* tähdellä merkityt tuotteet hankittu kaupallisessa yhteistyössä

Olen perinteisesti koonnut vuoden lopussa yhteen mieluisimmat sisustushankinnat ja ajatukseni niistä. Vuoden 2019 osalta kooste tulee vähän näin jälkijunassa, mutta koen että se on tarpeen tehdä. On hyvä arvioida omia hankintojaan ja rehellisesti nostaa esille parhaimmat. Ja entä hutiostokset, tuleeko niitä?

Vuonna 2019 teimme normaalia enemmän sisustushankintoja, sillä sisustimme Villa Fregattia. Pyrin kuitenkin siihen, että vapaa-ajan koti sisustettaisiin pääosin jo olemissa olevilla huonekaluilla. Osittain se olikin mahdollista. Uutena piti kuitenkin hankkia muutamia keskeisiä huonekaluja, kuten esim. sängyt ja sohva.

Kotona sisustus keveni jonkin verran, sillä osa huonekaluista ja valaisimista muutti mökille. Mutta samalla tuli tarve päivittää kodin sisustusta. Ja näin sisustusharrastajana tuli tietysti tehtyä muutama hankinta ihan vain omaksi iloksi, eikä niinkään tarpeeseen.

Päätin, että listaan blogiin viisi mieluisinta sisustushankintaa, vaikka niitä tulikin viime vuonna (poikkeuksellisesti) tehtyä enemmän.

Ingo Maurerin Zettel’z

Villa Fregattiin toteutin yhden kaikkien aikojen valaisinhaaveeni, kun tilasimme ruokapöydän ylle Ingo Maurerin Zettel´z valaisimen. Olen ihaillut tuota valaisinta vuosikaudet mm. vanhempieni kodissa, enkä keksi mikä muu valaisin olisi sopinut yhtä täydellisesti meidän mökin olohuone-ruokailutilaan. Valaisin löytyi mukavaan alennushintaan ulkomaisesta verkkokaupasta.

Tällä valaisimella on myös erityinen funktio, sillä otimme tavaksi käyttää valaisimen paperilappuja vieraskirjana. Olemme kirjoittaneet lappuihin ensimmäisiä muistoja mökiltä ja ystävämme ovat kirjoittaneet niihin terveisiään mökillä vieraillessaan. Tämä on minusta tosi ihana käytäntö.

Lue lisää: Villa Fregatin sisustus: jotain uutta, jotain vanhaa

Hakola Woody-ruokapöytä

Ruokapöytämme muutti kotoa mökille ja päätimme, että nyt oli aika hankkia kotiin ensimmäinen ”kunnon ruokapöytä”. Halusimme löytää ruokapöydän, joka kestäisi vuosikaudet ja josta toivottavasti olisi vielä vuosienkin päästä iloa jälkikasvulle. Meille se oikea valinta oli kotimaisen Hakolan Woody-ruokapöytä*. Tuohon pöytään ihastuimme ensi näkemällä, kun piipahdimme Hakolan tehtaalla muutama vuosi sitten.

Woody-pöytä on toiminut arjessa erinomaisesti. Se tuo sopivasti ripauksen puun lämpöä vaaleaan olohuone-ruokailutilaan. Pöytä on tosi tukeva ja helppo pitää puhtaana. Sen ääreen mahtuu isompikin sakki istumaan (pöydän koko on 90 x 220 cm).

Lue lisää: Se oikea ruokapöytä*

Carl Hansen & Søn Wishbone Char

Voi kuinkahan monta vuotta haaveilinkaan Carl Hansen & Sønin Wishbone Chair -tuolista, tuttavimmin y-tuolista…? Tuoli kävi kerran, vuosia sitten meillä kuvauslainassakin, mutta melko korkean hinnan takia en raaskinut sitä aiemmin hankkia. Kun siskoni päätti luopua omasta Wishbone-tuolistaan sekä siihen kuuluvasta rahista, oli minulla oiva tilaisuus toteuttaa tämä sisustusunelma. Tuoli ja rahi ovat siis jo monta vuotta vanhoja, mutta ovat erinomaisessa kunnossa.

Minun y-tuolini ja siihen kuuluva rahi ovat saippuoitua pyökkiä. Rahi majailee nykyisin mökillä. Y-tuoli on vakiinnuttanut paikkansa ruokapöydän päästä, mihin se sopii minusta täydellisesti. Eniten tuolia taitaa käyttää meidän Pehmis-kissa, joka nukkuu siinä lähes päivittäin. Y-tuolissa on mukava istua ja itse istuskelen siinä usein silloin, kun näpyttelen tietokoneella.

Lue lisää: Lempituoli saapui kotiin

Adea Mr. Jones sohva

Sohva on yksi keskeisimpiä huonekaluja ja sen hankintaan kannattaa panostaa. Sohva joutuu aikamoiselle kulutukselle, joten on tärkeää, että se on kestävä ja tukeva ja että päälliset voi puhdistaa helposti. Kun kotimme valmistui, hankimme tänne kotimaisen Adean Band-sohvan ja olemme olleet siihen supertyytyväisiä. Niinpä oli aivan itsestäänselvää, että hankkisimme myös mökille sohvan Adealta.

Kävimme Mankun kanssa koeistumassa monia eri malleja, mutta osasin jo etukäteen ennustaa, että Mankku tulee ihastumaan Mr. Jones -sohvaan*. Siinä on normaalia korkeampi selkänoja ja tyynyissä istujan mukaan muovautuva  viskoelastinen vaahtomuoviydin. Valinta oli selvä koeistumisten jälkeen.

Mr. Jones sohva on todella ihana! Se on vakiolöhöilypaikka mökillä ja on se toiminut jo varavuoteenakin muutaman kerran. Pidän siitä, että sohva pysyy ryhdikkäänä, mutta on silti erityisen mukava istua. Ja klassisen moderni muotokieli sopii täydellisesti Villa Fregattiin.

Lue lisää: Saanen esitellä: Mr. Jones*

Santa & Cole Cestita valaisin

Kiireisen vuoden jälkeen päätin palkita itseni ja ostin joululahjaksi yhden haavevalaisimistani: Santa & Colen Cestita-valaisimen (pienemmässä koossa). Osa meidän kodin valaisimista muutti mökille, joten kotona oli jälleen tilaa uudelle valaisimelle. Cestita on minusta huippuajaton ja erityisen kaunis valaisin.

Cestita löysi paikkansa Muuton hyllyn päältä, josta se puun sävyllään luo yhtenäistä ilmettä Woody-ruokapöydän kanssa. Tämä valaisin sopisi kyllä minkä tahansa tason päälle meillä kotona.

Lue lisää: Muutama joululahja

Sisustushankinnoissa panostan ajattomuuteen ja laatuun ja vältän väliaikaisratkaisuja.

Kaikki viime vuonna tekemäni sisustushankinnat ovat olleet oikein mieluisia – kukapa sitä nyt epämieluisia juttuja hankkisi kotiin tieten tahtoen, heh. Isompien huonekaluhankintojen lisäksi tein myös muutamia pienempiä hankintoja: ostin yhden koristetyynyn (Marimekon Love-tyynyn) ja yhteistöiden myötä myös astiakaappi täydentyi mökillä.

Sisustushankinnoissa panostan ajattomuuteen ja laatuun ja vältän väliaikaisratkaisuja. Rehellisesti täytyy sanoa, että en tiedä yhtäkään hutihankintaa, jonka olisimme tehneet viimeiseen kymmeneen-viiteentoista vuoteen. Vanhimmat huonekalut ovat kulkeneet mukana ihan ensimmäisestä kodista saakka. Opiskeluaikoina tuli toki ostettua esim. höttöisiä lipastoja, mutta niistä on jo aika jättänyt.

Tänä vuonna täytyy vielä hitusen viimeistellä Villa Fregatin sisustusta, mutta kotiin ei ole suunnitteilla uusia hankintoja. Tavaroiden suunta on enemminkin pois päin kotoa. Aion panostaa tavaroiden karsimiseen ja kierrättämiseen, mutta ne ovat pääosin pientavaraa ja vaatteita.

Author

10 Comments

 1. Ompa ihania hankintoja. Villa fregatin valaisimeen olenkin kiinnittänyt huomiota, ja y-tuolin saapuamisen muistan myös 🙂

  -Sasa

 2. Olisi mukava kuulla hankintojen valmistusmaat, sillä itse olen päättänyt suosia jatkossa vain kotimaisia laatutuotteita

  • Suvi M Reply

   Kotimaisuus on tärkeää, mutta en ajattele asioista mustavalkoisesti. Arvostan suomalaisia klassikobrändejä (kuten esim. Iittalaa ja Marimekkoa) kovasti, mutta valitettavasti nykypäivänä peli on vaan mennyt niin kovaksi, ettei enää pärjää täysin kotimaisella tuotannolla, vaan on pakko siirtää tuotantoa ulkomaille. Olisi todella sääli menettää omia ikonisia brändejämme siksi, että niitä alettaisiin vältellä tuotantomaan takia. Vastuullisuus on tärkeää ja siihen on kiinnitettävä erityistä huomiota etenkin jos tuotteet valmistetaan ulkomailla.

   Omaa kotia sisustaessa haluan valita tuotteita, jotka ovat kestäviä, laadukkaita ja ajattomia. Kotimaisuus on plussaa, mutta ei ainoa kriteeri.

 3. Ihania ja ajattomia hankintoja kaikki! Pidän tosi paljon tuosta mökin valaisimesta ja ajatus siinä on ihana. Itse ostin saman tuolin viime vuonna mutta en ole löytänyt sille oikein paikkaa kodistamme, nykyisin se on eteisessä. Oletko käsitellyt tuolia tai onko siskosi käsitellyt sitä oston jälkeen. Haluaisin että se pysyy vaaleana jatkossakin ja olen miettinyt tummuuko se liikaa ajan myötä.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 En ole käsitellyt tuolia mitenkään, eikä siskonikaan käsittääkseni ole käsitellyt sitä. Se on saippuoitua pyökkiä ja olen ymmärtänyt, että tuolia voisi kyllä käsitellä tarpeen mukaan, mutta en ole vielä selvittänyt asiaa. Tuoli on tosi monta vuotta vanha, eikä ole minusta kovinkaan paljon tummunut.

 4. Hei, sinulla ainekin yhdet Finlaysonin pellava lakanat, pölyääkö ne ihan hirveästi? Loppuuko se jossain vaiheessa pesukertojen myötä? Kuivaatko rummussa ja ovatko kestäneet sitä? Ostin ekat pellavani ja makkari on aivan kokoajan pölypalleroita täynnä ja myös peittojen, tyynyjen ja lakanan pinnasta huomaa, että pölyä irtoaa niihin näistä kovasti. Kolme pesua ja rummutusta 6 täyden nukkasihdin verran jo tehty, loppuuko tämä ikinä???? harmi jos ei, koska en ehkä kestä tuota pölyn määrää, muuten niin ihanat ovatkin! Ja onko sama kaikissa pellavalakanoissa, sinä kun taidat niitä omistaa useilta merkeiltä???? toki tämä värikin on paha kun on tumma, valkea pöly ei ehkä häiritsisis niin… Kiva jos jaksat vastailla!

  • Suvi M Reply

   Juu, meillä on Finlaysonin J.F. sarjan pellavalakanat. En ole kokenut, että ne pölyäisivät. On meillä toki pölypalleroita joskus, mutta en ole kokenut, että ne ilmestyisivät lakanoista. Valitettavasti Finlaysonin lakanoihin tuli reikiä muutaman vuoden jälkeen. :/ Minulla on myös Balmuirin ja Pentikin pellavalakanat. Vanhimmat ovat Pentikin ja ne ovat säilyneet parhaiten. Ne ovat pehmentyneet, mutta niihin ei ole tullut yhtään reikää. Balmuirin pussilakanat ovat säilyneet hyvin, mutta aluslakanaan tuli reikiä. Sain heiltä vastauksen, että aluslakanoiden tuotantotapaa onkin sittemmin muutettu, kun pellavaiset eivät kestäneet.

   Kuivaan lakanat aina rummussa (vaikka sitä ei suositella), sillä meillä ei ole oikein sopivaa tilaa lakanoiden kuivaamiseen. Pölyäminen varmasti loppuu, sillä omat pellavalakanani ovat jo vuosia vanhoja, enkä huomaa enää että ne pölyäisivät.

 5. Suvi, olette tehneet upeita klassisia hankintoja, nautin niistä kovasti ruudun tälläkin puolella!

  Pöly, kommenttina pellavalakanoista: kivipesty pellava pölyää riippumatta merkistä (meillä monen vuoden kokemusta Finlaysonin Jesusksesta ja JF:stä sekä Balmuirista). Pölyn määrä vähenee merkittävästi käytön myötä, mutta kyllä se on koko ajan suurempi kuin puuvillalla. Tosin kivipestyä puuvillaa meillä ei ole ollut. Aluslakanoissa olemme siirtyneet perkaalipuuvillaan. Inhoan pölyä mutta rakastan pellavan tuntua, joten metsästän pallerot ohimennessäni aina kun huomaan niitä enkä ole toistaiseksi luopumassa pellavaisista tyynyliinoista ja pussilakanoista.

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka mukava kuulla! <3

   Kiva, kun kerroit kokemuksiasi pellavalakanoista. Meillä on aina jonkin verran pölypalleroita (:D) ja olen vain ajatellut, että niitä tulee kissankarvoista yms. enkä ole osannut yhdistää niitä vahvasti lakanoihin. Toki nyt meidän kaikki pellavalakanat ovat jo monta vuotta vanhoja, joten tuskin ne enää pölyävätkään. Midnattin ekopuuvillaisista lakanoista huomaan, että niihin tarttuu pöly ja kissankarvat - se on tosi ärsyttävää!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.