Hyasintit kuuluvat vahvasti minun joulukoristeluihin. Minulle tulee hyasinttien tuoksusta vahvasti lapsuuden joulut mieleen, sillä meillä oli aina paljon jouluisia kukka-asetelmia. Vuosien varrella Valkoisessa Harmajassa on nähty jos jonkinmoisia hyasinttiasetelmia. Tässäpä esimerkkejä.

By Lassenin Kubus-kulhoon* olen asetellut hyasintteja parina vuonna. Tyylikäs, skandinaavinen kulho on takuuvarma valinta moderniin sisustukseen. Myös pyöreä kynttilä näyttää kivalta Kubus-kulhossa.

Muutaman kerran olen innostunut laittamaan hyasintin sky planter -ruukkuun, joka siis roikkuu katosta. Oikeastaan sky planter ei juurikaan ole tainut olla meillä missään muussa käytössä. En ole oikein löytänyt täydellistä paikkaa tälle ruukulle meidän kodista – ehkä olisikin aika luopua koko ruukusta jos sitä käytetään vain kerran vuodessa, eikä edes joka vuosi…

Joskus olen vain kääräissyt silkkipaperia ja narua muovisen ruukun ympärille. Helppoa ja nopeaa!

Olen myös asetellut hyasintteja kaikenlaisiin pikkukippoihin, kuten esim. Kastehelmi-tuikkukuppeihin. Astelmia on syntynyt myös suurempiin sylinterimaljakoihin.

Viime vuoden suosikkini oli Urna-maljakkoon* rakennettu hyasinttiasetelma. Tällaisen tein myös tänä vuonna, mutta käytin vahattuja hyasintteja kuten aiemmin kirjoittelin.

Huomenna ajattelin käydä hakemassa uusia, tuoreita kukkasia ja laitella enemmän joulua kotiin. Tämä viikko on ollut niin kiireinen, että en ole ehtinyt mitään jouluvalmisteluita. Onneksi tulee viikonloppu ja pääsee taas hääräilemään!

Mukavaa viikonloppua!

P.S. Vielä tänään ehdit osallistua Iittala-arvontaani!

*Kubus-kulho ja Marimekon Urna-vaasi saatu blogin kautta aikoinaan


Translation: Inspiration for hyacinth flower arrangements over the years in our home.

Author

2 Comments

  1. Hyasintit on niin ihania! <3 Noista kuvista tuli ihan hyasintin tuoksu nenään. 🙂 Mukavaa viikonloppua!

    • Suvi M Reply

      Ihana kuulla! 🙂 Hyasintit ovat minustakin niin kauniita – etenkin nupullaan – ja ovat tärkeä osa jouluperinteitä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.