Tänä kesänä kodin pihan hoito on jäänyt vähän vähemmälle, sillä olemme häärineet mökkipihan parissa. Siltikin omasta pihasta löytyy muutama lempikukkaseni, joista olen nyt päässyt nauttimaan vähäisestä puutarhan hoidosta huolimatta. Kuinka ihanaa onkaan, kun voi omasta pihasta napsaista lempikukkia maljakkoon!

Tänä kesänä hankin terassille muutaman kesäkukan, joista yksi on upea amppeli. Tähän kauniiseen kukkaan ihastuin ensinäkemältä! Se on nimeltään neitobegonia. Amppeli on täynnä näitä kauniita kukkasia, mutta niitä tippuu valtavasti myös maahan, sillä pienikin tuulenvire tai osuma amppeliin irrottaa kukkasia. Niinpä poimin niitä terassin lattialta talteen ja laitoin mataliin Iittalan Aalto-kulhoihin niitä. Tuli taas noille pienille kulhoille käyttöä ja nätit kukka-asetelmia riitti monelle eri tasolle kotona.

Tänä keväänä sain ensimmäistä kertaa unikot kukkimaan omalla pihalla! Olen ennenkin ripotellut unikon siemeniä pihaan, mutta ne eivät aiemmin ole lähteneet itämään. Nyt meidän etupihan istustusasetelmassa on pieni unikkopelto, josta nappasin muutaman kukkasen maljakkoon. Unikko on aivan ihana kukka! Näitä pitää kylvää uudestaankin – myös mökin pihapiiriin!

Laukat ovat vakiokukkasia meidän pihassa. Niitä olen istuttanut monena vuonna ja olen usein poiminut kukkineet kukat maljakkoon. Laukat kuivaavat kauniisti ja tykkään käyttää kuivuneita laukanoksia etenkin loppukesän sisustuksissa. Nyt vein pari laukan oksaa mökille, sillä meillä on mökillä ollut maljakoissa lähinnä vain heiniä. Laukat sopivat täydellisesti Pentikin näyttävään maljakkoon* (saatu) olohuoneen sivutasolle.

Ja mikä olisikaan kukkapostaus ilman pioneita?! Pioni on yksi kaikkien aikojen lempikukkaseni ja olen istuttanut niitä myös omalle pihalle. Tänä kesänä pionipenkissäni kukki kolme näyttävää kukkasta. Napsasin ne maljakkoon juuri ennen kuihtumistaan, jotta ehdin nauttia niistä vielä myös olohuoneessa.

En ole mikään taitava puutarhuri, enkä jaksa hirveästi nähdä vaivaa pihan hoitoon. Tulen niin iloiseksi, että näin pienellä vaivalla (ja näillä vaatimattomilla puutarhurin taidoilla) saa kasvatettua näitä upeita kukkasia!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.