Aiemman tavan mukaisesti päätin listata viime vuoden mieluisimmat sisustushankinnat. On ihan järkevää tarkastella kriittisesti omia hankintojaan ja miettiä mitä jatkossa voisi tehdä järkevämmin. Toivoisin etten tänä vuonna tekisi turhia heräteostoksia – pari sellaista ikävä kyllä sattui viime vuoteen. Muutenkin tämän vuoden tavoitteenani on ennemminkin karsiminen kuin hankintojen tekeminen, mutta varmasti tulen toteuttamaan myös jonkin designklassikkohaaveen. Mutta listataan nyt ensin ne viime vuoden lempisisustushankinnat.

jielde_mh2

Ihan ykköshankintani taisi olla tämä vanha Jieldén valaisin (Yksi sisustusunelma toteutui: Jieldé Loft). Se löytyi alunperin Instagramin kautta ja sain selville, että valaisimia kunnostava muotoilija myy niitä huuto.netissä. Tämä valaisin on vuosikymmeniä sitten valaissut ranskalaisessa tehtaassa ja nyt se on kunnostettu käyttöön meidän kotiin. Vanhat esineet kiehtovat ihan eri tavalla kuin uudet ja toivonkin löytäväni vastaavanlaisia ihanuuksia jatkossa lisää.

olohuone_sisustus_pysty

Toinen valaisinklassikko, joka kotiutui meille viime vuonna on Artekin TW003-valaisin (Valaisinklassikko löysi paikkansa). Siitä ehdin haaveilla jo tovin ennen kuin tein ostopäätöksen. Tapio Wirkkalan suunnittelema WIR-polttimo on upean ajaton. Tämä valaisin on vakiinnuttanut paikkansa meidän olohuoneessa, mutta yhtä hyvin se sopisi myös makuuhuoneeseen tai vaikkapa ns. ikkunavalaisimeksi.

jattilaukka

jattilaukka

Myös tuo kuvassa näkyvä ”möhkäle” on vakiinnuttanut paikkansa meidän olohuoneessa. Kyseessä on Adean Tre-rahi*, jonka on suunnitellut taitava Ulla Koskinen (Ripaus nahkaa olohuoneessa). Rahia siirrellään luontevasti sinne tänne tarpeen mukaan ja sen päällä on mukava istuskella. Pidän todella paljon myös konjakinsävyisestä nahasta.

iittalaIMG_0055

Myös Iittalan Aarre-ripustimet* ovat yksi lempihankinnoistani. Sain syksyisen Iittala-yhteistyön myötä valita muutaman tuotteen itselleni ja valitsin pari Aarre-koukkua. Tilasin Iittalan verkkokaupasta juuri vielä kolmannenkin, sillä nämä koristeet näyttävät minusta parhaimmalta ryhmässä. Aarre-ripustimet täydentävät mukavasti tauluasetelmia ja tuovat mielenkiintoa sisustukseen.

by_lassen_stropp_mag2

Pakko vielä mainita toiset ripustinsuosikkini: nimittäin By Lassenin Stropp-ripustimet*. Ne kiinnitimme makuuhuoneen seinään ja useinmiten niissä roikkuu jokin minun paitani tai aamutakkini. Ripustimet kiinnitettiin heti takaisin paikoilleen maalauksen jälkeen ja ne näyttävät tosi kauniilta tummansinistä seinää vasten – odotan, että pääsisin jo kuvaamaan!

linumin_paivapeite

Ihana ostos oli myös Linumin tummanharmaa päiväpeite (Uusi päiväpeite). Tumma pellavainen sängynpeite tuo kivasti ryhdikkyyttä tilaan, eikä ole ”liian hieno”. Tavoittelen mielummin rentoa tyyliä kuin hotellimaista ilmettä omassa kodissani. Myönnettäköön, että harvemmin edes petaamme sänkyä…

adea_band

Viimeinen valintani ei ole niinkään huonekalu, tekstiili tai valaisin vaan marmorilevyt, jotka hankimme HAY:n Tray-pöytiin (HAY hack). Tray-pöytiä näkee nykyisin todella paljon nettimaailman kodeissa ja myönnän, että se hiukan kyllästyttää. Tällä helpolla tuunauksella pöytien ilme päivittyi ja olen tykännyt pöydistäni tosi paljon!

Voisin kirjoitella ihan oman, erillisen postauksen siitä mitä sisustushankintoja ja muutoksia olen suunnitellut tälle vuodelle. Tavoitteenani on löytää yksilöllisempiä ratkaisuja ja vintage-aarteita. Se, että oman kodin tavarat löytyvät monesta muustakin (blogi)kodista kieltämättä kyllästyttää joskus. Toisaalta voi ajatella niinkin, että sillä tavoin näkee monta erilaista tapaa miten kyseistä valaisinta/huonekalua/tuotetta voi soveltaa erilaisiin sisustuksiin. Omalle perheellehän sitä kotia kuitenkin sisustetaan – se on tietysti tärkeintä.

Lue lisää: Vuoden 2014 mieluisimmat sisustushankinnat

* tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta

Translation: My favourite interior puchases of 2015: Vintage Jieldé lamp, Artek TW0003 lamp, Adea Tre tuffet, Iittala Aarre-hangers, By Lassen Stropp-hangers, Linum bedspread and marble boards for my HAY Tray-tables.

Author

2 Comments

 1. suvi m Reply

  Kommentit kopioitu vanhasta osoitteesta:

  Kati sanoo:

  Hei, olisi kiva kuulla myös niistä huti-hankinnoista – elämään kun kuuluu niitäkin.

  13.1.2016, 20:23 klo 20:23 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Se on ihan totta. Huteja olivat ainakin Minimanista ostamani Muuto Silent-vaasin tyyppiset maljakot:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2015/10/20/pihista-panosta-maljakko/

  Niitä ei vaan huvita käyttää, kun koen ne niin kopiomaljakoiksi ja laatu on kehnoa.

  Myös ERNST-alusta + kynttelikkö on osoittautunut melko turhaksi hankinnaksi:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2015/10/27/ernst-kynttilanjalka/

  14.1.2016, 19:11 klo 19:11 (Muokkaa)

  Vastaa

  Nnuu sanoo:

  Musta toi ernst kynttelikkö näytti nii kivalta ja käysyltä. Eiks siin ollu ne magneettijutut?

  16.1.2016, 16:46 klo 16:46 (Muokkaa)

  Vastaa

  Liina/Villa Ilona sanoo:

  Ihania hankintoja vuoden ajalle on mahtunut! Tuo Jieldé on minunkin haavelistallani. <3

  13.1.2016, 22:19 klo 22:19 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Olihan niitä, vaikka tuntui etten ihan kauheasti ostellut vuonna 2015. 😀

  14.1.2016, 19:11 klo 19:11 (Muokkaa)

  Vastaa

  Marjukka sanoo:

  Minullakin on Hay:n pöytiä olohuoneessa, pidän kovasti valkoisesta mutta täytyy myöntää että marmoripinta on myös todella kaunis ja ajaton.

  13.1.2016, 22:34 klo 22:34 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  HAY:n pöydät ovat kyllä ihanat, vaikka niitä näkeekin nyt paljon. Pöytälevyä voi onneksi vaihdella kätevästi ja saan valkoisetkin takaisin paikoilleen jos siltä tuntuu. 🙂

  14.1.2016, 19:13 klo 19:13 (Muokkaa)

  Vastaa

  Karin // tunne tilat sanoo:

  Ihastuttavia sattumia vuoden varrelle sattunutkin! Jokainen noista on tehnyt teidän kodistanne enemmän teidän näköisen.

  Monet klassikot ovat käytettyinä vielä sielukkaampia kuin uudet 🙂

  14.1.2016, 07:33 klo 07:33 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Ihanasti sanottu, kiitos Karin. 🙂

  Luulenpa, että alan selata taas nettikirppiksiä ahkerasti, sillä mielessä on muutama klassikko, jotka olisi kiva kotiuttaa vähän patinoituneena.

  14.1.2016, 19:14 klo 19:14 (Muokkaa)

  Vastaa

  Anna sanoo:

  Ihania hankintoja! Voisitko tehdä joskus postauksen sängynpäädyistä ja yöpöydistä? Millasia eri vaihtoehtoja on? Siis ei mitään valmiita kaupan juttuja vaan lähinnä itsetehdyt (tai ainakin sen näköiset) viritelmät kiinnostaa. Seinään kiinnitettäviä hyllyjäkin on näkyny ko. tarkoituksessa. Selkeä linja miellyttää…

  14.1.2016, 15:51 klo 15:51 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Kiitos vinkistä! Joskus kauan sitten itsetehdyistä sängynpäädyistä vinkkasin tässä postauksessa:

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/2012/04/10/sangynpaatyja/

  Mutta ehkä olisi jo aika tehdä uusi postaus. 😀

  14.1.2016, 19:15 klo 19:15 (Muokkaa)

  Vastaa

  Laura sanoo:

  Hei, mistä hankitte nuo tasot pöytiin 🙂 UPEAT !

  15.1.2016, 10:47 klo 10:47 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Ne löytyivät ohikulkumatkalla Ylöjärven Kivilähteestä. Jämäpaloja. Oli kyllä tuuria! 🙂

  19.1.2016, 19:03 klo 19:03 (Muokkaa)

  Vastaa

  nalle sanoo:

  Aarre-seinäkoru/ripustin on haavelistalla myös mulla. Teillä on niin kaunista ja harmonista, että oma koti tuntuu aina ihan sillisalaatilta

  17.1.2016, 08:29 klo 08:29 (Muokkaa)

  Vastaa

  suvi m

  suvi m sanoo:

  Voi että, kyllä täälläkin on melkoista sillisalaattia. Kuvissa näkyvät vain parhaat puolet ja sotkut on siivottu tai rajattu pois. 🙂

  19.1.2016, 19:04 klo 19:04 (Muokkaa)

  Vastaa

 2. Pingback: Vuoden 2016 mieluisimmat sisustushankinnat - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.