti, joten ehdin välillä myös levähtää, kun kahvittelimme muutaman tunnin. Vapaapäivät jatkuvat vielä ja tiedossa on vaikka mitä kivaa!


Translation: Today I cleaned our terrace and bought some flowers. Now everything is ready for summer.

Author

6 Comments

 1. Kiinnostaa tuo lehtikuusiterassin pesu. Itsellämme terassi samasta materiaalista. Terassi talven jäljiltä tosiaan ikävän näköinen mutta olemme olleet arkoja sitä pesemään, hankaamaan harjalla tai painepesurilla pesemään koska jotkut uhkaavat tikkuuntumisella. Miten te olette pesseet sitä? Onko ”tikkuuntumista”?

  • Suvi M Reply

   Pesimme terassit nyt ensimmäistä kertaa terassipesuaineella (löytyy rautakaupasta). Harjasin pintaa pesuaineella kostutetulla harjalla ja sitten huuhtelin painepesurilla kevyesti. Painepesurissa ei tokikaan saa olla liikaa painetta. Hyvä tuli. Kyllä lehtikuusipinnasta lähtee jonkin verran tikkuja, mutta en koe, että se johtuisi pesemisestä. Pakkohan pinta on kuitenkin saada puhtaaksi… 🙂

 2. Minua myös kiinnostaa, millaisella pesuaineella ja harjalla pesit terassin. Meillä on myös lehtikuusiterassi ja pesuhommat vielä edessä. Viime vuosina olen pessyt sen vain vedellä ja katuharjalla.
  Hylly näyttää kivalta mattamustana!

  • Suvi M Reply

   Tuossa ylempänä jo vastasinkin. 🙂 Harja oli sellainen perusterassiharja (puuvarsi ja punaiset harjakset).
   Tuo hylly kyllä freesaantui kivasti uuden maalin myötä. 🙂

 3. Ihanan näköistä ja kiva nähdä tuo varjo kun olen itsekin sen ostamista harkinnut. Onko jykevän oloinen ja kestääkö tuulet hyvin?
  Meillä myös Fatboyn riippari enkä vaihtais enää toiseen! Nykyään turkoosi ja tulevaisuudessa ehkä jopa valkoinen mielessä ☺️
  Ihanaa kesää teille!

  • Suvi M Reply

   Saimme varjon vasta hiljattain, joten pitkäaikaista käyttökokemusta ei ole. Vaikuttaa kyllä oikein tukevalta, mutta varmaankin tuulisella säällä se kannattaa sulkea. Minäkin tykkään kovasti Fatboyn riippukeinusta, vaikka se ei ehkä visuaalisesti enää miellytä yhtä paljon kuin ennen – mutta mukava se on. 🙂 Ihanaa kesää sinnekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.