Ajattelin koota ajatuksiani vähän yhteen saunatuvan sisustuksen osalta. Kuten blogiani säännöllisesti seuraavat tietävät, on meidän saunatupa muutoksen kourissa, sillä sinne päätettiin uusia äänentoistojärjestelmä ja tehdä muutenkin tilasta kaikin puolin mukava oleskeluhuone.

Pintaremontti on jo tehty (”Saunatuvan kujeinen ilme”) ja äänentoistolaitteetkin alkavat olla paikoillaan (siitä pian lisää). Nyt on vuorossa viimeistely sisustuksen osalta. Jotta voisin hahmottaa paremmin miltä suunnitelma tulisi näyttämään, tein oheisen kuvakollaasin:

saunatuvan_sisustus

Suurin hankinta saunatupaan tulee olemaan uusi sohva. Nykyinen Ikean sohva toimii oikein hyvin vuodeominaisuuksiltaan, mutta istuinasento ei ole siinä mukava. Selkänoja on aivan liian suora, ja mieluusti haluaisimme sellaisen sohvan, johon koko meidän nelihenkinen perhe mahtuisi yhtäaikaa oleskelmaan. Mankun toiveena on löytää mahdollisimman pehmoinen löhöilysohva.

Kollaasiin poimin Boknäsin ”Heaven” sohvan, jota kävimme viime Turun reissulla koeistumassa. Se on kyllä todella mukava ja isäntä ihastui siihen ihan valtavasti. Minä taas haluaisin mielummin hankkia kotimaisen sohvan, esimerkiksi Hakolan ”Lazyn”, mutta emme ole tuota sohvaa vielä päässeet koeistumaan. Tätä hankintaa pitää siis vielä sulatella.

Lisäksi mietin sohvan väriä; toisaalta haluaisin luoda saunatupaan täysin tumman, hämyisen ilmeen, joka on nyt kovin ajankohtaista. Vähän huippustailisti Lotta Agatonin olohuoneen tapaan:

Lotta_Agatons_livingroomPhoto: Ems Designblogg

Mutta olisiko se tarpeeksi ajaton toteutus sittenkään? Siksi poimin kollaasiin hiekansävyisen sohvan – se voisi olla tosi hyvä valinta ja sopii kyllä kauniisti yhteen saunatuvan tummanharmaiden seinien kanssa. Tummassa sohvassa arveluttaa myös se miten käy, kun sohvanpäällisiä pestään – tummaan kankaaseen voi helpommin tulla sellaisia vaaleita viiruja pesukoneessa.

Muuten saunatuvan huonekalut alkavat olla kasassa. Sain siskon vanhan Muuton mustan ”Around” pöydän, joka tulee korvaamaan vanhan, suuren Artekin pöydän. Artekin pöytä on liian iso ja hallitseva tuohon tilaan. Se on kiertänyt meidän perheessä 80-luvun alkupuolelta saakka, joten tarkoitus ei suinkaan ole luopua siitä – se muuttaa vanhempieni vintille säilöön, kunnes sitä taas tarvitaan.

Saunatuvan matto saadaan meidän olohuoneesta (kuten hetki sitten kirjoittelin: ”Uusi matto olohuoneeseen”) ja mahdollisesti myös Adean rahi muuttaa olohuoneesta saunatupaan.

Uusi hankinta saunatupaan tulee olemaan pitkät verhot. Kollaasiin poimin vaaleanharmaat verhot, mutta verhojen tulee olla tummat, jotta ne peittävät taakseen meidän valkoiset, pimentävät rullakaihtimet. Pitkät verhot hankitaan elokuvanautinnon lisäämiseksi: paitsi siis peittämään valkoisten rullaverhojen heijastusta, mutta myös parantamaan akustiikkaa. Kiertelin eilen koko päivän verholiikkeissä ja etsin sopivaa kangasta – Snäppiseuraajani pääsivätkin sitä todistamaan (valk.harmaja nimellä löytyy). Onneksi sopiva verhokangas löytyi lopulta: päädyimme hankkimaan tummanharmaata, paksua pellavaa.

Näistä elementeistä pitäisi siis saunatuvan sisustuksen muodostua. Toivottavasti siitä tulee sellainen kuin mielessäni kuvittelen! Ensi viikolla voin sisustella tilan jo melko valmiiksi, kun saan verhot ompelijalta. Kokonaan valmiiksi se tulee sitten myöhemmin, kun saamme päätettyä mikä sohva olisi paras valinta meille.

Miltä vaikuttaa? Osaatko suositella pehmoista löhöilysohvaa?


Translation: Plans for our sauna house interior. We are going to make it more cozier and, therefore, we are looking for a new, supersoft sofa. I’m not too sure of the colour though; I admire Lotta Agaton’s all-grey living room and was thinking of doing something similar in our space. However, I think we are going to choose a sand coloured sofa – maybe it is a more timeless choice…? Decorating with minimal colour palette (tone-in-tone) is very trendy right now, but I want to create interior that is timeless.

Author

7 Comments

 1. Meille saapui juuri Interfacen Villa, ja se tuntuu tosi mukavalta sohvalta. Meillä vaan tuo tila oli rajoitteena, jos olisi sopiva, tarpeeksi iso tila ja riittävästi rahaa, kuolaisin tuota Boknäsin Heaveniä, onhan se taivaallisen mukava. Mahtuisi koko perhe riitelemättä katsomaan leffaa….

  Mankku sitten suosiolla päästää sinut sisustamaan man cavea…olen ymmärtänyt, että kohtalotoverinsa Petri Modernista puutalosta on onnistunut pitämään vaimon poissa miestilasta….vai onkohan?

  • suvi m Reply

   Minäkin ajattelin ensin, että Heaven olisi liian iso, mutta niitähän saa vaikka minkäkokoisina moduleina. Täytyy nyt vielä kuitenkin mittailla tarkemmin…

   Ja pitääpäs tsekata myös tuo Interfacen sohva, kiitos vinkistä! 🙂

   Siis yhdessä päätetään saunatuvan sisustuksesta. 🙂 Itse olisin valinnut vaaleammanharmaan maalin ja sohvaakaan en välttämättä edes vaihtaisi nyt. Eli siis kyllä isäntä vaikuttaa man caveensa – ja onhan se myös koko perheen yhteinen tila myös. Mutta hän on itse sanonut ettei osaa sisustaa ja antaa minun valita vaihtoehtoja, joista valita. En tiedä miten Modernissa puutalossa tehdään – kukin perhe omalla tyylillään. 🙂

   • suvi m Reply

    Lisään vielä, että Mankulle tärkeintä tuossa tilassa on äänentoisto ja pehmeä sohva. Se miltä kaikki näyttää, ei ole se pääpointti hänelle (mutta minulle se on tärkeää). Äänentoistoa lähdettiin toteuttamaan Mankun toiveesta Genelecin tuotteilla.

    • Tuvan suunnitelma näyttää upealta – varmaan mieskin siellä viihtyy paremmin kuin itse sisustelemassaan miesluolassa, varsinkin kun sohva on mukava ja äänentoisto kunnossa

 2. Ensinnäkin blogiasi on rentouttava lukea ja katsella! Löysin Valkoisen Harmajan keväällä, kun muutimme ekaa kertaa omakotitaloon ja hain inspiraatiota sisustamiseen sisälle ja ulos ja jäin koukkuun 🙂

  Meillä onnistui löhöilysohvan valinta tv-tilaan täydellisesti! Sohva on kaunis ja ennenkaikkea riittävän syvä – makoilemaan mahtuu aikuinen ja lisäksi lapsi käpertymään viereen kainaloon. Koeistuin vaikka kuinka monta sohvaa ja tämä oli mukavin höyhentäytteen ansiosta. Lisäksi mukavuutta tekee vain yksi istuintyyny per sohva/divaani, perhe mahtuu mukavammin sikin sokin sohvalle,kun kukaan ei joudu tyynyjen väliseen rakoon. En kylläkään tiedä voisiko sisustusbloggaaja hankkia sohvaansa Askosta 🙂 Meillä on Divaani/divaanisohva XL, kankaaksi valitsin kylläkin ihan jotain muuta kuin vakio vaihtoehdot, Lauritzon´silta löytyi paras.

  • suvi m Reply

   Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Mahtavaa, että blogiin löytyy vielä kuuden vuoden jälkeenkin uusia lukijoita. 🙂

   Höyhentäyte onkin tosi tärkeä juttu mukavuuden kannalta. Sitä löytyy molemmista vaihtoehdoista, joita nyt harkitsemme. Kyllä minusta sisustusbloggaaja voi ihan hyvin hankkia sohvan Askosta. Täytyy tsekata tuo teidän malli – kiitos vinkistä! 🙂 Tärkeää on myös se, että sohvasta saa kaikki päälliset irti ja pesuun omaan pyykkikoneeseen (myös rungon) – sitä mahdollisuutta ei usein löydy edullisimmista sohvista.

 3. Meillä on olkkarissa Sitsin sohva, on ihan mahtava löhöillä ja hyvin mahtuu meidän viisihenkinen perhekin tässä pötköttelemään!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.