Blogiani pitkään seuranneet tietävät varmasti, että yksi sisustusidoleistani on ruotsalainen sisustusstailisti Lotta Agaton. Häneltä olen poiminut monta sisustusideaa, joita olen soveltanut omassa kodissamme. Esimerkiksi olohuoneemme kiinteä hylly sai inspiraationsa Lotta Agatonin vastaavanlaisesta hyllystä ja saunatupamme kokonaan tumma ilme oli helpompi toteuttaa, kun Lotan stailaamista kuvista saattoi nähdä kuinka upealta täysin tumma tila voisikaan näyttää. No, oma lopputulokseni ei suinkaan yllä samalle tasolle kuin Lotan hienot stailaukset, mutta pointtini onkin se, että hän on yksi inspiroivimmista sisustajista mitä tiedän.

Näin ollen haluan nyt tietysti julkaista kuvat Lotan upeasta, tummasta kodista. Nämä kuvat ovat kiertäneet jo laajasti monissa pohjoismaisissa blogeissa, mutta täällä meillä en ole näihin vielä törmännyt. Juttu Lotan kodista on julkaistu ruotsalaisessa Residence-sisustuslehdessä. Kuvat on ottanut tunnettu ruotsalainen valokuvaaja Pia Ulin.

piaulin-interiors-7ab8ae2a_w1440-640x853

piaulin-interiors-055d57d3_w1440-640x853

piaulin-interiors-4848dce1_w1440-640x853

piaulin-interiors-5d79b8cb_w1440-640x853

piaulin-interiors-5e08fda2_w1440

piaulin-interiors-d5f291ac_w1440-640x853

piaulin-interiors-c7a64698_w1440-640x853

piaulin-interiors-3603861f_w1440-640x853

piaulin-interiors-5f07f351_w1440

piaulin-interiors-3a9d048f_w1440-640x853

Photos: Pia Ulin / Residence Magazine

Lotta Agatonin edellinen koti oli lähes täysin valkoinen (kuvia esim. täällä), joten muutos kotien ilmeessä on kyllä huomattava. Tarkemmin katsottuna voi kuitenkin nähdä, että suurin muutos Lotan sisustuksessa on ollut vain seinien värissä. Monet kalusteet ovat pysyneet samoina verrattuna edelliseen kotiin. Yleisilmeeltään kodit näyttävät kuitenkin todella erilaisilta.

Vaikka omaa kotiani en kokonaan sisustaisi näin tummilla sävyillä, saa näistäkin kuvista monia ideoita omaan sisustukseen. Huomioi ainakin nämä:

 • runsaat sisustusastelmat ja tavaroiden yhdistely
 • kodikkuutta tuovat asiat: lehti- ja kirjakasat, viherkasvit, rennot tekstiilit
 • upeat valaisimet
 • tyylikäs rentous

Inspiroivaa viikkoa!


Translation: Swedish interior stylist Lotta Agaton has been my interior idol for years. She has inspired me in many ways (I got the idea for our living room bookcase from her styling, as well as the courage to create dark look in our sauna house). Her current home is dark and monocrome, but still very cozy and warm. I love all the lovely still life arrangements, stacks of books and magazines, the use of textiles and the overall relaxed look of the place.

Author

10 Comments

  • suvi m Reply

   Kyllä minäkin tykkään valkoisesta, eikä se varmaan koskaan tule täysin väistymään meidän kodin sisustuksesta. Vaaleus on kuitenkin ajattomuutta myös.

 1. Yhtä asiaa en ymmärrä: Lotta A oli kommentoinut eräälle suomalaiselle sisustusvaikuttajalle, kuinka hänen on pakko muuttaa ja laittaa koti uusiksi, koska kaikki ovat kopioineet hänen tyylinsä. Että hän ei nyt kestä asua siinä valkoisessa kodissaan, kun kaikilla muilla on samanlainen. Ja nyt hän sitten esittelee uutta kotiaan lehdissä, ja varmasti seurauksena on se, että ihmiset alkavat kopioida. WTF? Kannattaako kaikille näyttää kotinsa jos ei kestä että ihmiset ottavat siitä inspiraatiota?

  Fun fact: Residence-lehdessä esiteltiin noin vuosi takaperin valokuvaaja Pia Ulenin koti Lotta Agatonin stailaamana. Kuinka ollakaan, kyseinen koti on täysin harmaaksi maalattu ja samantyylinen kuin Lotan uusi koti. Eli Lotta on kopioinut tyylin ystävältään Pialta ja kohta koko Skandinavia on kopioita täynnä kun Lotta ei malta olla esittelemättä uutta luukkuaan 😀

  • suvi m Reply

   Tiedätkö, meinasin kirjoittaa tuosta Lotan kommentista, sillä muistin sen myös. Minustakin tuntuu tosi oudolta, että laittaisi kotinsa uusiksi siksi, että netissä pyörii liikaa oman kodin kaltaisia kuvia. 😀 Ja tämän lausahduksen Lotta toisti myös Residencen artikkelissa (uusin nro). Mutta sitten katsoin tarkemmin kuvia ja vertasin Lotan edelliseen kotiin ja huomasin, että ei hänen tyylinsä nyt niin kovin radikaalisti ole muuttunut. Suurin muutos on tapahtunut ”vain” seinien värissä. Huonekalut ovat ainakin osittain samat kuin edellisessä kodissa. 🙂

   Lotta ja Pia Ulin tekevät paljon yhteistyötä, joten varmasti saavat vaikutteita toisiltaan. 🙂

 2. Katselin näitä kuvia jo Lotan omassa blogissa ja on kyllä upea sisustus, itse en varmaan uskaltaisi ihan noin tummaksi koko kotia laittaa vaikka hyvä tyylikeino se onkin.

  J:llä muuten mielestäni hyviä pointteja yllä tästä sisustamisesta, kuinka usein kuulee myös suomalaisten vaihtavan milloin mitäkin blogimattoa ja muuta sisustusta, kun jostain tuotteesta/tyylilajista tulee ”liian nähty.” Ei voi kuin miettiä, että sisustettiinko sitä alunperin itseään varten ollenkaan, kun omaa kotia peilataan jatkuvasti siihen mitä muilla on. No, kai se on sama asia kuin muodissakin. Ympäri mennään, yhteen tullaan ja pian keksitään taas jotain uutta. 😉

  • suvi m Reply

   En minäkään koko kotia noin tummaksi tekisi. Tai no, onhan meidän makkari ja työhuone tummia sekä koko saunatupa myös. 🙂 Mutta silti suuri olohuone-ruokailutila alue on vaalea, joten ei tunnu siltä, että asuisi tummassa kodissa.

   Toisaalta ymmärrän tuon, että alkaa ärsyttää se, että jokin oman kodin huonekalu on niin nähty. Kuitenkin sitä haluaa luoda kodistaan oman näköisen ja omalla tavalla uniikin. Ei se tarkoita sitä, että muille sisustaa, vaan itse haluaa kokea asuvansa omannäköisessä kodissa. Mutta en kyllä koko huushollia laittaisi siksi uusiksi. 😀 Meidän kodissa on vuosikaudet ollut melko sama tyyli (jonka voi huomata ”Elämäni kodit” postaussarjastani: https://www.valkoinenharmaja.fi/tag/aiemmat-kodit-2/), vaikka kodissa muutama ns. blogitavara onkin. 🙂

 3. Ei ole mitään järkeä ”kopioida” jonkun tyyliä ihan tismalleen. Ei harmaata, mustaa tai valkoista. Nythän valkoinen on ollut in vaikket siitä edes tykkäisi. Jos uskallat olla rohkea ja omaperäinen, olet käyttänyt erilaisia värejä. Mikään tyyli ei ole kiva suoraan blagioituna, mutta ideoita voi soveltaa ja tehdä silti omannäköistä. Ärsyttävintä on, jos samat huonekalut toistuvat ihmisten kodeissa, esimerkkinä string-hyllyt. Niitä ostetaan, vaikka hintaansa nähden eivät ole kovinkaan kummoiset – mutta, kun ”kuuluu olla kodissa” . Muuten sanonta ”blogikoti” on mielestäni aika halventava. Se kertoo, että kun seuraat sisustusblogeja, teet kodistasi samanlaisen kuin kaikila muillakin on…..

  • suvi m Reply

   En usko, että kukaan voisi täysin kopioidakaan toisen tyyliä. Aina siihen tulee jotain asukkaan omaa lisää (paitsi jos ei laittaisi mitään omia juttuja sekaan ;)). Minusta valkoinen väri on ajaton, enkä mieltäisi sitä trendiksi. Se, että koko koti olisi valkoista ja korkeakiiltoista pintaa on toki ollut trendinä välillä. Itse pyrin sisustamaan kodin aina ajattomasti ja meillä on aina ollut hyvin pitkälle tämä oman näköinen tyyli (kuten ylempänä kommentoin). Se, että seassa on jotain paljon blogeissa nähtyjä tuotteita ei minusta tee kodista persoonatonta (esim. String-hyllyt). Idea on yhdistelemisessä: miten näitä tuotteita yhdistelee kodin olemassa olevaan sisustukseen ja miten tekee niistä oman näköisiä. Jos taas koko kodissa ei ole sitä omaa, punaista lankaa ja se koostuu pelkästään ”hengettömistä” trendituotteista, niin toki silloin saattaa tulla persoonaton fiilis. Ja minusta omaperäinen, rohkea tyyli ei automaattisesti tarkoita paljon värejä. Ja kaikki eivät edes halua sisustaa omaperäisesti. Mutta pääasia, että asukkaat viihtyvät – sehän on aina tärkeintä, eikä kukaan muu voi loppuen lopuksi arvostella toisen kotia.

   • Olet oikeassa, jokainen saa sisustaa kuten haluaa, tottakai, makuasioista on vaikea kinastella, mutta oman mielipiteen voi aina sanoa eikä asioista tarvitse olla samaa mieltä. Toki itsekin nappaan ideoita mm. sisustuslehdistä ja toteutan sellaiset ideat jotka istuvat entiseen sisustukseeni ja sopeutan niitä ”omaan tyyliini”. Mutta itse henk.koht. vältän suoraan hankkimasta esim.huonekaluja, joita näkyy vähän ”joka” kodissa tai sisustuslehdessä. Sinulla on seesteinen ja kaunis koti, anteeksi ”sring”-kommentistani 😉

    • suvi m Reply

     Aivan, tietysti voi sanoa oman mielipiteen eikä tarvitse olla samaa mieltä. Sanoinhan minäkin. 🙂 Enkä ollekaan ollut loukkaantunut sinun kommentista – toivottavasti et luullut niin.

     Kyllä minuakin tympii huonekalut, joita näkyy liikaa. Aiemmin kirjoittelin esim. meidän olohuoneen matosta (Linie Designin Asko Mixed), joka tuntuu näkyvän joka puolella. Siksi se siirtyikin saunatupaan.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.