Sting-hylly on kaunis moderni klassikko, joka nykyisin löytyy monesta (blogi)kodista. Muotoiltultaan yksinkertainen ja pelkistetty hylly sopii moneen käyttötarkoitukseen ja tilaan. Mutta ainakin meillä String-hyllyyn tuppaa kerääntymään kaikenlaista krääsää, jolloin se näyttää ennemminkin sotkuiselta kuin kauniilta säilytyselementiltä.

siivottu_string1

hylly_ennen

Viime sunnuntaina sain vihdoin siivottua ja karsittua makuuhuoneessa sijaitsevan String-hyllykön. Säilytän hyllyssä koruja ja pieniä asusteita. Ylimmille hyllyille oli kerääntynyt sekalainen kokoelma kynttilöitä ja pikkumaljakoita. Karsin ne radikaalisti ja kaktuksen vein roskiin, sillä se ei ollut enää hyvässä kunnossa.

string1

Jätin hyllykön tahalleen hyvin tyhjäksi, sillä tiedän että siihen alkaa taas kerääntyä kaikenlaista. Nytkin, kuvien ottamisen jälkeen, on alahyllylle jo ilmestynyt pari kelloa ja silmälasit. Näin käy, kun on tapana laskea tavara vain johonkin lähettyville.

Seinä, johon String-hylly on kiinnitetty, on kiveä. Ja kuten kuvista näkyy, siihen on tullut muutama halkeama, kun seinä on elänyt. Halkeamat pitäisi paikata, mutta minusta ne ovat jollain tavalla kauniitakin…

Tekisi mieli karsia tavaroita muualtakin. Ja siivota ja järjestää kaikki kaapit. Mutta ei tänään… 😉

Translation: I cleaned and organized our String shelf. Stuff just keeps on clustering on the shelves…

Author

32 Comments

  • String on kyllä niin monikäyttöinen ja kätevä siinäkin mielessä, että sitä voi laajentaa tulevaisuudessa tarpeen mukaan.

 1. Olipa ihanan kotoisa tuo hylly before, meillä tasot alkaa näyttää välillä tolta! Mulla haaveissa ja ostoslistalla string-pocket työhuoneeseen, keittiössä ainokainen tällä hetkellä. Tykkään todella hyllystä, saa kivasti esiin valikoidut rakkaat esineet. Meillä oikeastaan enemmän koriste kuin säilytyskaluste.

  Ja karsintaa täälläkin, aina sitä turhuutta ihmeesti kertyy, mistä ihmeestä??!! Aurinkoista kevättä 🙂

  • Minäkin haaveilen vielä yhdestä String-hyllystä keittiöön. Haluaisin nimittäin laittaa esille jotain kauniimpia astioitani. Mutta se seinänpätkä, johon hyllyä kaipailen taitaa olla liian lyhyt Stringille…

 2. Oon aina ihmetelly String-hyllyn hypetystä, se kun harvoin näyttää kovin kauniilta monenmoisten tavaroiden täyttämänä. Toisaalta se on yksi hyvä esimerkki ihmisten laumasieluisuudesta, blogien ’pakollinen’ juttu. Teen gradua blogiesineistä, mielenkiintoista mutta myös surullista esine- ja statuspalvontaa. Miksi tiettyjen esineiden kotiin tuominen ja niistä kertominen/kuvaaminen nostaa blogistin blogistien kärkikastiin? Tämä lienee naissukupuolen ominaisuus, olemmeko me oikeasti nykyään näin pinnallisia? Mielenkiintoista.

  • Hyvä keskustelunavaus – mutta onko paikka oikea?

   Olen itse pohtinut tätä samaa, paljon. En pidä itseäni pinnallisena, mutta olen silti esteetikko, jolle kauniit esineet tuottavat nautintoa, samoin kaunis, harmoninen, järjestyksessä oleva koti. Ja siitä bloggaan.

   Älä erehdy kuvittelemaan, että esteettisyys silti olisi sisustusbloggaajan koko elämä. Koko ajan pitää vetää rajoja siihen, mistä kirjoittaa ja mitä kuvaa. Itse olen ratkaissut asian niin, että minulla on kaksi blogia, toinen sisustusasioille, toinen mielipiteille. Se on vähän kuin kaksi aikakauslehteä eri aiheista, eri kohderyhmille.

   Mutta älä välitä, minäkin inhoan String-hyllykköä ja hämmästelemiten se voikin löytyä jokaikisen sisustusbloggaajan kotoa – paitsi meiltä 🙂

   • Tanja / Ihana arki: Minullekin kauniit ja ajattomat huonekalut tuottavat esteettistä nautintoa. Tämä on vain yksi harrastus muiden joukossa. Uskoisin, että aikuiset ihmiset olisivat sen verran fiksuja, että ymmärtävät ettei blogista välittyvä kuva ole yhtä kuin bloggarin todellinen elämä. Ja onneksi me emme kaikki tykkää samoista asioista. 🙂

  • Anne-Maria: Uskotko oikeasti niin, että pelkästään ostamalla oikeat esineet, nousee bloggari blogien kärkikastiin. Voi kun se olisikin niin helppoa! 😀 Tarkastelet hyllyn ostamisen motiiveja aika suppealla perspektiivillä ja yleistäen; toivottavasti osaat gradussasi ottaa huomioon myös toista näkökulmaa. Blogejakin on hyvin monen tyylisiä ja jos olet seurannut enimmäkseen modenin tyylin sisustusblogeja, olet tehnyt johtopäätöksesi perustuen tähän yhteen tyylisuuntaan.

   Ja eiköhän ne huonekaluvalinnat yleensä tehdä kuitenkin toiminnallisuuden sekä esteettisen näkökulman perusteella. Ei siinä lukijoita kalastella. 🙂 Lukijoita ei voi ostaa.

   • Tämä on sinänsä hyvä aihe! Pakko sanoa, että monen blogin pitkäaikaisena seuraajana olen huomannut, että modernin tyylin blogeissa tietyt huonekalut ja esineet toistuvat – eikä vähiten tuo String, aivan kuten maalaisromanttisissakin blogeissa on omat juttunsa. Näissä maalaisromanttisissa on minulle negatiivisin se kammottava tavaramäärä, esineitä joka paikka täynnä vain esineen ulkonäön eikä niinkään käytettävyyden takia. Ja tätä tavaramäärää kutsutaan näissä blogeissa ”asetelmiksi”. No olen tuosta eri mieltä, täyteen ahdettu on lähempänä oikeaa sanaa. Seuraan toki muutamaa sellaista blogia, jossa on näistä kahdesta tyylistä onnistuneesti sekoitusta, vaikka oma makuni on ehdottomasti enemmän moderniin päin.

    Maalaisromanttisuuden negatiivisin kohta on minusta siis tuo hamstraaminen ja se, että ne kaikki ”kauniit” esineet pitää olla samaan aikaa näytillä. Ei ymmärretä, että jokainen esine vie toiselta esineeltä tilaa ja näköä. Ja monet esineistä näyttävät vain halvalta rihkamalta… Mutta todellakin, kaikki tavallaan!

    Minua ei sinänsä haittaa lempiblogieni samankaltaisuus sisustusvalinnoissa. Oma maku on sen verran vahva, että en saa näistä herätystä tyyliin tuo minunkin pitää saada (vain sen takia, että näillä kaikilla on tuollainen kun se ilmiselvästi on nyt in). String-hylly ei löydä tietänsä kotiini, mutta osaan arvostaa postausta siitä. Eiköhän joka kodissa ole paikka, johon sitä pikkutavaraa on niin helppo laskea kädestä ja yhtäkkiä paikalla on ”kasa”. Pidän blogiasi yhtenä parhaimpana, jos ei parhaana. Kotisi raamit ovat juuri makuuni ja se, ettei sitä ole tavaramäärällä pilattu, mutta kotinne on silti kodikas. Vaaleus, klassinen ja osin pelkistetty, aikaa kestävä… Siinäpä se! Ja myönnän, että Phrena 2 oli löytö blogisi kautta. En ollut nähnyt ko valaisinta missään muualla ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Muistuttaahan se kukkaa…

 3. Tämä naissukupuolen ”pinnallisuus” ei minusta ole millään muotoa paheksuttava asia, kukin saa nautintonsa ja rennon mielen omilla konsteillaan; yksi sisustamalla, toinen lukemalla blogeja, kolmas urheilemalla….jne. Kaikkeen voi hurahtaa, löytyy niitä esimerkkejä lajista kuin lajista. Nautitaan siis sisustamisesta, ken sen lajin omakseen tuntee!!! Ihmistä on aika paha määritellä tämmöisten perusteella, rentoa asennetta elämään ja onnea gradun tekemiseen. Elämä olisi aika raskasta jos ei olisi myös tätä hömppää olemassa 🙂

  • Juuri näin! Ja minusta sisustaminen ei edes ole mitään hömppää. 🙂 Mutta ei elämää kannatakaan ottaa liian vakavasti. Toisen kiinnostuksen kohteista ei voi kiistellä, se ei johda mihinkään.

  • Voi älähän romaha! En minäkään. 🙂 Seinä on vain elänyt, kuten tapana on. Ja kun alla on normaalia ohuempi laasti, niin halkeamia tulee helpommin. Ei se ole maailmanloppu. 😉

 4. Niin totta tuon tavaran kanssa; ei puhettakaan että asetelmat pysyisivät harmonisina. meilläkin samaiselle hyllykölle lasketaan/sijoitetaan aina pienet ja tärkeät tavarat sillä sieltä ne on poimittavissa silmien tasolta mutta psysyvät silti piilossa pikkuisilta käsiltä 😉 mutta eikös tuo ole juuri osoitus muotoiluklassikon (?) toiminnallisuudesta?

  • Jep, hyllyä käytetään, joten se on toiminnallinen. Välillä sitten siivotaan ja raivataan. 🙂

  • String sopii tosi hyvin myös lastenhuoneeseen ja sitä onkin hyvä sitten ajan myötä kasvattaa jos tarve tulee. Ei tarvitse ostaa kokonaan uutta hyllykköä, vaan voi jatkaa samalla sarjalla vaikka koulupöydäksi saakka.

 5. No se on niin tuttua, että tavaraa kasaantuu kaikille tasoille 🙂 Sitten vaan aina kun viitsii, tekee supersiivouksen ja nauttii hetken harmoniasta. Hylly näyttää kivalta!

  • Niinpä! Haluaisin meidän keittiöönkin jonkun pikkuhyllyn kauniille astioille. Harmittaa pitää kaapissa piilossa niitä kauniimpia. Mutta String pocketkin taitaa olla liian leveä siihen liitutaulun paikalle…?

   • On se varmaan… tai pocket on musta oikeasti vähän koriste, siihen ei mahdu kunnon astioita. Mitä jos laitat astioita vaihteeksi sen seinäkaapin päälle. Jotain suurempia ja näyttävämpiä kulhopinoja ja kannuja. Keittiöaiheinen asetelma.

 6. Ei tuo pahalta näyttänyt täynnäkään, mutta ymmärrän karsimisvimman, minulla on sama meneillään. Ja halkeamat ovat kauniita, en missään nimessä paikkaisi, ainakaan vielä. Halkeaispa meilläkin… 😉

  • Heh, hauska kuulla, että sinäkin näet kauneuden noissa halkeamissa. 🙂 Välillä on ihana karsia. Kunhan saan aikaiseksi, käyn kaikki kaaapit läpi ja vien kierrätykseen kaikki tarpeettomat tilpehöörit. Ja sitten järkkään loput esineet kauniisti kaappeihin; nyt ne on vähän miten sattuu.

 7. turkulainen lukija Reply

  Minä tykkään, kun jätit alahyllylle tilaa tavaroille, jotka siihen ilmeisen luonteva on laskea.

  Kotiin usein vaan muodostuu paikkoja (itselläni se kuuluisa keittiöntason yksi kulma, siistiytyi, kun ostin kivat laatikot siihen kertyville tavaroille, kun paikkana se on vaan toimivin), joihin asioita ja esineitä on luonteva (usein kiireessä) laskea käsistään, joten samantein voi ottaa ilon irti siitä ja laittaa laskupaikan nätiksi ja toimivaksi. Jos tuohon tyhjäksi jättäämääsi tilaan laitetaan kellot ja vaikka jokunen koru, niin siihenhän ne mahtuvat ja ovathan ne kauniita esineitä. Semmoista arjen kauneutta. 🙂

  • Juu, meilläkin on kuppeja ja kulhoja esillä ihan siksi, että sinne voi sujauttaa kätevästi kaikki pikkuesineet. Ei sitten tarvitse jättää pöydälle lojumaan. Mutta niin kuin sanoitkin, on ihan kaunistakin, että tuossa alahullyllä on kello ja vaikka muutama sormus esillä. Siitä muistaa sitten napata ne mukaankin aamukiireessä. 🙂

 8. Juuri mietin, että onpas hauska detalji tuo halkeama kuvissa, vaikka arvasinkin, mistä se johtuu. Meillä samanlainen koristaa keittiön kiviseinää. Sillekin kai pitäisi tehdä jotain. Täytynee itsekin karsia stringit, näyttävät tursuavan meilläkin :).

  • Tuo halkeama on ollut tuossa aika kauan jo. On vain tullut enemmän esiin ajan myötä. Seinässä on juuri saumakohta tuossa. Olisi kai pitänyt laittaa enemmän laastia….

 9. Onneksi meillä ei (ainakaan vielä) ole kiviseinät halkeilleet – kiveä kun ovat aivan kaikki seinät.

  • Ei kai ne halkeilekaan sitten niin helposti jos laastia on laitettu tarpeeksi. Ja kivitalossa varmaan laitetaan. Meillä on vain pari kiviseinää (kylppäreissä) ja laastia on laitettu liian hintsusti. Toivotaan ettei teillä alakaan halkeilemaan. 🙂

 10. Taito se on tuokin saada hyllylle vain vähän ja jättää se niin 🙂 Meillä ainakin usein tuottaa ongelmia tuo melko kapea hyllyväli, mitään isompaa ei siis sinne saa, eli kaikki on sitten vähän pienempää tavaraa ylähyllyä lukuunottamatta.

  • Niinpä, Stringiin kertyy tosi helposti juuri kaikkea pientä. Joka sitten suuressa määrässä näyttää krääsältä ja sotkulta. Minä siirsin suurimman osan tavaroista vaan yhteen laatikkoon, joten kaaos siirtyi sinne, pois silmistä. 😉

 11. Kevään varma merkki,mieli tekee siivoilla ja järjestellä! 🙂 kysyisin ihan näin ohi aiheen,teillähän on maalattu paperi-sävyllä seinät,niin koitko,että väliovet ja listoitus näyttävät keltaiselta seinien rinnalla? vai onko teidän väliovenne tilattu muuna valkoisena kuin ns. perus rautakauppa valkoisena,suuret kiitokset

  • Ei meillä kyllä näytä listat kellertäviltä. Ne ovat ihan rautakauppatavaraa, mutta käsittääkseni listojakin on kahdella eri valkoisen sävyllä. Sen huomasimme ekaa taloa rakennettaessa, kun osa listoista oli ihan kellertäviä; pyydettiin sitten kaikki sillä valkoisemmalla sävyllä. Ja nyt osattiin varautua siihen ja niin tehtiin taas. En nyt kuitenkaan ihan suurennuslasin kanssa ole noita listoja seinän sävyyn verrannut, mutta vaikka eivät olekaan täysin samaa sävyä, niin ei listat näytä kellertäviltä. Toivottavasti tästä oli apua… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.