Kuu vaihtui ja on aika jälleen summata yhteen sisustusuutisia! Tällä kertaa uutisissa korostuvat maalit, sillä viime aikoina on lanseerattu parikin mielenkiintoista uutuutta. Nyt kurkistetaan jo myös ensi syksyyn, kun esittelyssä on kurkistus Marimekon syksyn 2022 kodinmallistoon…

Kuva: A.S. Helsingö

A.S.Helsingö laajensi tuotevalikoimaansa lanseeraamalla uuden maalauskonseptin, Milieun. Suomessa valmistetun Milieun 31 sävyn väripaletti on suunniteltu tekemään oikeiden sävyjen löytämisestä helpompaa. Paletti perustuu skandinaaviseen arkkitehtuuriin, jonka värit ovat vuosikymmenten aikana hioutuneet osaksi pohjoismaista identiteettiä. Kaikki tuotteet tilataan suoraan verkkokaupasta ja toimitetaan kotiovelle muutamassa päivässä – käyntejä perinteisessä rautakaupassa ei tarvita. Oikean sävyn löytämistä helpottavat A4-kokoiset, seinään liimattavat sävymallit.

Turvallisuus ja ympäristöpäästöjen vähentäminen ovat keskeinen osa konseptia: Milieu-maalit ovat päästöttömiä, allergeenivapaita ja hajuttomia. Milieu-maalit on kehitetty yhdessä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa ja niille on myönnetty allergiatunnus.

Kuva: Iittala

Uusi kotimainen Cover Story maaliyritys sekä Iittala lanseerasivat neljän maalisävyn yhteistyömalliston, jonka inspiraatio kumpuaa Iittalan lasi- ja keramiikkavärien kirjosta sekä pohjoismaisen muotoilun perinteestä ja estetiikasta. Sisämaalien kokoelman on luonut muotoilija ja Cover Storyn Design Director Päivi Häikiö. Kokoelma koostuu keltaisen, sinisen, beigen ja ruskean sävyistä.

Cover Story x Iittala -värikokoelma tulee myyntiin 21.4.2022 Cover Storyn verkkokaupassa osoitteessa coverstorypaint.fi, jälleenmyyjien kanavissa ja Cover Storyn Helsingin Maalistudiolla. Uutuussävyihin voi tutustua aidoilla Cover Storyn maaleilla maalatuilla A4-kokoisilla sävymalleilla, jotka vastaavat 100% lopullista maalisävyä.

Cover Storyn maalit ovat 100% muovittomia, vesiohenteisia ja hajuttomia, eikä niistä vapaudu maalaamisen aikana haitallisia VOC-päästöjä sisäilmaan.

Kuvat: Marimekko

Marimekko on esitellyt syksyn 2022 kodin mallistoaan. Malliston innoittajana on ollut inhimillisyys ja sen ilmentyminen käsillä tekemisen ja yhdessäolon kautta. Syksyn uutuuksiin sisältyy monia ruoanlaittoon liittyviää elementtejä kuten, Oiva-astiasarjan uunipata, huhmare sekä suola- ja pippurimyllyt. Malliston aarteita tekstiilien puolella ovat esimerkiksi ketjukirjailtu Berry-tyynynpäällinen sekä uudet Unikko-pyyhkeet, jotka on kasvivärjätty käyttäen Archroman EarthColors®-menetelmää.

Malliston väripaletin valkaisemattomat pohjat ja harmonisten syyssävyt luovat rauhoittavan kokonaisuuden. Aksenttiväreinä toimivat hohtava sininen ja kullankeltainen. Kuviomaailmassa nähdään Antti Kekin abstrakteja kuoseja, kuten Berry, Heinikko ja Laidun. Nämä uutuudet jotka sopivat hyvin Marimekon tunnettujen arkistokuvioiden rinnalle. Arkistosta mallistossa ovat mukana muun muassa Maija Louekarin Alku, Armi Ratian Tiiliskivi sekä Maija Isolan Härkä.

Marimekko lanseeraa myös uuden Marimade kodin konseptin, joka on suunniteltu ympäristötietoisille ja elämän erikoislaatuisia pieniä yksityiskohtia rakastaville. Mallistojen materiaalit ovat muun muassa kierrätettyjä, uudelleenkäytettyjä tai biohajoavia. Mallistossa esitellään muun muassa Räsymatto-kuvioitu eväsrasia ja mukana kulkeva kannellinen muki. Lisäksi mallistossa nähdään Marimekon rakastettuja klassikkotuotteita, kuten ylijäämäkankaasta valmistettuja kangaskasseja sekä kangaspäällysteisiä muistikirjoja kierrätetystä paperista.

Kuvat: Timberwise

Kotimaisen Timberwisen ekologinen, ylijäämämateriaalista valmistettu Twisemallisto täydentyy Aino Michelsenin Walker-sarjan uutuuksilla. Walkerit toimivat ryhdikkäänä sivupöytänä tai jakkarana.

”Halusin tutkia epäsymmetriaa, joka osaltaan tuki ajatusta tuotteen monikäyttöisyydestä: Kääntelemällä Walkereita eri asentoihin, myös niiden käyttötarkoitusta voidaan muuttaa”, kertoo kotimainen huippusuunnittelija, myös kansainvälisesti tunnettu kalustemuotoilija Aino Michelsen.

Twise-tuotteet valmistetaan  Timberwisen päätuotteesta, kestävästä ja laadukkaasta 3-kerros lankkuparketista.

Kuvat: Eva Solo

Tanskalaisen Eva Solon vuosi sitten lanseeraama FireBox-ulkotakka saa tänä keväänä seurakseen kaksi pienikokoisempaa corten-teräksistä uutuuutta: sylinterinmuotoisen FireCylinderin ja kulmikkaan FireCuben.

Eva Solo uudistaa myös aurinkokennovalaisinmallistonsa, kun sarja päivitettiin uuteen materiaaliin. Lisäksi julkaistiin  uudet Solar-lyhdyt. Minimalistisesti muotoilluissa tuotteissa aurinkokenno on piilotettu valaisimen sisään, silmältä näkymättömiin. Kun aurinkokenno latautuu 8 tuntia kirkkaassa auringonvalossa, valoa riitää noin 20 tunniksi.

Kuvat: Ferm Living

Tanskalainen Ferm Living on lanseerannut kevät-kesä 2022 mallistonsa. Mallisto sisältää huonekaluja, valaisimia, tekstiileitä ja sisustusesineitä. Uusia tuotteita ovat mm. Post-kaapisto, Ark-tuolit, Spin-jakkara, Agnes-kasvitaso, Filo-valaisin, Era-kattovalaisin sekä Oli-lasimallisto. Pääset selaamaan uutuusmallisto tästä linkistä.

Lyhyesti:

  • Stockmann on avannut uuden designbrändejä tarjoavan ”My Favourites” -sisustuskonseptin Jumbon, Tampereen ja Turun Stockmannin tavarataloiden kodin maailman osastolle.
  • Fiskars juhlii 55-vuotiasta saksiklassikkoaan. Ensimmäiset sakset valmistettiin vuonna 1967. Vuosien varrella Classic-saksien ikoninen muotoilu on saanut myös maailmanlaajuista tunnustusta, ja ne ovat esimerkiksi esillä New Yorkin modernin taiteen museon (MoMA) Architecture and Design -kokoelmassa.
  • Cozy Publishing on julkaissut Anna-Kaisa Melvaksen Kodiksi tehty sisustuskirjan, joka sukeltaa pintaa syvemmälle 14 kodin ja vapaa-ajanasunnon uudistamiseen sisustussuunnittelijan silmin.
  • Arabia lanseeraa Muumi-kesäastiaston nimeltään Kalastus. Kalastus-astioiden koristelu on erityinen kollaasikuvitus: se perustuu kolmeen eri Tove ja Lars Janssonin sarjakuvaan.
  • Hakola on avannut Glasshouse Helsinkiin Minimööpelit by Hakola -näyttelyn, jossa on esillä lasten suunnittelemia huonekaluja.

Artikkelikuva: A.S. Helsingö

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.