Meillä kodin sisustus muuttuu hienovaraisesti vähän väliä. Milloin päivittelen tekstiileitä ja milloin asettelen sisustusesineitä uusiin yhdistelmiin. Pieni vaihtelu virkistää ja kotona häärätessä rentoudun ja voin unohtaa työasiat. Minulla on kuitenkin muutamia sisustustyylini kulmakiviä, joista en luovu.

Taide

Ensimmäisenä on pakko mainita isäni Juhani Melenderin taide. Se on niin olennainen osa kotini tyyliä ja konretismia edustava moderni taide tuo aivan oman leimansa sisustuskokonaisuuteen. Välillä valitsen neutraalimman sävyisiä teoksia ja välillä innostun väreistä. Nyt on värikäs kausi menossa (kuten aiemmin kirjoittelinkin Väripiristys kotiin -postauksessa) ja viimeisimpänä uudistuksena olen lisännyt tämän upean suuren taulun ruokailutilaan.

Ruokailutila näytti aiemmin vähän keskeneräiseltä ja olinkin lisännyt sinne pienen taulurivin seinän toiseen reunaan. Mutta kyllä tällainen yksi suuri taulu sopii sinne vieläkin upeammin. Vastapäisellä seinällä, olohuoneen puolella on sitten tauluseinä erilaisine tauluineen.

Monen esineen ja huonekalun taustalla on tarina, mikä tekee niistä vieläkin rakkaampia

Design-tuolit

Toinen sisustustyylini ehdoton kulmakivi ovat design-tuolit. Ihan siitä saakka, kun innostuin oman kodin sisustamisesta (kun muutin pois lapsuudenkodistani) olen alkanut haalia design-tuoleja. Ensimmäisenä raahasin Artekin 66-tuolit opiskelijakämppään ja vuosia myöhemmin saimme häälahjaksi toivomani Arne Jacobsenin suunnittelemat seiska-tuolit, jotka ovat meillä siis toki edelleen. Esikoista odotellessa vuonna 2005 satsasin Eamesin keinutuoliin jne. Viimeisin design-tuolihankintani taitaa olla tuo pöydän päässä näkyvä Carl Hansen & Sonin Y-tuoli, jonka ostin siskoltani.

Monella design-tuolillani on siis myös tarina taustalla, joten siitäkin syystä ne ovat minulle tärkeitä ja sellaisia sisustuksen kulmakiviä, joista en hevillä luovu.

Design-valaisimet

No, design-valaisimet menevät samaan kategoriaan tuolien kanssa. Upeilla design-valaisimilla ja -tuoleilla sisustukseen heti laadukkaamman fiiliksen. Ne eivät ole minulle kuitenkaan mitään statussymboleita, vaan pidän kovasti kotiin valitsemieni valaisimien muotokielestä ja arvostan taidokasta muotoilua erittäin korkealle – minulle se on kuin taidetta.

En ole helposti kyllästyvää sorttia, joten kun satsaan valaisimeen, en kyllä raaski luopua siitä kovin helposti. Valaisimet kulkevat matkassa vuodesta ja kodista toiseen ja aina ne ovat löytäneet paikkansa jostakin.

Pyöreät muodot

Muotoilusta pääsemmekin sujuvasti muotoihin. Nimittäin minulla on selkeästi omat lempimuodot sisustamisessa. Pidän kovasti pyöreistä ja pallomaisista muodoista. Nämä toistuvat sisustuksissani tekstiileissä, kukkasissa ja valaisimissa. Sohvalla taitaa aina olla vähintään yksi koristetyyny, jossa on pilkullinen kuosi. Maljakkoon valitsen erittäin usein pallomaisen kasvin ja useissa valaisimissani on pyöreä kupu. Pyöreät kuviot toistuvat myös monissa isäni tauluissa.

Asetelmat

Sisustusasetelmat ovat yksi keskeinen juttu, jolla tuon vaihtelua sisustukseen. Asetelmat luovat tunnelmaa ja viimeistelevät sisustuksen. Useinmiten asetelmissani on yksi suuri maljakko, kynttilä, lehti- tai kirjapino sekä toinen pienempi maljakko. Valaisinta en laske osaksi asetelmaa, mutta usein asetelmani rakentuu valaisimen yhteyteen etenkin sivutasolle.

Sisustusasetelmien luomisesta olen kirjoittanut erikseen Vinkkejä sisustusasetelman luomiseen -postauksessa ja löytyy siitä yksi Sunnuntai-Suosikit jaksokin IGTV-kanavaltani.

Lupailin alkusyksystä, että voisin laajentaa aihepiiriäni blogin puolella enemmän myös lifestylen ja pukeutumisen puolelle. Niinpä tulette näkemään asujani silloin tällöin sisustuskuvien seassa, mutta pelkkiä asupostauksia en ole ajatellut blogiin kirjoitella (IG Stories on sitä varten), sillä tarkoitus ei ole kuitenkaan muuttaa kokonaan blogin punaista lankaa. Mutta tällaisen vastaavanlaisen postauksen pukeutumistyylini kulmakivistä voisin kyllä kirjoittaa jossain vaiheessa…

Mitkä ovat sinun sisustustyylisi kulmakivet?

Author

4 Comments

 1. Mielenkiintoinen postaus ja aihe, jota olisi hyvä itsekin pysähtyä sisustusostoksilla useammin miettimään. Meillä sisustuksen kulmakiviä ovat kovan ja pehmeän kontrastit (vaalea puu vs. musta tai valkoinen metalli), minimalistisuus (ei mitään ylimääräisiä tavaroita esillä) ja tavoite panostaa ajattomiin klassikoihin myös piensisustuksessa. ☺️

  • Suvi M Reply

   Hienoja kulmakiviä! Ja tosiaan, kun oma tyyli ja sisustuksen kulmakivet kirkastaa, se voi auttaa välttämään hutiostoksia tai haksahtamasta johonkin trendivillitykseen.

 2. Hei. Kiitos kivasta aiheesta. Hauska huomata että on samoja kulmakiviä. Minulle ne ovat juurikin valaisimet ja tuolit. Juurikin haaveilen uudesta leporötuolista jossa olisi kiva kutoa ja olla muuuten vaan. Samoin voisin mainita sisustustyynyt ????

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Koristetyynyt ovat kyllä minunkin heikkous ja yksi kulmakivistä. Tekstiileillä on niin helppo tuoda vaihtelua!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.