Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

harmaja-saimaa-2763

Nyt on tullut aika paljastaa mikä Mikkelin asuntomessukohteista oli minun suosikkini. Teille ei varmastikaan taida olla yllätys, että Harmaja-asukkaana valitsin Kannustalon Harmaja Saimaan Mikkelin asuntomessujen hienoimmaksi kohteeksi. Mutta ykkössija ei tullut pelkästään sen vuoksi, että rakastan Harmaja-talomallistoa. Tässä uudistetussa Harmajassa on monta sellaista seikkaa, miksi se on minusta messujen upein kohde. Katsotaanpa tarkemmin…

harmaja-saimaa-2774

harmaja-saimaa-3584

harmaja-saimaa-3690

Yksi tärkeimmistä kriteereistä miksi valitsin Kannustalon ykköskohteeksi on aitous. Aitous välittyi Harmaja Saimaasta monin eri tavoin, esimerkiksi aidoista luonnonmateriaaleista (kivi, puu, pellavat), aidosti toimivasta pohjaratkaisusta sekä ympäröivän luonnon huomioimisesta sisustuksessa. Harmaja Saimaa sulautuu osaksi luontoa arkkitehtuurinsa puolesta; talon suunnittelussa on hienosti huomioitu tontin muoto ja mahdollisuudet. Pintamateriaaleissa ja sisustuksessa on suosittu luonnonmateriaaleja, koti on somistettu aidoin kasvein ja tilat on suunniteltu aidosti toimiviksi. Luonto pääsee näyttävästi osaksi sisustusta suurten ikkunoiden kautta jokaisessa huoneessa.

harmaja-saimaa-2814

harmaja-saimaa-2829

harmaja-saimaa-3647

harmaja-saimaa-3719

harmaja-saimaa-3714

harmaja-saimaa-2944

Harmaja Saimaa kodin toiminnot keskittyvät suuren yhteisen tilan, modernin tuvan, ympärille. Siellä eletään arkea yhdessä: kokataan, syödään ja nautitaan yhdessäolosta. Omaa rauhaa löytää makuuhuoneista, jotka on sijoitettu yhteisen avoimen tilan ympärille. Yläkerrasta löytyy myös yksi makuuhuone, josta vaikkapa perheen teini voi löytää omaa rauhaa. Käytännöllisyys on huomioitu hyvin myös märkätilojen ja vaatesäilytyksen suunnittelussa: päämakuuhuoneen yhteydessä on kätevä vaatehuone ja wc. Toisesta makuuhuoneesta on puolestaan näppärä yhteys suoraa kylpytiloihin ja kodinhoitohuoneeseen.

harmaja-saimaa-2806

harmaja-saimaa-2819

harmaja-saimaa-2824

harmaja-saimaa-2864

harmaja-saimaa-3681

harmaja-saimaa-3629

harmaja-saimaa-3635

Harmaja Saimaan keittiö on moderni, mutta silti kuitenkin lämminhenkinen. Topi-Keittiön upeat koivuviillutetut keittiökaapistot tuovat lämpöä sisustukseen ja kätkevät tyylikkäästi sisäänsä keittiöyksiköt, ns. aamiaiskaapistot. Suuri musta saareke on käytännöllinen kokkailussa ja rajaa keittiöosuuden luontevasti erikseen ruokailutilasta.

harmaja-saimaa-3692

harmaja-saimaa-3695

harmaja-saimaa-2849

harmaja-saimaa-3784

harmaja-saimaa-3719

harmaja-saimaa-3780

Harmaja Saimaan sisustus oli minusta messujen onnistunein. Sisustuksesta vastaavat suomalaiset huippuammattilaiset: Kirsi Valanti (pintamateriaalit ja kiintokalusteet) ja Susanna Vento (kalustus ja stailaus). Sisustussuunnittelijat ovat hienosti huomioineet taloa ympäröivän luonnon ja ottaneet sen osaksi sisustusta; kodin sävymaailma sointuu kauniisti yhteen ikkunoista avautuvan mäntymetsän kanssa. Pintamateriaalivalinnat ovat ajattomia ja sopivat täydellisesti Harmaja-talon arkkitehtuuriin. Risto-Matti Ratian ja Siparilan yhteistyönä syntynyt Vire-sisustuspaneeli tuo uudenlaista, lämmintä ilmettä tiloihin.

harmaja-saimaa-3766

harmaja-saimaa-3601

harmaja-saimaa-2804

harmaja-saimaa-2914

harmaja-saimaa-2906

harmaja-saimaa-2875

Susanna Vento on taidokkaasti yhdistellyt eri kalustebrändien tuotteita trendikkäällä tavalla. Sisustusastelmat ovat mielenkiintoista ja kaunista katsottavaa. Tiloja elävöittävät hienostuneilla värisävyillä maalatut tehosteseinät; Susanna Vento on sävyttänyt ruokailutilan punasävyisen seinän värin itse Tikkurilan maaleista. Sisustuksesta muodostuu yhtenäinen, harmoninen ja kodikas kokonaisuus. En yhtään ihmettele, että tämä kohde on saanut niin paljon näkyvyyttä myös kansainvälisistä sisustusblogeista.

harmaja-saimaa-2959

harmaja-saimaa-2796

harmaja-saimaa-2861

harmaja-saimaa-2873

harmaja-saimaa-2880

harmaja-saimaa-3806

harmaja-saimaa-3727

Harmaja Saimaa tarjoaa myös jänniä yllätyksiä: talon sivusta löytyy oma kuntosali ja kellarista erillinen mancave omalla sisäänkäynnillään. Harmaja Saimaassa on suuri terassi, joka jakautuu eri osiin ja lisäksi yläkerrassa on parveke, josta aukeaa entistäkin upeammat näkymät Saimaalle. Suurten terassien alapuolinen tila on hyödynnetty rakentamalla sinne suojaisa ”laavu”.

harmaja-saimaa-3878

harmaja-saimaa-3874

harmaja-saimaa-3852

harmaja-saimaa-3846

Harmaja Saimaa on hieno osoitus siitä kuinka talomallia voi muokata ja uudistaa. Kannustalohan lanseerasi Harmaja-malliston jo vuonna 2005. Harmaja-mallisto toteutettiin yhteistyössä Kannustalon suunnittelijoiden ja  sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Sittemmin Harmaja-talomalleista on tehty runsaasti erilaisia muunnelmia asiakasperheiden toiveiden ja tonttien vaatimusten mukaan – siten meidänkin kotimme on syntynyt. Myös Harmaja Saimaa on räätälöity asukasperheen toiveiden mukaisesti.

harmaja-saimaa-2769

harmaja-saimaa-2773

harmaja-saimaa-3568

harmaja-saimaa-3571

harmaja-saimaa-2966

Harmaja Saimaa noudattelee Harmaja-mallistolle tyypillistä arkkitehtuuria ja  talomalli on istutettu sopimaan saumattomasti Saimaan rannan rinteeseen. Harmaja-mallia on myös uudistettu mm. suurentamalla ikkunoita – kuinka upeasti niistä avautuukaan näkymät Saimaalle!  Olohuoneessa ikkunat nousevat noin kuuteen metriin saakka.

harmaja-saimaa-3763

harmaja-saimaa-2927

Kannustalon asuntomessukohteita yhdistää vuosi vuodelta se, että ne erottuvat selkeästi edukseen muista talomalleista. Kannustaloissa on aivan omanlainen tunne ja viehätys. Tänäkin vuonna tuo erityislaatuinen fiilis välittyi selkeästi, kun messuilla kierteli. Messuvieraat jäivät mielellään viettämään aikaa Kannustaloon: siellä silmin nähden viihdyttiin ja iloinen puheensorina täytti upeat tilat. Harmaja Saimaassa vallitsi aito, lämmin henki, vaikka ennakkoluuloisesti voisi kuvitella, että laadukkaasti toteutetusta talosta välittyisi hienosteleva tunnelma. Minusta Kannustalot erottuvat muista nimenomaan aitouden, välittömyyden ja rentouden vuoksi. Kannustalo tuntuu kodilta.

Videokurkistus Harmaja Saimaaseen:

Mietitkö talonrakentamista? Nyt kannattaa hyödyntää talvirakentajan erikoisedut. Talvella tai loppusyksystä rakentava säästää kustannuksista erikoisedulla, jonka voi lunastaa rahana, tuotteena tai lahjakorttina. Lopullinen summa vaihtelee kauppasumman mukaan. Lisätietoja saat paikalliselta Kannustalo-edustajalta.

Lisätietoa Harmaja-mallistosta löydät Harmaja-malliston omalta sivulta.

Kurkista myös viime vuoden asuntomessumalliin, Kannustalo Pohjanmaahan.

Kaupallinen yhteistyö:

kt_logo_uusi


Author

6 Comments

 1. HEi Suvi. Osaatko sanoa millä maalilla ja sävyllä talo on maalattu ? 🙂 tai saisitko jostain tiedon käsiisi? 🙂

 2. Niin kaunis ja ehdottomasti tämän vuoden kaunein! Kannustalo osaa; heidän tiiminsä muodostuu ilmeisesti vuosi toisensa perään ammattinsa osaavista ja ammattiinsa vihkiytyneistä ihmisistä. Talon kodikkuus johtuu juurikin siitä,( jonka mainitsitkin) että hienostelu ei ole ensimmäinen asia joka iskee silmille kun oven avaa! Toki Mikkelissä näyttäisi olevan paljon kauniita koteja, mutta jos nyt pitäisi pistää johonkin järjestykseen, niin ykkönen löytyi helposti.

  • suvi m Reply

   Niinpä, Kannustalo osaa aina napata oikeat ammattilaiset tiimiinsä. 🙂 Kannustalot erottuvat joka vuosi edukseen – se on ihailtavaa!

   • Heippa! Tosi kaunis oli kyllä tämä kohde. Ja minua jäi kiinnostamaan mistä tai minkä olivat nuo kolme mustaa valaisinta keittiötyötilan yllä? Olen koittanut joka paikasta etsiä ja kun siinä esitteessäkin oli väärän valaisimen tiedot. Ai että saisitkohan mistään tätäkin tietoa käsiisi?

 3. Pingback: Asuntomessujen kauneimmat tilat ja yksityiskohdat - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.