Hauskaa vappua! Me olemme täällä viettäneet pitkää viikonloppua; kävimme mm. Turussa siskoni luona ja nyt hän on puolestaan täällä meillä kyläilemässä. Blogissa on siksi ollut vähän hiljaisempaa viime päivinä, mutta nyt kurkistetaan tuttuun kuunvaihteen tapaan sisustusuutisiin.

Photo: Familon

Kotimainen Familon on julkaissut tietoja ensi syksyn tekstiiliuutuuksistaan. Lämpimän harmahtavan beigen eli greigen sävyt muodostavat pohjan Familonin syysmallistolle. Tehostevärinä mallistossa nähdään syvää viininpunaista ja tummansinistä. Mukana on myös uusia kuoseja:

”Kuosit saavat nyt näkyä vahvasti: uskaliaimmat sisustajat yhdistävät kukkakuosit ja graafiset kuosit keskenään. Familon Home -malliston pääpainopiste onkin yhdisteltävyydessä, sillä uudet kuosit ja värit suunnitellaan aina sopimaan yhteen myös edellisten mallistojen tuotteiden kanssa.”

Syksyn uudet makuuhuonetekstiilit saapuvat jälleenmyyjille ja Familonin verkkokauppaan heinäkuussa.

Photo: Tikkurila

Tikkurila on koonnut kauniita ja inspiroivia maailmoja ulkomaalisävyjen valinnantueksi. Värikarttojen ja inspiraatiotaulujen innoittajina ovat toimineet luonto ja sen upeat sävyt. Tarkoituksena on helpottaa ulkomaalausta suunnittelevan värivalintaa. Kolmessa erilaisessa inspiraatiotauluissa on esitelty julkisivuun sopivia värivaihtoehtoja maisemoittain (kuvassa ”Saariston sävyt”). Lue lisää täältä.

Photo: Marimekko

Marimekko esitteli ensi syksyn ja talven kodin uutuuksiaan yksityisasunnossa Helsingin Kruunuhaassa. Kirjoittelinkin tästä tarkemmin aiemmin, joten voit katsoa lisää kuvia ja lukea uudesta mallistosta enemmän täältä: Marimekko koti AW 2018.

Photo: IKEA

IKEA julkaisee toukokuussa uuden SPÄNST-erikoismalliston. Malliston ovat suunnitelleet Los Angelesista kotoisin oleva designer Chris Stamp sekä freelance-suunnittelija Maja Ganszyniec. Katumuodista ja aktiivisesta elämäntyylistä inspiraatiota ammentava mallisto sisältää huonekaluja, asusteita sekä tarvikkeita tavaroiden säilytykseen ja esittelyyn kotona. Mallistoon voi tutustua tarkemmin tästä.

Photo: Boråstapeter

Boråstapeter on julkaissut uuden, kukista inspiroituneen In Bloom -tapettimalliston. Mallistossa on kolmetoista erilaista kukkakuosia. In Bloom –mallistossa juhlistetaan kukkia sekä niiden kauneutta ja loputonta monimuotoisuutta. Mallistosta löydät niin klassisia ruusuja, trendikkäitä pioneja ja villikukkakimppujakin.

”Mallisto tuo runsasta ja värikästä luonnonkauneutta kotiisi ympäri vuoden”, sanoo Boråstapeterin suunnittelija Jenny Hahne Gadd. Värisilmän sivuilta näet kaikki In Bloom -kuosit.

Lyhyesti:

 • Maailman tunnetuimpiin lifestyle-ketjuihin lukeutuva MUJI on solminut yhteistyösopimuksen suomalaisen CupOfTherapy-konseptin kanssa.
  MUJI lanseeraa kesäkuussa Japanissa CupOfTherapy-kirjan.
 • Vallila lanseeraa design-kassit festarikesäksi 2018. Festivaalikangaskassit ovat tulevan kesän Sidewaysin ja Provinssin virallisia festarikasseja.
  Kassit tulevat myyntiin kaikkiin Vallila-myymälöihin huhtikuun loppuun mennessä.
 • Tanskalainen Muuto on julkaissut uutuutena mm. Enfold-lipaston.
 • Fritz Hansen lanseerasi Milanon huonekalumessuilla uuden N01 tuolin (näkyy artikkelikuvassa).
  Uutuuksia ovat myös Planner-sohvapöydät ja Dogy-valaisimet. Lue lisää täältä.
 • Amerikan arvostetuimman designmuseon Cooper Hewitt Smithsonian Designmuseumin pääkuraattori Cara McCarty on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2018.
  McCarty valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheen keskiviikkona 12.9.2018.
  Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 12.−16.9.2018.

Translation: Finnish interior news of May 2018. Familon has released new bedroom textiles for autumn. Tikkurila has created inspiring collages to help you choose the exterior wall colours for your home. Marimekko has showcased their AW2018 collection in Helsinki. IKEA releases a new limited edition collection called SPÄNST. Boråstapeter has released a new floral tapestry collection.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.