Hyvää ensimmäistä adventtia! Olen täällä blogissa fiilistellyt jouluisilla aiheilla jo muutaman postauksen verran, joten nyt välillä jotain muuta. Jouluisia fiiliksiä voitte hakea vaikkapa tuosta Divaanin joulukalenterista, jonka luukku näkyy blogini sivupalkissa. Divaanin joulukalenterin luukuista aukeaa upea arvonta joka päivä aina joulukuun 24. päivään saakka. Ajattelin, että me kurkistamme nyt, jouluisten juttujen sijaan, tarkemmin vanhempieni wc-remontin lopputulosta.

Remontin lähtökohtana oli täysin tyhjä tila, vanha vaatehuone, jonne vedettiin putket ja rakennettiin wc-tila alusta asti. Vanhempieni asunto sijaitsee vanhassa kivitalossa, joten kylpyhuone saa henkiä vähän myös menneen ajan tunnelmaa, mutta kuitenkin nykyaikaan tuotuna. Tilassa ei ole suihkua, joten kolme seinää maalatiin valkoiseksi ja yksi seinistä laatoitettiin valkoisella peruslaatalla, johon tiililadonta tuo pienen twistin. Lattia laatoitettiin mustalla kuusikulmaisella laatalla. Molemmat laatat ovat Pukkilan mallistosta. Katto paneloitiin sormipaneelilla, joka maalattiin valkoiseksi.

vanhempien_kph3

vanhempien_kph1

Design House Stockholmin Work-valaisin tuo wc-tilaan huonemaista fiilistä ja kodikasta lämmintä valoa. Muita valaisimia ei tässä pienessä tilassa tarvita. Valaisin ei tokikaan ole kosteisiin tiloihin suunniteltu, mutta ripustimme sen tarpeeksi korkealle, joten roiskeet tuskin yltävät sinne asti käsiä pestäessä. Valaisin asennettiin niin, että se menee päälle valonkatkaisijasta.

vanhempien_kph8

hana

Tammikehyksinen peili on kulkenut matkassa vanhempieni edellisestä kodista ja samaan sarjaan kuuluun myös seinäkaappi, joka tullaan vielä kiinnittämään yhdelle seinälle. Ajattoman kaunis hana löytyi Hans Grohen mallistosta. Aspenin allaskaapistosta* kirjoittelinkin jo aiemmin Tyyliä ja laatua allaskalusteisiin -postauksessa.

vanhempien_kph9

arabian_nupit

pyyhkeet

Wc-tilan hauskin yksityiskohta ovat nämä pyyhekoukut. Oikeasti ne ovat vanhat Arabian valmistamat posliiniset sähkötolpan nupit, jotka äitini löysi Juthbackan markkinoilta loppukesästä. Sähkönuppien sisälle liimattiin puunupit, joihin saatiin asennettua ruuvit, joiden avulla sähkönupit saatiin kiinnitettyä seinään pyyhekoukuiksi. Pujotin Missonin pyyhkeisiin rautalangan, jonka avulla sain pyyhkeet roikkumaan kauniisti pyyhekoukuista.

Viime aikoina onkin riittänyt remonttihommia, kun heti tämän projektin jälkeen aloitimme saunatuvan pienen pintaremontin. Sekin alkaa pikkuhiljaa valmistua, joten joulukuussa meinaamme keskittyä sitten vain joulun odotukseen ja fiilistelyyn. Mutta toki raportoin saunatuvan remontista vielä.

 

*Aspenin allaskaapisto saatu alennettuun hintaan blogiyhteistyön myötä

Translation: My husband has renovated a new bathroom at my parents’ home. I got to design the space and this is the final result.

Author

23 Comments

  • Kiva kuulla! 🙂 Work-lamppu on minustakin aivan ihana ja olen haaveillut siitä (mistäpä design-valaisimesta en olisi haaveillut… ;)). Se on kiva siksikin, että sen voi asettaa myös pöydälle.

 1. Hei! Tuosta nuppien kiinnityksestä olisi kiva kuulla tarkemminkin tai nähdä vaikka kuvana 🙂 Sama homma edessä!

  • Voi että, valitettavasti en ottanut kuvia, kun nuppeja tuunattiin ja nyt on vähän myöhäistä ottaa enää kuvia. Mutta siis liimataan vaan sopivan kokoinen puutappi sisään (joka täyttää sen reiän) ja sitten ruuvi ja seinään kiinni.

 2. Moi, hyvältä näyttää, tyylikästä ja ajatonta.
  Ja kiitos muuten vinkistä, nimittäin Aspen-vinkistä. Wc-kalusteen hankkiminen meilläkin ajankohtainen ja sieltäpä taisi löytyä varteenotettava vaihtoehto meillekin Kilen-malleista. =)

 3. Ihanan ajatonta. Pidän näistä valinnoista ja etenkin sormipaneelista. Kaunis. Aspen jää mietintään tulevassa kylppärirempassa, kiitos vinkistä. Mielenkiinnolla odotan jo sitä saunatuvan lattian lopputulosta. Itsellä lattia-asiat tapetilla myös ja vähän kaikki muukin remontointi.

  • Ajattomuuteen pyrittiin, joten tosi kiva kuulla että lopputulos näyttää siltä. 🙂 Sormipaneeli on minusta niin kiva paneeli: samalla perinteinen ja moderni (riippuen ympäristöstä).

   Yritän nyt viikonloppuna ottaa saunatuvan kuvat valoisaan aikaan. Joten jos ensi viikolla saisin sitten postauksen ulos….? 🙂

 4. Kuvista ei saa ihan selvää, mutta onko lattiasta nostettu seinälle yksi rivi normi 10×10 mustia laattoja? Riittäkö kattovalaisin valaisemaan myös meikatessa? Todella tyylikäs ja ajaton vessa! Sama lattialaatta kiinnostaisi, mutta sitä saa vain valkoišena ja mustana… Ei esim. harmaana. 🙁

  • Ei, seinälle ei nostettu lattialaattaa (tuota ei enää nykyisin ole tapana tehdä). Valaisin on todella kirkas, joten uskon että meikkaus sujuu oikein hyvin. Tämä on kuitenkin kakkoswc, joten uskon että äitini meikkaa toisessa veskissä. 🙂

   Harmi ettei tuota lattialaattaa saa harmaana. Olisi kyllä tosi kaunis! Ehkä jonkun toisen valmistajan valikoimasta löytyy…?

 5. Tyylikkään yksinkertaista ja silti kotoisaa. Meillä vanhempien kylppäriremontti on nyt laatoitusvaiheessa eli kyllä se vähitellen valmistuu…

 6. Tosi kaunis lopputulos, sopii varmaan hyvin talon henkeen. Noiden rautalankojen tilalle pyyhkeisiin ompelisin mustan kanttinauhan päärmeeseen. Helpottaa pyyhkeen pujotusta, eikä takuulla ruostu, tai revi muita pyykättäviä vaatteita koneessa. Saammeko nähdä vielä kuvan tilasta tammikaapin kera, kunhan nousee seinälle, kiinnostaa!

  • Jep, äiti jo ehtikin ommella nauhat pyyhkeisiin. 🙂
   Voin kyllä ottaa vielä kuvat, kun kaappi on seinällä. Seinälle taitaa tulla myös persoonallinen taideteos… 😉

 7. Veikkasinkin, (ennen kuin olin lukenut pidemmälle) että kyseessä olivat posliiniset sähkötolpan nupit.
  Ajaton wc kuitenkin. Allaskaappi ja allas ovat sopivan eleettömiä

  • Jep, minusta nuo nupit ovat niin kiva idea! 🙂 Vähän hauskuutta tyylikkyyden vastapainoksi. Ja kauniithan nuo nupit ovat myös.

 8. Varmasti talon henkeen sopiva. Miten päädyitte tavalliseen wc-istuimeen eikä seinä-wc:hen? Itse olisin laatoittanut myös muut seinät; mukavampi pyyhkiä istuimen ja altaan vierestä silloin.

  • Hmmmm…emme edes harkinneet seinäwc:tä. Sille olisi pitänyt rakentaa kotelo, joka olisi vienyt tilaa pienestä wc:stä. Tämä modernin selkeään tyyliin muotoiltu wc-istuin sopii minusta hienosti tilaan.

 9. Tosi ihanan näköistä; tyylikästä ja modernia. MInä vaan olen ihan tylsimys, kun heti alan ajatella käytännön asioita. Mietin, että kuinka vesi lilluu tuolla altaan alapuolella laminaattitasolla, kun se valuu sinne keskelle alas ulkoreunoja pitkin.

  • Ei tuosta altaasta pääse vesi valumaan alapuolelle, koska allas on muotoiltu niin, että vesi valuu viemäriin päin. Ja tuo on kakkoswc, joten ei siellä niin rehvakkaasti vedellä lotratakaan. 🙂

 10. Itsekin ihastunut kyseiseen altaaseen, mietin vain tuota käytännöllisyyttä. Tulossa olisi lakattu tammitaso ja mietin että roiskuuko vesi altaan taakse käsiä pestessä? Olisi kiva kuulla miten käytännössä tuo toimii?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.