Kesäloman yksi kohokohdista oli ehdottomasti se, kun pääsin aloittamaan mökin sisustamista pikkuhiljaa. Sisustus on vielä keskeneräinen, mutta sisustuksen päälinjat ovat jo selkeästi havaittavissa. Villa Fregatin sisustus muodostuu yhdistelmästä uutta ja vanhaa. Kokonaisuuden punaisena lankana on ajattomuus.

Villa Fregattia sisustaessa olen ehdottomasti halunnut pitää kiinni siitä ajatuksesta, että mökille syntyy viihtyisä, rento ja ajaton sisustus. Tavoitteena on ollut hyödyntää meiltä jo ennestään löytyviä huonekaluja, valaisimia ja tekstiileitä niin paljon kuin mahdollista. Ne mitä hankitaan uutena, ovat pitkäikäisiä ja arvonsa säilyttäviä huonekaluja/valaisimia. Eli mökki sisustetaan samoilla periaatteilla kuin kotikin, mutta tunnelma on erilainen.

Kesälomalla roudasin mökille pieniä huonekaluja, valaisimia ja astioita jokaisella kerralla, kun mökkiraksalle autolla surautin. Suurimmat huonekalut saimme vietyä peräkärryllä. Mökille tehtiin muutama uusi huonekalu- ja valaisinhankinta, mutta onneksi olen voinut hyödyntää myös monia omia, vanhoja kalusteitamme, valaisimia ja tekstiileitä. Lisäksi sain siskoltani muutaman ihanan valaisimen ja astioita, kun hän myy kaunista kotiaan ja luopuu joistakin tavaroistaan.

Minusta valon luoma tunnelma on yksi tärkeimmistä jutuista sisustuksessa

Uutena mökille hankittiin sohva*, nojatuoli*, yläkerran tv-taso, yksi penkki sekä ruokapöydän valaisin. Myös sängyt oli hankittava uutena. Alkuperäinen ajatukseni oli hyödyntää siskoni vanhaa sohvaa ja teettää siihen uudet päälliset. Tuo vanha sohva osoittautui kuitenkin mittasuhteiltaan aivan liian suureksi meidän suhteellisen kompaktiin mökkiin ja niinpä hankimme uuden sohvan yhteistyön myötä kotimaiselta Adealta. Adean sohvat löytyvät meiltä kotoakin, joten oli luonnollista valita erinomaiseksi todettu merkki. Kirjoittelen uudesta sohvasta tarkemmin, kun käyttökokemusta on kertynyt enemmän. Nahkainen nojatuoli hankittiin myös yhteistyön merkeissä kotimaiselta Hakolalta – siitäkin myöhemmin tarkemmin lisää.

Lähes kaikki mökille viedyt valaisimet ovat peräisin meiltä kotoa. Siellä majailevat nyt kauniit Iittalan Leimu ja Lantern -valaisimeni (molemmat saatu aikoinaan blogiyhteistyöstä), yksi Tolomeo sekä vintage Jieldé-jalkavalaisimeni. Uutena päätimme hankkia ruokapöydän valaisimen, sillä emme keksineet mikä muu valaisin olisi paremmin sopinut Villa Fregatin ruokailutilaan kuin Ingo Maurerin klassikko Zettel-valaisin. Tuo valaisin on ollut suosikkini vuosikaudet ja ihailen sitä joka kerta vanhempieni kodissa. Myös Mankku pitää valaisimesta tosi paljon, joten päätös uuden valaisimen hankinnasta syntyi helposti (varsinkin kun bongasin sen -30% alesta netistä). Ajattelimme, että valaisimen paperilaput voivat toimia ikäänkuin vieraskirjana, johon kirjata ylös muistoja mökkihetkistä ja vieraista.

Kodin huonekaluista mökille muutti ruokapöytä ja osa tuoleista, Woodnotesin Twiggy-pöytä, Muuton musta Around-sohvapöytä, vanhan, kahtia leikatun tammisen sohvapöydän toinen puoli (sivutasoksi), Adean nahkarahi (saatu aikoinaan blogin kautta) sekä pari mattoa. Olohuone on sen verran pieni, että suuri 2×3 m kokoinen olohuoneen matto on sinne liian suuri, joten Tiscan ”juustonaksumatto” majailee nykyään Villa Fregatin yläkerrassa. Omista kätköistä löytyi kuitenkin vielä muutama vuosi sitten HobbyHallista ostamani letti-matto, joka sopii kivasti mökin olohuoneeseen. Lisäksi vein mökille kotoa muutamia maljakoita ja sisustusesineitä.

Mökin sisustus koostuu tällä hetkellä melko neutraaleista väreistä, johon potkua tuo ripaus konjakin ruskeaa. Kuten pintamateriaaleissa, myös huonekaluissa yhdistyvät erilaiset puulajit. Pidän jotekin hirmuisesti tästä(kin) vaiheesta, kun sisustus on vielä vähän keskeneräinen ja paljas. Rakastan sitä miten valo tulvii sisään suurista ikkunoista – minusta valon luoma tunnelma on yksi tärkeimmistä jutuista sisustuksessa.

Kunhan saan somistettua makuuhuoneitakin vähän valmiimmaksi, niin kuvaan kattavan kierroksen Villa Fregatin sisustuksesta. Valmista sisustuksesta tuskin tulee koskaan, kun aina sitä tulee muunneltua pienin keinoin.

*sohva ja nahkainen nojatuoli liittyvät lähiaikoina julkaistaviin kaupallisiin yhteistöihin

Author

6 Comments

  1. Sinulla on uskomaton sisustussilmä, niin kaunista ja harmonista, ettei sanat riitä kertomaan ???? Ja tuo pöydän yläpuolella oleva valaisin vieraskirjana, loistava idea ????

  2. Niin kaunista! Aivan ihania valintoja ja tuo lamppu sopii täydellisesti tuohon ruokapöydän päälle!????

  3. Upean näköistä! Mistä kaupasta tuo lamppu mahtoi noin hyvän alennuksen kanssa löytyä? Itsellä ollut sama mielessä jo pitkään ????

    • Suvi M Reply

      Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Valaisin löytyi Connox-verkkokaupasta, mutta niitä oli alennuksessa vain yksi. Toivotaan, että alennusmyynnit jatkuu…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.