Minulla on muutamia sellaisia ajattomia designklassikkosuosikeita, joita pidän silmällä vuosikaudet ja hankin sitten sopivan tilanteen tullen. Yksi sellainen on Artekin jakkara 60. Nämä jakkarat ovat olleet osa kodin sisustusta lapsuudestani saakka ja olen päättänyt kartuttaa omaa jakkarakokoelmaa hitaasti vuosien varrella.

Minulla oli ennestään kaksi Artekin jakkaraa. Koivuisen jakkaran toin lapsuudenkodistani ja toisen jakkaran, jossa on mustavalkoiset jalat, ostin joitakin vuosia sitten Habitaresta alennuskampanjasta. Näistä kirjoittelinkin jonkin aikaa sitten Kodin vanhimpia kalusteita -postauksessa. Muutama viikko bongasin tämän kuvissa näkyvän kauniin harmaan Artekin jakkaran paikallisesta Isku-Vepsäläisestä kivasti alennettuun hintaan, joten päätin täydentää jakkarakokoelmaani.

Jakkaran harmaa sävy on minusta hurjan kaunis, mutta se on syy miksi tämä jakkara oli alennuksessa. Tämän sävyisen jakkaran valmistus on lopetettu, joten viimeiset kappaleet myytiin alennushinnoin. Tämä oli oikein mukava löytö!

Artekin jakkarat ovat tosi näppäriä, sillä ne ovat niin monikäyttöisiä. Meillä jakkarat nököttävät yleensä sohvan vieressä sivutasoina, mutta hyvin usein ne kulkeutuvat siitä mitä erilaisimpiin paikkoihin. Varsinkin lapset kiikuttavat niitä ympäri kotia sen mukaan, missä tarvitsevat kätevää sivupöytää. Itse käytän jakkaraa useimiten juurikin sohvan vieressä laskutasona aamukahvimukille.

Nyt meillä on kotona yhteensä siis kolme Artekin kolmijalkaista jakkaraa. Olen ajatellut, että voisin hankkia vielä muutaman vanhan koivuisen jakkaran jos satun bongaamaan sellaiset jostakin. Muutama jakkara olisi hyvä viedä mökille, sillä sielläkin olisi tälle monikäyttöiselle huonekalulle tarvetta.

Myös kuvissa näkyvä raidallinen samettityyny on uusi. Tiedän, että minulla on heikko kohta koristetyynyille, mutta tämä oli niin valtavan kaunis (ja alessa), että en voinut vastustaa sitä. Tyyny on kotimaisen Annon ja tämän bongasin samalla reissulla sinne Isku-Vepsäläiseen. Lähdimme sinne alunperin ostamaan uusia osia String-hyllyyn mökille ja ne onkin nyt jo kiinnitetty paikoilleen (kirjoittelen siitä myöhemmin tarkemmin).

Nämä taitavatkin olla viimeisiä kuvia, joissa näkyy valkoinen ruokailutilan seinä. Makuuhuoneen maalaamisen yhteydessä maalasimme myös tuon ruokailutilan takaisen seinän ja se on nyt kauniin vaaleanharmaa. Näette tuon muutoksen tarkemmin lähiaikoina blogissa. Huomenna kurkistetaan uudistuneeseen makkariin!

Author

6 Comments

  • En nousisi kolmijalkaisen päälle. Keikkanoita jakkaria. ????????

   • Suvi M Reply

    LUDMILS: Emme tietenkään käytä näitä jakkaroita seisomiseen, siihen on ihan toiset jakkarat. Nämä kolmijalkaiset toimivat ennemminkin alustoina ja ylimääräisinä istuimina. Minusta kolmijalkainen on visuaalisesti kauniimpi.

  • Suvi M Reply

   Minustakin tämä sävy on niin upea! Siihen ihastuin erityisesti.

  • Suvi M Reply

   En ole varma, mutta sävy saattaa olla Kivenharmaa nimeltään…?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.