Sisustusuutiset palaa kesätauolta ja nyt onkin luvassa muhkea paketti monien lempibrändieni uutuuksia, kun kootaan yhteen uutiset kesä-, heinä- ja elokuulta. Sukelletaan siis heti asiaan…

Kuvat: Artek

Artek tiedotti Aslak-tuolin paluusta mallistoon. Ilmari Tapiovaaran klassikot muodostavat merkittävän osan Artekin nykymallistosta. Tapiovaara luonnosteli tuolin jo vuonna 1946, mutta sitä alettiin valmistaa vasta 1958, kun tekniikan kehitys mahdollisti massatuotannon.

Tuolin tarina on osa Timeless Content Inside -näyttelyä Artek Helsingin myymälässä Keskuskadulla. Näyttelyn valokeilassa Aslak-tuolista esitellään rintarinnan vuosikymmeniä vanhoja versioita ja uutta tuotantoa viidessä eri värissä. Näyttely on jatkumoa Artek Helsinki -myymälän Timeless Content Inside -näyttelylle. Timeless Content Inside -näyttelyyn voi tutustua Artek Helsinki -myymälässä 12.9.2020 saakka.

Kuvat: Iittala

Iittala julkisti kesällä 2020 yhteistyön japanilaisen minä perhonen -vaate- ja tekstiilibrändin kanssa. Iittala X minä perhonen -kokoelma sisältää lasiesineitä sekä keramiikkaa ja tekstiilejä, joiden kuviot ovat alun perin käsin piirrettyjä.

Yhteistyö Iittalan ja minä perhosen välille syntyi luontevasti, sillä brändien arvot ja muotoilufilosofia kohtaavat: kumpikin luo esineitä, jotka on tarkoitettu käytettäväksi, ja joiden muotoilu kestää vuodesta toiseen ja sukupolvien yli. Käsityöperinne ja yksityiskohtainen suunnittelu ovat molempien muotoilun kulmakiviä.

Kokoelmaan kuuluu lasifiguureja (3 eri mallia ja väriä), keraamisia astioita, kangaskasseja, pussukoita ja avaimenperiä. Keraamisissa mukeissa, lautasissa ja kulhoissa toistuvat Teema-astioista tutut muodot. Kokoelma tulee myyntiin Iittalan myymälöihin, valikoiduille jälleenmyyjille ja minä perhonen -liikkeisiin ympäri maailman syyskuussa 2020.

Kuva: Ornäs

Ornäsin mallisto kasvaa ja täydentyy Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin (1911-96) suunnittelemilla 1950- ja 1960-lukujen klassikoilla: Rialto-nojatuolilla, Näyttely-vitriinillä sekä Caravelle-rahilla ja -penkillä. Malliston uutuudet kunnioittavat suunnittelijan ainutlaatuista puusepänosaamista ja ne valmistetaan massiivipuusta Suomessa käsityönä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme personoituja ratkaisuja, joissa pohjoismainen designtraditio ja käsityötaito tulevat raikkaalla tavalla näkyväksi. Siksi jokaista tuotetta valmistetaan useasta eri puulajista erilaisin viimeistelyin. Kvadratin ja Lauritzonin kangasvaihtoehdoista jokainen puolestaan löytää verhoiluun sen parhaan vaihtoehdon”, Ornäsin toimitusjohtaja Janne Ylönen kertoo.

Kuvat: Marimekko

Kesällä Hotel Rantapuiston yhteyteen nousi Marimekon ja The Nolla Companyn yhteistyössä toteutettu Nolla-mökki. Nolla-mökki on alun perin Nesteen kehittämä prototyyppi tulevaisuuden kesämökistä, joka toimii uusiutuvalla energialla: vierailijoiden tarvitsema sähkö tuotetaan aurinkopaneelien avulla, ja viileinä kesäöinä mökkiä voi lämmittää kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistetulla uusiutuvalla dieselillä.

Kahden hengen mökki on sisustettu Marimekon vuoden 2020 syysmallistolla, joka on saanut innoituksensa retkeilystä ja lähimatkailusta. Mökin julkisivua koristaa Unikko-kuosi, jonka maanläheinen sävy sulautuu täydellisesti ympäröivään luontoon.

Marimekko Nolla on varattavissa Hotel Rantapuiston vastaanotosta. Yöpyminen Hotel Rantapuiston Nollassa sisältää Marimekko Nollan lisäksi hotellihuoneen Rantapuiston merisiivessä sekä aamupalan.

Kuva: Anno

Anno Collection on julkaissut syyskauden uutuuksiaan ajatuksella:

Maanläheisyys ja halu kohti yhä juurevampaa elämäntapaa on aikaa, jota tällä hetkellä elämme. Keskikesän juhlan jälkeen ja iltojen pimetessä, maa alkaa taas tuoksumaan syksyltä.

Malliston tekstiileissä on kauniin syvät luonnonläheiset sävyt ja astiat ovat muotoilultaan orgaanisia. Pääset selaamaan Anno Maa -uutuuskuvastoa tästä linkistä.

Kuva: Pentik

Syksy näkyy myös Pentikin mallistossa, jonka uutuutena on kaunis Kaislikko-kuosi. Lasse Kovasen suunnitteleman Kaislikko-kuosin väriskaala on maanläheisen murrettu. Kuosi sai innoituksensa melontaretkillä nähdyistä tuulessa huojuvista kaisloista. Lisäksi kuosia koristavat kirkkaammat kurjenmiekat antavat voimaa hienostuneeseen kokonaisuuteen. Kuosia on saatavilla kahdessa sävyssä: keltaisena ja viininpunaisena.

Myös Pentik on julkaissut syysesitteensä ja pääset selaamaan sitä tästä linkistä.

Kuvat: A.S. Helsingö

A.S. Helsingö on julkaissut uuden THE ASHEN COLLECTION -kokoelman, joka tuo kolme uutta sävyä osaksi A.S.Helsingön väripalettia. Kokoelman inspiraationa toimii pohjoinen saaristoluonto – sammaleen, jäkälän ja tuulisten kallioiden ainutlaatuisista vivahteista. Uudet värit Ash Green, Ivory Beige ja Dusty Rose. A.S.Helsingön keittiöt, vaatekaapit ja senkit rakentuvat IKEA:n kaapinrunkojen päälle.

Kuva: Arabia

Arabia tiedotti jo joulukauden uutuuksista. Professori Heikki Orvolan suunnittelema klassinen 24h-astiasarja täydentyy tänä jouluna, kun astiasarjan muki ja syvä lautanen saavat ylleen herkullisen punaisen värityksen. Myyntiin tulee mukin ja syvän lautasen lisäksi ruokalautanen ja aamiaiselle tai välipaloille sopiva 20 cm lautanen. Lisäksi joulunpunainen Tuokio-kuvio koristaa astiapyyhkeen ja lautasliinan reunaa. Jouluna 2020 Arabia helpottaa lahjanantajan jouluvalmisteluja tarjoamalla valmiita kokonaisuuksia kauniissa lahjapakkauksissa.

Kuvat: Ikea

IKEA:n syksyssä on tiedossa vaikka mitä ihanaa!

Elokuussa IVAR-säilytysjärjestelmä täydentyi uusilla teräksisillä kaapeilla ja bambuovilla. Tuotemateriaaleissa esiin pääsevät uusiutuvat puu, puuvilla ja kookoskuitu sekä kierrätetty polyesteri. IKEA tekee yhteistyötä thaimaalaisen  Greyhound Original -suunnittelijaryhmän kanssa SAMMANKOPPLA-malliston tiimoilta. Mallisto on saanut vaikutteita kierrättämisestä, materiaalien uusiokäytöstä ja esineiden luovasta hyödyntämisestä. Tuotteet on suunniteltu monikäyttöisiksi, edullisiksi ja kaikille sopiviksi asuinpaikasta riippumatta. Lue elokuun uutuuksista tarkemmin täältä.

IKEA esitteli myös uuden RÅVAROR-malliston, joka sisältää muunneltavia ja helposti siirreltäviä tuotteita, joiden avulla pienetkin tilat muuntautuvat arjessa toimiviksi ja kodikkaiksi kokonaisuuksiksi. Mallisto tulee myyntiin IKEA-tavarataloihin ja verkkokauppaan syyskuun alussa.

Lokakuun IKEA-mallisto sisältää muuan muassa uusia säilytysratkaisuja, piensisustustuotteita, tyynynpäällisiä, astioita, korituotteita ja valaisimia. Tuotteet ovat tyyliltään perinteisiä, ja väreinä on käytetty neutraaleja ja lämpimän maanläheisiä sävyjä, kuten ruosteenpunaista ja tummanvihreää. Kurkkaa lokakuun uutuuksia tarkemmin täältä ja DEKORERA-mallisto täältä.

Niin ja IKEA:n uusi kuvastohan julkaistiin myös!

Lyhyesti:

  • Ruotsalainen Middnatt on julkaissut uusia, kauniita värejä lakanamallistoonsa. Kurkkaa kauniit kuvat Maijan blogista!
  • Tanskalainen HAY on julkaissut monia uutuuksia niin valaisimista, huonekaluista kuin sisustusesineistä. Mallistossa on myös kodinkoneita kuten vedenkeitin ja leivänpaahdin.
  • Gant Homen syyskokoelma esiteltiin myös hiljattain vaikuttajille – ehkä pian näemme uutuuskuvia myös netissä.
  • Ronan & Erwan Bouroullecin Imperfections-näyttely on avautunut Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa. Näyttely on avoinna 22.8.–18.10.2020.
  • Habitare-messut on päätetty perua koronatilanteen takia tältä vuodelta, joten sinne sitten ensi vuonna!

 

Kuvat: valmistajat / Artikkelikuva: Anno Collection

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.