Vaikka blogipostaukset ovat painottuneet vahvasti joulutunnelmiin viime aikoina, en itse ihan vielä ole päässyt joulufiiliksiin. Tänä viikonloppuna ajattelin panostaa siihen: leipoa joulutorttuja lasten kanssa ja poltella kynttilöitä. Kotona on esillä jo osa joulukoristeista, mutta muutama olennainen juttu puuttuu vielä.

Kuvat: Granit

Ajattelin kipaista mökkitontille ja hakea sieltä pienen kuusen, jonka laitan maljakkoon. Lisäksi voisin napata mukaan muutaman lepän oksan – ne näyttävät tosi kauniilta pienine ”käpyineen”. Oksille ripustan muutaman joulukoristeen. Niin ja ajattelin kuivattaa myös appelsiineja koristeeksi sisustusasetelmiin.

Kuva: Ferm Living

Joulukuusen kannamme sisälle vasta ensi viikonloppuna. Koristelemme kuusen perinteisine joulukoristeineen joka vuosi. Mukana on sekä omia lapsuuden askartelujani että omien lasten suloisia koristeita. Sekaan sopii hyvin myös muutama designkoriste, jotka jaksavat ihastuttaa vuodesta toiseen. Poimin kollaasiin muutaman kauniimman joulukoristeen, jota olen viime aikoina ihaillut. Ehkäpä näistä on vinkkejä teillekin.

joulupallot: Iittala / sydänkoriste: Marimekko / moderni  enkelikelllo: Ferm Living / pikkumaljakko: Marimekko / Balance-kynttilänjalka: Ferm Living / marmorikuuset: Ferm Living / kuusenjalka: Skaggerak / monisäikeinen tähti: Jotex

En osta joka vuosi uusia joulukoristeita, vaan kartutan kokoelmaa pikkuhiljaa sitä mukaa, kun sopivia koristeita löytyy. Tänä vuonna olen ihastunut Iittalan lasipalloihin, mutta taisin tajuta sen liian myöhään, sillä ne on loppuunmyyty monesta paikasta. Elättelen kuitenkin toiveita, että niitä saattaisi vielä löytyä lähikaupasta. Lisäksi tuollainen monisarkainen joulutähti olisi aivan ihana. Niitä löytyy nykyisin monelta brändiltä.

Vaikeinta on ollut löytää kaunis kuusenalusmatto, kuusenjalka sekä latvatähti. Tässäpä siis muutama vinkki niistäkin. Tällä hetkellä meillä on sellainen perinteinen, metallinen kuusenjalka – ihan nätti sekin omassa perinteikkyydessään. Kaunis, juuttinen kuusenalusmatto löytyisi kotimaiselta Omiakolta.

Eipä auta nyt muu kuin ryhtyä siivoushommiin, jotta pääsee sisustelemaan lisää joulutunnelmaa kotiin. Kivaa viikonloppua!

Lue myös:

Joulukuusi ja meidän kuusenkoristeet

Jouluiset oksat ja lempikoristeet


Translation: Inspiration for Christmas decoration.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.