Ihanaa, että nyt on jo huhtikuu ja kevät tekee tuloaan! Nyt kuunvaihteessa on jälleen aika summata viime kuun sisustusuutiset. Katse on vahvasti keväässä ja kesässä.

Photo: Kekkilä

Kekkilä lanseerasi uuden viherkalustesarjan. Suunnittelusta vastaa muotoilutoimisto Pentagon Design. Viherkalusteiden suunnittelun lähtökohtana olivat kuluttajilta tulleet toiveet, joita kartoitettiin Puutarha ja Piha -Facebook-ryhmän jäseniltä.

Mustaksi maalatusta metallista valmistettuun, uuteen tuoteperheeseen kuuluvat viherlaatikko, viherhyllykkö, viherporras, betonijalkainen vihervalaisin sekä vihertuet. Tuotteet tulivat myyntiin maaliskuussa ja ne tullaan lanseeraamaan myöhemmin myös Ruotsissa.

Kalusteet mahdollistavat monipuolisen yhdistelyn, ratkaisevat parvekkeen valaisuongelmat ja toimivat kehyksenä sekä minimalistisille että runsaille kasvillisuuskokeiluille. Lisäksi niitä voi käyttää yhtä hyvin ulkona kuin sisällä, valaisinta myöten, toteaa tuotekehitysprojektia vetänyt Kekkilän verkkokauppapäällikkö Reetta Thurman. Tuotteet on tehty valaisinta lukuun ottamatta Suomessa.

Photo: Vallila

Vallilan kaupunki- ja maisemakuosisarja kasvaa entisestään SS18-kevätmalliston myötä, sillä mallisto sisältää seitsemän kuosiuutuutta: Forssa, Hanko, Lappajärvi, Olavinlinna, Sipoo, Tampere ja Viikki. Lisäksi kuosit Aurajoki, Bulevardi, Jyväskylä, Oulu, Rauma ja Pori Jazz saavat uudet väritykset.

Kaupunkikuosiuutuudet tallentavat kankaalle Vallilan suunnittelijoiden kesämuistoja ja -retkiä: näkymiä lapsuuden kesäpaikoista, suosikkisopukoista ja kotiseuduilta. Vallilasta kerrotaan, että suunnittelijoista hän, jolla on jokin erityinen kytkös tai linkki tiettyyn kaupunkiin, tarttuu yleensä kyseiseen kuosiaiheeseen.

Photo: Svenskt Tenn

Ruotsalainen Svenskt Tenn avaa pop-up myymälän Helsingin Stockmannille. Pop-up on avoinna toukokuusta syyskuuhun.

Svenskt Tenn on tunnettu paitsi arvokkaista kalusteistaan ja sisustusesineistään myös riemukkaista kuoseistaan. Ruotsissa rakastettu brändi on enemmän kuin sisustuskauppa: se on elämäntapa, joka yhdistää ilottelun laadukkuuteen ja käytännöllisyyteen. Tästä Avotakan nettijutusta löytyy tarkemmin tietoa Svenskt Tennin tunnetuimmista tuotteista.

Photo: Iittala

Iittala tuo huhtikuussa 2018 myyntiin erikoiskokoelman uusia Timo Sarpanevan ja Oiva Toikan suunnittelemia taidelasiesineitä. Sarpanevan 80-luvulla suunnittelemat Blues-maljakot sekä uusi värillinen osa Claritas-sarjaan tulevat osaksi Iittalan kokoelmaa Designmuseon Sarpaneva-näyttelyn kunniaksi. Oiva Toikalta tuodaan myyntiin kahdeksan uniikkia Ikoni-lasiveistosta.

Photo: IKEA

IKEA julkaisee huhtikuussa HJÄRTELIG-erikoismalliston sekä valikoiman muita uutuuksia, jotka perustuvat luonnollisiin materiaaleihin, lämpimiin sävyihin ja maanläheisiin tekstuureihin.

HJÄRTELIG huonekaluissa ja sisustusesineissä on kiinnitetty erityistä huomiota luonnonmateriaaleihin, kuten kestävämmällä tavalla tuotettuun puuvillaan, pellavaan, korkkiin ja rottinkiin. Mallistoon kuuluvat mm. puuvillasta valmistettu joogamatto, massiivipuinen sermi, rottingista punottu sängynpääty sekä kevyt vuodekatos. HJÄRTELIG-mallisto tulee myyntiin 13. huhtikuuta ja on myynnissä vain rajoitetun ajan.

Huhtikuussa IKEA:n myymälöihin saapuu myös INDUSTRIELL-erikoismallisto, joka  yhdistää käsintehtyjen ja koneellisesti valmistettujen tuotteiden ominaisuudet. Mallisto koostuu erästä kalusteita ja sisustustavaroita, jotka ovat kauniin epätäydellisiä ja joissa näkyy inhimillinen kädenjälki.

Lyhyesti:

 • Muotoilijapariskunta Saana ja Olli voittivat japanilaisen tavaratalon suunnittelukilpailun. Saana ja Ollin piirtämästä juhannusaiheisesta kuosista valmistetaan kesäksi vaate- ja asustemallisto Japanin markkinoille.
 • Suomalainen julkitilakalustaja Modeo on ostanut Avarte Groupin konkurssipesän ja hankkinut yksinoikeuden lähes koko Yrjö Kukkapuron tuotantoon Euroopassa.
 • Arabia julkaisee ”Lähdetään lomalle” -muumisesonkiastiasarjan. Muumien kesäretkeä kuvaavaan, huhtikuussa julkaistavaan sarjaan kuuluu muki, lautanen sekä mehulusikat. Samalla esitellään kaksi uutta keräilijöiden aarretta: Muumipappa- ja Muumimamma-minifiguriinit.
 • Jotex julkaisi uuden ulkokalustemalliston.
 • Carl Hansen & Son juhlii Hans J. Wegnerin 104. syntymäpäivää 2. huhtikuuta ja julkaisee Wishbone Chair -tuolista Ancient Oak -erikoisversion. Tuoli on saatavilla ainoastaan 2.-3. huhtikuuta 2018.
 • Ellos julkaisi kesän terassi- ja puutarhamalliston. Siitä tarkempaa juttua täällä.

Translation: Interior news of March 2018. Finnish Kekkilä has released a new collection of garden furniture for plants. / Vallila has released new prints in the theme of Finnish towns. / Svenskt Tenn pop-up store will be opened at Stockmann this summer. / Iittala releases new versions of glass art pieces ”Blues” and ”Claritas” designed by Timo Sarpaneva and Oiva Toikka. / IKEA special collections HJÄRTELIG and INDUSTRIELL will be in stores in April. / Finnish designers Saana and Olli have won a japanese design competition. / Finnish Modeo has bought the right to manufacture furniture designed by Finnish Yrjö Kukkapuro. / Arabia releases new Moomin tableware products. / Jotex has released outdoor furniture collection. / Carl Hansen and Son release a special edition of the Wishbone Chair in ancient oak. / Ellos has released Garden Colletion.

Artikkelikuva / article photo: Jotex

Author

3 Comments

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Nuo Kekkilän uutuudet sävähdyttivät minuakin erityisesti.

 1. Tällainen kaunis postti! Pidän todella matosta ja värin yhdistelmistä. Kaikki parasta tulevaisuutta varten. Odotetaan lisää tällaista viestiä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.