Kaupallinen yhteistyö: Balmuir & Joutsen

Hotellien ylellisen muhkea petaus on yksi lomamatkojen kohokohdista, mutta pehmeän petauksen nautintoa ei tarvitse välttämättä säästää lomamatkoihin; unelmapetauksen voi toteututtaa kotioloissakin. Ylellisen petauksen kulmakivet ovat laadukkaat peitot, tyynyt sekä vuodevaatteet. Poimi tästä vinkit!

Minusta on tärkeää panostaa makuuhuoneen tekstiileihin ja hyviin yöuniin laadukkaiden materiaalien avulla. Uni on äärimmäisen tärkeää hyvinvoinnin ja palautumisen kannalta ja olen itse ottanut kaikki kikat käyttöön hyvien yöunien turvaamiseksi. Sisustusintoilijana vuodevaatteet ovat minulle yksi tapa tuoda vaihtelua kodin sisustukseen, mutta petaus ei näyttäisi läheskään yhtä hyvältä, elleivät materiaalit vuodevaatteiden sisällä olisi myös laadukkaat – puhumattakaan siitä mitä ne tekevät nukkumisnautinnolle. Yhteistyössä Balmuirin ja Joutsenen kanssa loin meidän kotiimme upean hotellipetauksen.

Petaus ei näyttäisi läheskään yhtä hyvältä, ellei materiaalit vuodevaatteiden sisällä olisi myös laadukkaat

Ylellisen petauksen perustan luovat laadukkaat petivaatteet, eli peitot ja tyynyt. Tyynyt ja peitot olisi hyvä vaihtaa muutaman vuoden välein ja meillä on nyt tullut aika uusia täkit. Samalla päätimme uusia myös kaikki makuuhuoneen tyynyt ja viedä vanhat peitot ja tyynyt mökille. Valitsimme uudet peitot ja tyynyt kotimaisen Joutsenen valikoimasta. Olen jo vuosikaudet suosinut untuvapeittoja ja -tyynyjä, enkä enää valitsisi muita materiaaleja (välillä on tullut hankittua muitakin materiaaleja ja aina olen joutunut pettymään).

Untuva sitoo eniten lämpöä suhteessa painoonsa ja jakaa lämmön tasaisesti ympäri kehoa. Sen ilmava rakenne mahdollistaa myös kosteuden haihtumisen, minkä vuoksi untuvapeitossa on erityisen mukava nukkua. Untuva on orgaaninen, pitkäikäinen ja ekologinen materiaali. Joutsenen käyttämä untuva on lihajalostuksen ylijäämätuotetta, eli raaka-aine saadaan osana jo olemassa olevaa prosessia. Joutsen on ansainnut ainoana untuvapeittojen ja –tyynyjen valmistajana Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen.

Valitsin meille Joutsenen Syli-sarjan tyynyt ja peitot. Peitoksi valitsimme keskilämpimän Sylin, joka sisältää 450 g untuvaa (90%) ja höyhentä (10%), joten se sopii erinomaisesti niin talvi- kuin kesäkauteen. Tyynyistä valitsimme pehmeät keskikorkeat Syli-untuvatyynyt kahdessa eri koossa: 50×60 cm ja 60×80 cm. Olemme käyttäneet uusia peittoja ja tyynyjä nyt parisen viikkoa, emmekä voisi olla tyytyväisempiä!

Vinkkinä, että Joutsenella on käynnissä Kevään Kevennys -kampanja 20.3.2022 saakka. Untuvapeiton ostaja saa tyynyn puoleen hintaan!

Se mikä tekee hotellilakanoista niin ylellisen tuntuiset on nimenomaan laadukas materiaali, jossa on korkea lankaluku

Kun tyynyt ja peitot oli vaihdettu, lähdin luomaan hotellipetausta kotiin Balmuirin laadukkailla tekstiileillä. Petasin sänkyyn Catia-sarjan pussilakanat ja tyynyliinat, jotka ovat Balmuirin huippulaadukas uutuus ja sopivat mitä parhaimmin hotellimaisen petauksen luomiseen.

Catia-vuodevaatteet on valmistettu Supima-puuvillasta, jonka lankaluku on korkea 400TC, mikä takaa erinomaisen laadun. Se, mikä tekee hotellilakanoista niin ylellisen tuntuiset on nimenomaan laadukas materiaali, jossa on korkea lankaluku. Supima on pitkäkuituinen puuvillalaatu – pidemmät kuidut varmistavat materiaalin pehmeyden ja ylellisyyden. Supima-puuvilla on kaksi kertaa normaalia puuvillaa vahvempi, minkä ansiosta materiaali on todella kestävä ja pitkäikäinen.

Catia-vuodevaatteissa on kaunis jakardikudottu raitakuviointi. Satiinikudonta antaa kankaalle kauniin kiillon ja upean pehmeyden. Valkoinen petaus on raikas ja henkii vahvasti hotellimaista tunnelmaa. Catia-vuodevaatteita on saatavilla myös väreissä taupe ja frosty grey. Suuremmissa 60×80 cm kokoisissa Joutsenen tyynyissä on Castellana-puuvillasatiinityynyliinat.

Muhkean ylellinen petaus houkuttelee hyppäämään heti vällyjen väliin, mutta korostetaan ylellistä tunnelmaa vielä viimeistelemällä petaus päiväpeitteellä ja koristetyynyillä. Valitsin päiväpeitteeksi Balmuirin Cassia-peitteen sävyssä taupe. Petauksen viimeistelee Cassia-logo-koristetyynyt molemmin puolin sänkyä. Sisätyynynä niissä on Joutsenen höyhentyynyt koossa 40×40 cm.

Eikä pidä unohtaa torkkupeittoa! Minä olen oikea torkkupeittofriikki ja ihastuin oitis tähän Balmuirin uuteen BB-Chain-torkkupeittoon. BB-Chain on Balmuirin uusi ketjukuvio, joka viestii tyylikkäästi laadukkaasta brändistä. Materiaaliltaan tämäkin peite on huippulaadukas: se on nimittäin kevyttä ja ilmavaa merinovillaa.

Pidän myös siitä, että peitettä voi käyttää kumminpäin vain – kuvio on kaunis sekä tummalla että vaalealla pohjalla. Koristetyynyjä saa myös tällä kauniilla BB-Chain-kuvioinnilla.

Olenkin aiemminkin kertonut, että vietämme makuuhuoneessa aikaa myös päivisin: nytkin naputtelen tätä blogipostausta sängyllä ja usein myös kellahdan sängynpäälle lukemaan tai rapsuttelemaan kissoja. Kissat (etenkin Pörrö) rakastavat lakananvaihtopäiviä ja heistä saa aina seuraa. Päiväpeite suojaa laadukkaita lakanoita ja sängylle on päivällä kivempi kellahtaa, kun se on siisti.

Harvemmin muuten näette minua kuvissa silmälasit päässä, mutta käytän laseja joka päivä töissä tietokoneella ollessani. Nämä kehykset ovat myös Balmuirilta – heiltä on ilmestynyt uusi Balmuir Eyewear silmälasi- ja aurinkolasimallisto! Balmuir Eyewear kehys- ja aurinkolasimallisto on saatavilla Instrumentarium-liikkeissä ja –verkkokaupassa. Aurinkolasit ovat saatavilla myös Balmuir Brand Store -liikkeissä ja Balmuir-verkkokaupassa.

5 vinkkiä hotellimaisen petauksen luomiseen:

 1. Satsaa laadukkaisiin tyynyihin ja peittoihin. Muhkeat untuvatäkit ja tyynyt tuovat paitsi mukavuutta saavat myös petauksen näyttämään pehmoiselta. Laadukkaat materiaalit kestävät aikaa, eivätkä mene pesussa miksikään.
 2. Valitse valkoiset vuodevaatteet, joissa on mahdollisimman korkea lankaluku. Lankaluku, eli langantiheys tarkoittaa lankojen määrää kudotussa kankaassa pysty- ja vaakasuunnassa neliötuumalle. Yleisesti korkeampi langantiheysluku kertoo korkeammasta laadusta.
 3. Silitä lakanat ennen petausta, jotta ne ovat mahdollisimman rypyttömät ja sileät.
 4. Asettele tyynyt pystyyn muhkeaksi rivistöksi, äläkä peitä tyynyjä peittojen alle.
 5. Viimeistele petaus päiväpeitteellä ja koristetyynyillä. Päiväpeitteen voi taitella kauniisti tyynyjen eteen, jolloin petaus säilyy ryhdikkäänä, eivätkä upeat tyynyt jää piiloon päiväpeitteen alle. Koristetyynyjen avulla voi halutessaan peittää nukkumatyynyjen väliin jäävät raot.

Ylellinen hotellipetaus omassa kodissa on todellista arjen luksusta! Balmuirin koko kodin mallisto on -20% keskiviikkoon 16.3.2022 saakka. Löydät kootusti postauksen tuotteet minun koostesivultani Balmuirin verkkosivuilta.

Author

2 Comments

 1. Balmuirin tämän jutun lakanat näyttävät kyllä kivoille. Valitettavasti valmistaja kieltää pesemästä yli 40c lämpötilassa ja rumpukuivauksen kokonaan. Molemmat mielestäni petivaatteille aivan olennaisimmat jutut. Laadukkaat ja vieläpä valkoiset lakanat kestävät kyllä korkeita lämpötiloja, enkä jaksa uskoa etteikö nämäkin todellisuudessa kestäisi. Luulisi kuitenkin, että valmistajalla itsellään olisi usko asiaan myös.

  • Suvi M Reply

   Minulla on useammat Balmuirin lakanat ja olen kyllä pessyt niitä 60c lämpötilassa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.