Pitäisiköhän ottaa perjantaiset inspiraatiopostaukset tavaksi? Nimittäin tänäkin perjantaina vien teidät kierrokselle kauniiseen kotiin. Tällä kertaa olemme vahvasti Suomen kamaralla ja suomalaisessa teemassa. Kurkistamme tarkemmin Marimekon ensi syksyn ja talven kotimallistoon, joka esiteltiin tällä viikolla yksityisasunnossa Helsingin Kruunuhaassa.

Marimekon ensi syksyn ja talven kodinmallistoa hallitsevat lämpöisen ruskeat sävyt. Marimekon klassinen tasaraita kuosi täytti tänä vuonna 50 vuotta ja tasaraita näkyy vahvasti myös kodin mallistossa – nyt kauniissa tiilen sävyssä. Saman sävyistä tasaraitaa löytyy myös Oiva-mukeista.

Unikko-kuosi näkyy myös vahvasti Marimekon tekstiileissä. Nyt se on väritetty lämpöisen harmaan ja tummanruskean sävyillä. Tiiliskivi kuosi hehkuu ihanassa tummanoranssissa sävyssä, joka sopii hyvin yhteen malliston ruskeiden sävyjen kanssa. Ajattomat mustavalkoiset kuosit tasapainottavat kokonaisuutta.

Kuvista bongasin uusia sävyjä myös maljakoista ja astioista: söpö Mini-maljakko saa uuden syvän ruskean sävyn ja Koppa-tarjoiluvadista tulee tummanvihreä versio.

Upea, valoisa koti oli kalustettu monilla Artekin klassikoilla ja tunnelma henkii ajatonta tyylikkyyttä. Itse en valitettavasti pitkän välimatkan takia päässyt paikanpäälle ihastelemaan uutuuksia, mutta onneksi tunnelmaan pääsee kotisohvaltakin kauniiden valokuvien myötä. Kuvat on ottanut huipputaitava Riikka Kantinkoski.

Lue myös viime perjantain inspiraatiopostaus, jossa kurkistimme Marimekon entisen pääsuunnittelija Anna Teurnellin kotiin.


Translation: Beautiful Marimekko AW 2018 home showcased this week in Helsinki.

Photos: Marimekko / Riikka Kantinkoski

Author

4 Comments

  • Suvi M Reply

   Minustakin tuolla näytti superkauniilta! 🙂 Ja Riikka on niin taitava vangitsemaan kuviin ne kauneimmat kuvakulmat.

 1. Aivan ihania <3
  Voi vitsi mitä ihania värejä ja kokonaisuuksia. Upeita kuvia ja näissä kyllä harmonia kohillaan. Onkohan tuo valtavan iso peili Marimekolta? Upea. Olis aika huippu olkkarin seinälle, tois lisää avaruutta <3

  • Suvi M Reply

   Minäkin tykkäsin hirmuisesti. Ruskeakin näyttää niin kivalta, ei ollenkaan sellaiselta tunkkaiselta 70-luvun ruskealta. En usko, että tuo peili on Marimekolta – taitaa olla kodin asukkaiden oma…? Se tuo kyllä upeasti lisää valoa ja avaruutta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.