Olen tänä syksynä uudistanut meidän lakanakaappia ja se on täydentynyt peräti kahdella uudella pussilakanasetillä. Nyt kurkistetaan jälleen makuuhuoneeseen, mutta tällä kertaa syksyisemmällä teemalla. Syksyinen sisustus syntyi makuuhuoneeseen helposti, kun vaihdoin petaukseen okranruskean sävyiset lakanat, jotka löytyivät kaapista ennestään. Pelkästään lakananvaihdolla on iso vaikutus koko huoneen tunnelmaan!

Syksyinen ilme syntyi vain lakanoita vaihtamalla

Aiemmin kurkistimmekin jo olohuoneen syyssisustukseen, mutta en malttanut olla jatkamatta teemaa myös makuuhuoneessa. Se onnistuikin vielä niin helposti kuin vain lakanoita vaihtamalla. Petasin siis sänkyyn ruskeat/okran sävyiset Midnattin Dromedary-lakanat, joista olen ennenkin kirjoitellut blogiin. Mutta silloin makuuhuone oli tummansininen…

Kun maalasimme makuuhuoneen Tikkurilan Himmeli-sävyllä keltaiseksi viime talvena, tuumailin, että ehkä kaikki lakanasettini eivät enää sopisi yhtä hyvin keltaisten seinien kanssa yhteen. Tuon olettamuksen olen kuitenkin saanut todeta vääräksi, sillä niin nämä ruskeat kuin toisetkin, murretun vaaleanpunaiset Wilted-sävyiset, Midnattin lakanani sopivat oikein mainiosti keltaiseen makuuhuoneeseen.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla rohkeasti eri värejä! Värikäs sisustus nousee koko ajan vahvemmaksi trendiksi Pohjoismaissa, joten suosittelen testaamaan muutakin kuin turvallista harmaata ja beigeä. Ja kokeilemaan rohkeasti erilaisia väriyhdistelmiä, vaikka ne ei mielessä heti tuntuisikaan matchaavan yhteen.

Mankun sisko on tehnyt meille kauniin makrameen

Erilaisilla valaistuksilla saa tunnelmaa kuviin

Keltaisen ja ruskean sävyinen makuuhuone oikein alleviivaa syystunnelmaa. Nappailin kuvia harmaana sadepäivänä, jolloin teki mieli sytyttää valaisimet tuomaan tunnelmallista, lämmintä valoa. Pidän valokuvissa erityisesti erilaisista valaistuksista, eikä minusta kannattaisi vierastaa sisustuskuvaamista hämärässä ja keinovalossa – se tuo aivan uudenlaista tunnelmaa. Useinhan kotona onkin juuri tällaista, varsinkin tähän vuodenaikaan.

Tietysti rakastan myös luonnonvaloa ja sitä, miten se siivilöityy kotiin sisälle suurista ikkunoista. Viikonloppuaamuisin kömmin usein uudestaan peiton alle aamupalan jälkeen; lukemaan sisustuslehtiä tai selaamaan uutisia / Instagramia. Hitaat aamut ovat minusta parasta viikonlopuissa!

Me vietämme muutenkin paljon aikaa makuuhuoneessa. Nytkin kirjoittelen tätä tekstiä täältä sängystä. Meillä on makuuhuoneessa myös tv ja katsomme sitä joka ilta. Nykyisin tulee kyllä katsottua ennemminkin suoratoistopalveluita kuin perinteisiä tv-ohjelmia.

Olen kirjoittanut tänä syksynä blogiin kolmenlaisesta makuuhuoneen ilmeestä. Esillepanot ovat pysyneet kaikissa pääosin samanlaisina sängynpäädyn päällä; vain lakanat ovat vaihtuneet. Näissä kuvissa konkretisoituu, kuinka paljon lakanat muuttavat makuuhuoneen ilmettä. En voisi valita lemppariani, sillä pidän kaikista tosi paljon – onneksi ei tarvitsekaan valita.

Makuuhuoneen sisustamisen teema jatkuu ensi sunnuntaina 27.9.2020, kun pidämme taas Anne-siskoni kanssa Koti-Liven Instagramissa klo 19.00 minun IG-tililläni. Tulkaahan langoille silloin! Livet ovat niin mukavia, kun pääsemme niissä reaaliaikaisesti vastailemaan teidän kysymyksiin ja kommentteihin. Myöhemmin Koti-Live-tallenteet löytyvät meidän kummankin IGTV:n puolelta vuorotellen. Mietin, että voisin linkittää ne tänne blogiinkin omalle sivulleen – olisiko ne kaikki helpompi löytää sieltä…?

Aurinkoista loppuviikkoa!

Lue myös:

Aurinkoiset Unikko-lakanat makuuhuoneessa

Iittalan Taika-lakanat ja makuuhuoneen pienet päivitykset

Author

6 Comments

 1. En malttaisi odottaa seuraavaa koti-liveä! Juuri kävin ostamassa uudet lakanat ja mietin makuuhuoneen stailaamista sekä miten saisin petauksesta muhkean kotoisan kutsuvan.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Innoissaan minäkin odotan jo sunnuntaita ja että päästään aloittamaan liven. Sitä ennen pitää kyllä siivota makkari ja vaihtaa lakanat…mitähän sitä keksisi seuraavaksi petaukseen…?

 2. Kiva, että ilmoitit koti-livestä myös täällä. Mukava päästä seuraamaan reaaliajassa teidän sisustus juttuja. Odotan innolla ja olen tykkännyt tosi paljon aiemmista liveistä;)

  • Suvi M Reply

   Aivan valtavan ihana kuulla! 🙂 Niitä livejä on niin kiva tehdä.

 3. Lakanoilla on kyllä suuri vaikutus, varsinkin kun makuuhuoneen sänkyä ei tule joka päivä pedattua. Ruskean eri sävyt tuovat kyllä rauhoittavaa vaikutusta makuuhuoneeseen. On muuten tosi iso ero makuuhuoneen tunnelmassa, kun katsoo postauksen kuvia luonnonvalossa ja keinotekoisessa valossa. Sävyt ja värit toimivat kyllä molemmissa valoissa tosi hyvin.

  • Suvi M Reply

   Niinpä, valolla on niin suuri merkitys tunnelmaan. 🙂 Parasta ovat minusta juuri tällaiset pienet jutut, kuten lakanat, joilla saa suuren muutoksen koko sisustukseen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.