Instagram Stories -videoissani jaan palasia meidän arjesta – ja silloin tällöin myös kokkailuista. Kuten varmasti monen muunkin kodissa, meilläkin pyöritään arkiruokien kanssa samaa ympyrää. Siksi on välillä kiva saada uusia, helppoja vinkkejä arkiruokiin. Kasvissosekeitto on yksi perheemme suosikkiruuista ja tässäpä nyt vihdoin resepti, johon storeissani nähty keitto pohjautuu.

Kasvissosekeitto

1 bataatti

6 perunaa

4 porkkanaa

1 sipuli

2 lanttu

mausteeksi suolaa ja mustapippuria

1 pkt Koskenlaskija-juustoa

Keitä paloitellut kasvikset pehmeiksi. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää keitinvettä tarpeen mukaan sekaan ohentamaan keittoa. Lisää sekaan kuutioitu Koskenlaskija-juusto. Keiton voi nauttia vaikkapa raejuuston kanssa.

*

Usein kuitenkin sovellamme tätä reseptiä, sillä tässä keitossa ei voi mennä pieleen – kasvissosekeiton voi tehdä niistä kasviksista, joita kaapista sattuu löytymään. Keiton salaisuus on Koskelaskija-sulatejuusto, joka tuo siihen maukkautta ja täyteläisyyttä. Samettinen keitto lämmittää kylminä pakkaspäivinä ja on yksi meidän lasten suosikkiruuista.

 

Author

4 Comments

  1. Kiva resepti! Tiedötkö yhtään kuinkahan monelle tuosta riittää?

    • Suvi M Reply

      Vähintään neljälle. 🙂 Yleensä sovelletaan joka kerta reseptiä sen mukaan, mitä kasviksia meillä on. Aina jää keittoa ylikin meidän perheessä ja sitä lämmitellään seuraavana päivänä. Eli tarkemmin en osaa sanoa. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.