Maaliskuuta on ehditty elää jo monta hassua päivää, mutta kurkistetaan vielä viime kuuhun, sillä on aika kerrata helmikuun sisustusuutiset. Mukana on monta mielenkiintoista uutuutta!

Kuvat: Keittiömaailma

Ruotsalainen stylisti ja sisustusarkkitehti Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle kaksi maanläheistä uutuusväriä, oliivinvihreän ja suklaanruskean, sekä stailasi tämän hetken trendejä heijastelevat keittiökuvat. Agatonin kuratoimat moodboardit tarjoavat lisäksi inspiraatiota erilaisten värien ja materiaalien yhdistämiseen.

– Ruskea on tämän hetken nousevin väri sisustuksessa, ja myös keittiöissä näkyy nyt rohkeammin ruskean eri sävyjä. Hienovaraisesta beigesta siirrytään yhä tummempiin ja syvempiin väripintoihin. Suklaanruskea ja oliivinvihreä jatkavat luonnollisten sävyjen trendiä ja tuovat luonnon vielä ripauksen lähemmäksi. Erityisesti vihreän eri sävyjen voittokulku kertoo kaipuusta luonnonmukaisuuteen ja ekologisuuteen, Lotta Agaton sanoo.

Kuva: Saana ja Olli

Saana ja Ollin yhteistyö Finarten kanssa jatkuu uudella 100% kierrätetystä puuvillasta valmistetulla Dyyni-matolla. Dyyni-matossa maanläheiset hiekan sävyt kohtaavat vapaamuotoisen aaltoilun. Lyhytnukkainen matto on valmistettu vastuullisesti 100% kierrätetystä puuvillasta. Dyyni on suunniteltu kestämään aikaa ja elämää niin materiaalinsa kuin muotoilunsa puolesta.

”Halusimme tiivistää Dyyniin lämpöä, Suomen hiekkadyynien tunnelmaa ja loputtoman lomapäivän kiireettömyyttä” suunnittelija Olli Sallinen sanoo.

Kuvat: Artek

Artek lanseeraasi Ronan ja Erwan Bouroullecin suunnittelemat Rope-tuolin ja Tupla-seinäkoukun. Rope-tuolissa yhdistyvät tekninen valmistusosaaminen ja luova ilmaisu, tukeva rakenne ja mukautuvat elementit, teräsputki ja taipuisa köysi. Mukautuvan köyden ansiosta tuolissa on mukava istua: köysi tarjoaa nojattaessa tukea, mutta mukautuu samalla istujansa mukaan.

Tupla-seinäkoukku on säilytyksen peruselementti: yksinkertainen kaluste ripustukseen. Sinkkivalusta valmistettu koukku on kuin piirretty viiva kolmiulotteiseksi tilaan sovitettuna.

Kuvat: .TEBIAN

Suomalainen designbrändi .TEBIAN esittelee vahvan 16 huonekalun malliston ja uuden verkkokaupan. Laadukkaat materiaalit, minimalistinen muotoilu sekä luja rakenne kestävät elämäntilanteesta toiseen.

– En suunnittele hetkellisiä, väliaikaisia kalusteita, vaan pysyviä ratkaisuja. Kestävyys on myös ajattomuutta – sitä, että huonekalu kestää katseita vuosia ja jopa paranee vanhetessaan, suunnittelija Teppo Lakaniemi sanoo.

Tuoreessa mallistossa Lakaniemen tinkimätön muotokieli kohtaa uudet materiaalit. .TEBIAN tunnetaan etenkin puun käytöstä, mutta uusissa kalusteissa on myös metallia, marmoria, nahkaa ja villaa. Uusien aluevaltauksien lisäksi mukana on muun muassa palkittu Cross-ruokapöytä sekä jo klassikoksi muodostunut tamminen Protean-senkki.

Mallisto on saatavilla osoitteesta www.tebian.fi ja valikoiduilta jälleenmyyjiltä.

Kuva: IKEA

IKEA:n huhtikuun uutuudet on julkaistu. Uutuuskokoelma sisältää pussilakanoita, tyynynpäällisiä ja verhoja, joiden kuvioissa on niin tropiikin vehreyttä kuin graafisia kuvioita. Vauvoille ja teini-ikäisille löytyy nyt myös omat ajankohtaiset mallistot. Materiaaleina nähdään kestäviä ja luonnonmukaisia valintoja kuten puuvilla, villa, bambu ja kierrätetty puuvilla.

Lyhyesti:

  • Anno julkaisi uuden Valo-kevätmalliston ja kuvaston. Kirjoittelin siitä aiemmin Pohjoisen valon inspiroimaa -postauksessa.
  • Lundia joutuu luopumaan kahdesta hyllykoosta pitääkseen tuotannon Suomessa. Lue lisää täältä.
  • Secto Design täydentää valikoimaansa uudella Victo Small 4251 -riippu-valaisimella. Kaareva, malliltaan edeltäjänsä kanssa identtinen mutta kooltaan pienempi Victo Small sopii etenkin pienempiin tiloihin.
  • Tikkurila uudistaa ja kehittää tuotteitaan jatkuvasti ja on kevääksi 2020 uudistanut Tunne Väri -kokoelman vastaamaan ajankohtaisia sisustuksen sävyjä. Lisäksi Tikkurila uudisti Harmony, Joker ja Remontti-Ässä sisäseinämaaliensa teknisiä ominaisuuksia.
  • Muumien 75. juhlavuoden kunniaksi Arabian Loikoilua-kesäastiasto osallistuu Moomin Charactersin organisoimaan #MEIDÄNMERI-kampanjaan. Jokaisesta myydystä mukista lahjoitetaan yksi euro Itämeren suojeluun. Kesän muumiastiaston kuvitus perustuu Viidakkoelämää-sarjakuvaan.
Author

2 Comments

  1. Tuo Ikean kuvassa penkin päällä oleva lyhty näyttää kivalle. Osaatko sanoa, mikä sen nimi on?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.