Tänään on ollut vähän vilpoisempi päivä ja täytyy sanoa, että olen kyllä nauttinut siitä! Nyt jaksaa taas siivota ja puuhastella kotona, kun helle ei väsytä. Siivouksen jälkeen karsin suuresta olohuone-ruokailutilastamme kaikki sisustusesineet ja tekstiilit pois. Nyt aloitetaan seuraava sisustuskausi puhtaalta pöydältä.

Vielä en kuitenkaan ole valmis syksyyn, sillä elokuu on minusta vielä kesäkuukausi. On kuitenkin aivan ihanaa, kun arki siirtyy taas sopivassa määrin sisätiloihin ja sisustusinnostus valtaa mielen. En toki joka kerta tee näin, että karsin kaiken ensin pois ennen kuin alan sisustaa uutta kokonaisuutta. Mutta nyt teki mieli karsia ja aloittaa tilan somistaminen ilman entisiä esillepanoja.

Näistä kuvista huomaa kuinka valkoinen meidän kodin perussisustus on varsinkin silloin, kun sohvissa on valkoiset päälliset. Keväällä hankittu &traditionin nojatuoli tuo ihanasti lempeää väriä ja sopiva ripaus mustaa tuo kontrastia kokonaisuuteen. Tälle pohjalle on helppo rakennella erilaisia sisustuksia ilman, että koko ajan pitäisi olla ostamassa jotain uutta. Olen kuitenkin vaihtelunhaluinen, joten silloin on parasta pitää sisustuksen pohja mahdollisimman ajattomana ja neutraalina – sellaisena, joka taipuu monenlaiseen tunnelmaan pienillä muutoksilla.

Taustalla näkyvää Muuton Compile-hyllyä en tyhjentänyt kokonaan, sillä hyllyn alimmaiset osat on tarkoitettu niille tavaroille, mitä siellä näkyy. Sisustusasetelmat vaihtuvat vain ylähyllyllä. Vitran paperivalaisin on löytänyt paikkansa tuosta, enkä halua sitä tässä muutoksessa siirtää. Taustalla pilkottavassa makkarissa on lakanoiden vaihto kesken, joten petivaatteet ovat miten sattuu.

Tälle pohjalle on helppo rakennella erilaisia sisustuksia ilman, että koko ajan pitäisi olla ostamassa jotain uutta.

Samalla kun karsin sisustustavaroita pois, mietin jo millaisen kokonaisuuden haluan loppukesän ajaksi olohuoneeseen luoda. Lopputulos syntyy kaapin kätköistä löytyvillä tekstiileillä ja sisustusesineillä. En kuitenkaan vielä halua luoda liian syksyistä tunnelmaa. Katsotaan mitä keksin – postailen lopputuloksesta myöhemmin ensi viikolla.

Täältä näet miltä olohuone näytti ennen karsimista: Lämpimiä sävyjä olohuoneeseen

Olohuoneen ja ruokailutilan kalusteet:
sohva: Adea ”Band” / sohvapöytä: Muuto ”Around” / nojatuoli: &tradition ”Catch” / matto: Linie Design ”Charles” /  nahkarahi: Adea ”Tre” / jalkavalaisin: Artemide ”Tolomeo Mega” / sivupöytä: Woodnotes ”Twiggy” / takka: Contura ”596 Style” / sivuhylly: Muuto ”Compile” / pöytävalaisin Vitra ”Akari A1” / peili: IKEA / koukut: Iittala (saatu) / keinutuoli: Vitra ”RAR” / ruokapöydän jalat: HAY – muuten itse tuunattu / kattovalaisin: Flos ”2097-30″ / ruokapöydän tuolit: Fritz Hansen ”Seven” + vintage Bertoia side chair + Artek 66 / tauluhylly: Lehtorinne


Translation: Today was a little bit colder outside, so I had lot’s of energy to clean and decorate at home. I took away all my interior textiles and objects and next I am going to create a new look based on this ”blank canvas”.

Author

8 Comments

 1. Kotisi kauniiseen tasapainoiseen valkoiseen pohjaan on ihana rakentaa uutta ilmettä! Ehkä pehmoisen lämpimiä sävyjä nyt syksyyn? Mahtava idea riisua piensisustus kokonaan ja aloittaa piensisustus puhtaalta pöydältä. Tuota täytyy kyllä kokeilla!?

  • Suvi M Reply

   Oli kyllä oikein virkistävää riisua sisustuksen pohja ensin ”tyhjäksi” ja keksiä sitten jotain uutta. Kyllä, pehmoisia sävyjä on luvassa. Ei ehkä mitään suuresti yllättävää, mutta pientä uudistusta kuitenkin verrattuna aiempaan ilmeeseen. Pienillä jutuilla saa piristettyä sisustusta niin helposti. 🙂

 2. Pirjo Porola Reply

  Hei. Suunnittelen Tolomeo Mega lattiavalaisimen ostoa kotiini. Pähkäilen varjostimen koon kanssa. Onko sinun varjostimen koko 36cm vai 42cm. Kumpaa suosittelet? Olohuoneemme huonekorkeus on 3 metriä. Oletko ollut tyytyväinen valaisimeen? Kotisi on oikein kaunis. Kiitos jo etukäteen.
  Ystävällisin terveisin Pirjo Porola

  • Suvi M Reply

   Meidän varjostimen koko on 42 cm ja huonekorkeus 280 cm. Varmasti tuo suurempi varjostin kävisi teillekin, vaikka on vaikea arvioida näkemättä. 😉 Olen tykännyt tuosta valaisimesta tosi paljon, eikä kertaakaan ole tullut mieleen, että haluaisin vaihtaa sen. Se on niin ajaton. Hankimme Tolomeo Megan seitsemän vuotta sitten.

 3. Pirjo Porola Reply

  Hei,

  Kiitos vastauksesta. Tuo koko on varmaan meillekin sitten sopiva. Varjostimen kokoa on aina vähän vaikea hahmottaa.
  Ps, Meilläkin sattuu olemaan Kartellin Bourgie ja Le Klint joten taitaa olla aika samanlainen maku 🙂

  – Pirjo

 4. Onpa muuten hurjan hyvä idea! Meillä on vieläkin aivan liian paljon tavaraa, vaikka karsittukin on, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas idea, että kaikkien täytyy yhtä aikaa mahtua kaappeihin, ja sitten kun osa on esillä, kaapeissa on vielä tilaa. Jotenkin liian yksinkertainen tapa määrittää minkä verran tavaraa voi olla :’D. Tämä täytyy tehdä itsekin! Koin kyllä nyt valaistumisen…

  • Suvi M Reply

   Aivan mahtavaa jos sait tästä inspiraatiota ja vinkkejä! 🙂 Meidänkin pitäisi kyllä karsia tavaraa, mutta en ole saanut aikaiseksi osallistua kirppistapahtumiin tai varattua omaa pöytää kirppikseltä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.