Kaupallinen yhteistyö: Doorie

*tuotteet saatu

Muistan, kuinka joitakin vuosia ihailin, miten hienosti ulkomaiset sisustusvaikuttajat tuunasivat Ikea-kalusteitaan. Netti on pullollaan mitä upeimpia ideoita ja Ikea-kalusteiden tuunaus on luonut jopa uusia brändejä, mikä tekee muokkaamisesta todella helppoa. Meillä on onneksi tähän suomalaisiakin vaihtoehtoja, kuten Doorie. Viimeistelimme Villa Fregatin Ikea-kalusteita Doorien peitelevyillä ja ovilla, ja lopputulos on minusta melkoisen huikea!

Tuunattu Bestå-hylly viimeisteli olohuoneen sisustuksen

Olohuoneen sisustus on ollut tähän saakka keskeneräinen. Meillä oli aiemmin sivutasona kotoa tuotu vanhan sohvapöydän puolikas, joka oli kyllä ihan ok yksikertaisen muotoilunsa ansiosta (aiemman ilmeen näet täältä). Mutta kaipasimme kuitenkin säilytystilaa sekä viimeistellympää ilmettä. Siitä se idea sitten lähti…

Päätimme siirtää yläkerran parvella olleen Ikean Bestå-hyllyn alakertaan ja tuunata sen vieläkin tyylikkämmäksi Doorien peitelevyillä ja ovilla. Ihastuin kovasti Doorien uuteen, uritettuun Stripes oveen! Sävyksi valitsimme kauniin ”Warm Mud” sävyn, joka sopii hienosti betonilattiaan sekä olohuoneen muuhun sisustukseen. Doorielta voi tilata värimallipaloja, joiden avulla voi sovitella eri sävyjä omassa kodissa. Ovien ja peitelevyjen sävyt ovat kaikki aivan erityisen kauniita!

Halusimme hankkia tasoon myös jalat, jotta tasosta tulee korkeampi ja tila tulee tasapainoisemmaksi mittasuhteiden kannalta. Lisäksi koen vähän epäkäytännölliseksi sen jos kaapiston ovet aukeavat lähellä lattianrajaa – sinne jää helposti varpaat alle. Doorien valikoimasta löytyy aivan ihania kalustejalkoja myös, joten valitsimme nekin sieltä. Jalat ovat yksikertaiset mustat ja kulmikkaat.

Vetimien suhteen epäröin jonkin verran, joten päätimme jättää vetimet laittamatta. Ovet aukeavat pomppumekanismilla, joten erillisiä vetimiä ei välttämättä tarvita. Ja ehkä Stripes-malli on paremman näköinen ilman vetimiä…

Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen

Minusta tästä hyllystä tuli aivan ihana! Nyt olohuoneen sisustus alkaa olla valmis. Enää pientä hienosäätöä, kuten taulujen kiinnittämistä, ja sisusutusesineet meillä nyt vaihtelevat paikkaa useinkin, joten siltä osin sisustus varmasti elää vielä.

Ikea-kalusteiden tuunaus ei siis todellakaan vaadi valtavaa DIY-vaivaa, vaan Doorien osat kiinnitetään kalusteisiin samaan tapaan kuin alkuperäiset osat. Lopputulos on persoonallisempi ja tyylikäs.

Doorie oli meille itseasiassa jo ennestään tuttu, sillä Villa Fregatin eteisen PAX-kaapistot on myös tuunattu Doorien ovilla ja peitelevyillä. Nappasin eteisestäkin vielä muutaman kuvan, sillä aiemmin julkaistuissa kuvissa ei ollut vetimiä vielä ollenkaan. Eteisessä meillä on ovet sävyssä ”Cloud” ja vetimet ovat Doorien kromiset nupit.

Doorien kalustelevyt ja ovet valmistetaan Suomessa Kangasniemellä sekä täällä meilläpäin Himangalla. Ovien ja levyjen pinta on miellyttävän tuntuista ja maalipinta vaikuttaa erittäin kestävältä. Tuotteet käyvät myös vanhoihin Ikean runkoihin, joten kaikkea ei välttämättä tarvitse hankkia uutena. Lämmin suositus!

Author

2 Comments

  1. Hey!

    I just stumbled upon your website and I absolutely fell in love with your sideboard. May I ask you where it’s from? I‘ve been looking for one like yours for so long already.

    All the best from Germany & stay safe,
    Lara 🙂

  2. Pidemmän ajan jälkeen, onko teillä riittänyt tähän tasoon neljä jalkaa? Ikean ohjeessa 120cm tasossa pitäisi laittaa keskelle tukijalka. Doorielta olen saanut kaksi eri vastausta samaan kysymykseen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.