Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

 

Kannustalon Harmaja oli ensimmäinen talomalli, johon ihastuimme päätäpahkaa. Harmaja-mallisto lanseerattiin vuonna 2005, eli juuri silloin kun suunnittelimme ensimmäisen omakotitalon rakentamista. Oma unelmamme toteutui kuitenkin vasta muutama vuosi myöhemmin, kun palasimme kotiseudullemme ja aloitimme uuden kodin rakentamisen vuonna 2010. Vihdoinkin pääsimme toteuttamaan sitä unelmaa, josta olimme alunperin haaveilleet!

Nyt olemme asuneet Harmajassamme jo seitsemän vuotta. Harmajasta on tullut meille hyvin rakas koti, jossa viihdymme erinomaisesti; niin hyvin, että emme ole vakavissaan enää miettineet seuraavan talon rakentamista (mökki on toki toinen tarina). Harmajan moderni arkkitehtuuri kestää hyvin aikaa ja olen joka päivä tyytyväinen siitä, että valitsimme juuri Harmajan. Hiljattain postiluukkuuni kolahti uusi Kannustalo Harmaja esite ja mielenkiinnolla tutustuin uusiin Harmaja-malleihin sekä uudenlaisiin ratkaisuihin, joita nykyisin on saatavilla.

Harmaja-mallisto on elänyt hienosti ajassa vuosien kuluessa. Viime kesän Mikkelin asuntomessuilla esitelty Harmaja Saimaa toi mallistoon loft-henkistä tunnelmaa ja nyt Harmaja-mallisto täydentyi seitsemällä uudella perinteisellä Harmaja-mallilla. Julkisivuihin on tuotu uutta jujua mm. sisäänvedetyillä terasseilla. Lisäksi rakentajilla on nykyisin mahdollisuus valita vino sisäkatto. Voi sellaisen olisin kyllä halunnut meillekin!

Suuret ikkunat ovat olennainen osa Harmajaa, mutta uusien mallien ikkunat ovat aiempaakin suurempia ja niiden sijoitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota. Ajatuksena on se, että valo kulkisi kodin tiloissa entistä vapaammin. Tämä toteutuu selkeiden tilojen ja pitkien näkymien myötä. Ne luovat tilan tuntua ja saavat kodin näyttämään avaralta.

Miksi emme valinneet Harmajaa jo silloin vuonna 2006, kun aloimme rakentaa ensimmäistä taloamme? Syyt johtuivat kustannuksista. Siihen aikaan moderneja talomalleja ei löytynyt monenkaan talotehtaan mallistosta ja Harmaja tuntui ylittävän meidän budjettimme. Toisin on nykyisin, sillä Kannustalo on tuonut mallistoonsa myös kustannustehokkaita vaihtoehtoja, jotka sopivat hyvin esimerkiksi ensirakentajille tai vapaa-ajan kodiksi.  Toistaiseksi pienin Harmaja talomalli on 64-neliöinen pientalo, ja mallisto kasvaa asteittain hulppeaksi omakotitaloksi. Kustannuksiin vaikuttaa myös toimitustapa: Harmajaa toimitetaan muuttovalmiina Kannusplus-toimituksena, viittä vaille valmiina tai perinteisenä räätälöityinä talopakettina.

Uudistuneeseen Harmaja-mallistoon voit tutustua tarkemmin uudesta yli 60-sivuisesta esitteestä, jonka voi tilata ilmaiseksi Kannustalon verkkosivujen kautta. Talomallien lisäksi esitteestä löytyy sisustusinspiraatiota, vinkkejä talon rakentamiseen, ideoita pihapiiriin sekä kurkistus Kannustalon 40-vuotiseen historiaan. Myös toimitustapojen erot on esitelty esitteessä selkeästi omassa taulukossaan.

Minä poimin esitteestä vinkkejä meidän mökkiprojektia silmällä pitäen. Vaikka mökiksi ei olekaan tulossa Harmaja, niin hyödyllisiä vinkkejä voi soveltaa mihin tahansa talomalliin ja rakennusprojektiin.

Kaupallinen yhteistyö:

Lue myös:
Asuntomessujen upein koti: Harmaja Saimaa
Harmaja honkain keskellä

Author

2 Comments

  1. Kiitoksia, olipa inspiroiva postaus. Erittäin kauniita tiloja ja hienoa, että hintaluokan skaalaa on levennetty myös sieltä pienemmästä päästä. Olen aina asunut kivitalossa, mutta nyt olemme ikäänkuin tienristeyksessä, jossa tiilitalomme kohtalo voi kääntyä ihan joksikin muuksi. Täytyy pitää mieli avoimena kaikkiin suuntiin, myös näihin kauniisiin puutaloihin. Tärkeintä kodissa on kuitenkin se terveys ja turvallisuus, mikä oikein ja taitavasti rakennettuna varmasti toteutuukin yhtälailla puutaloissa kuin kivitaloissakin.

    • Suvi M Reply

      Voi kuinka mukava kuulla! 🙂 Niinpä, tärkeintä kodissa on terveys ja turvallisuus. Puutaloissa on minusta oma, erityinen lämminhenkinen viehätyksensä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.