Tammikuu vaihtui helmikuuksi ja on tullut aika summata tämän vuoden ensimmäisen kuukauden sisustusuutiset. Mukana pääosin suomalaisia uutuuksia, ulkomaiset uutuudet listattu lopussa lyhyesti.

Photo: Artek

Artek esitteli vuonna 2017 Riihitie-ruukut alkuperäisen muotoisina kahdessa eri värissä. Tammikuussa 2018 Artek lisää valikoimaan kaksi uutta väriä: tummanruskean ja vaaleanharmaan. Keraamiset ruukut on tehty käsin, ja niiden materiaaliin ja väreihin ovat vaikuttaneet laatat, joita Alvar Aalto käytti monissa suunnittelemissaan rakennuksissa, kuten koetalona käyttämässään kesäasunnossa Muuratsalon saarella. Uudet värit saatavana helmikuun alusta.

Artek on ollut esillä niin Kölnin kuin Pariisin messuilla kompaktin asumisen osastoillaan.  Moni niin kutsuttu mikroasunto on kooltaan 22–35 m². Kölnissä ja Pariisissa Artek kalusti vastaavan kokoiset alueet osoittaakseen, että pienenkin tilan voi sisustaa älykkäästi erilaisia käyttötarkoituksia varten. Artekin kompaktia asumista esittelevä tila imm cologne -messuille Kölnissä kantoi nimeä 35m² = Living + Working with Artek. Yhdistettyä asuin- ja työtilaa esittelevään osastoon sisältyi kaksi eriväristä tunnelmaa, joiden avulla tilan toimintoja jaoteltiin. Maison & Objet -messujen aikaan Artek esitteli puolestaan 22 m² tilan teemalla Room for Living Vitran Pariisiin showroomin yhteydessä.

Photo: Iittala

Iittalan kulhovalikoima täydentyi keväällä 2017 Teema Tiimi -sarjan tuotteilla. Nyt Teema Tiimi jatkaa trendikkään kulhoruoan juhlistamista: kokoelma kasvaa kolmella uudella kulholla, jotka sopivat sekä ruokailuun että tarjoiluun. Teeman ja Teema Tiimin valkoiset osia täydentää uusi, pilkuilla kuvioitu duo-harmaa väri. Uusia Teema Tiimi -kulhokokoja ovat valkoiset 15 cm, 0,33 l ja syvä lautanen 20 cm sekä duo-harmaat kulhot koossa 12 cm, 15 cm, 0,33 l ja syvä lautanen 20 cm.

Photo: Lundia

Lundian Fuuga -kalustemallisto on saanut uudet pienet laatikkomoduulit. Lundia Fuugan kalusteet rakentuvat 32 cm syvistä tai 45 cm syvistä moduuleista, joita voi yhdistellä mielensä mukaan. Aiemmin laatikkomoduuleja löytyi pelkästään 45 syvinä, mutta nyt Lundia on tuonut markkinoille kuusi uutta laatikkomoduulia, jotka ovat 32 cm syviä. Laatikkomoduuleita voi yhdistellä avomuudelihin ja ovellisiin moduuleihin.

Photo: Adea / Styling: Susanna Vento / Photographer: Riikka Kantinkoski

Adea esittelee ensi viikolla Tukholman huonekalumessuilla uusia mallejaan. Alexander Lervik on suunnitellut Adealle punosselkäisen tuolin. Tutut huonekalut kuten Basel ja Baron -sohvat ja Camp-rahit ovat saaneet uuden ilmeen nupukista. Uudet kauniit kuvat ovat Susanna Venton ja Riikka Kantinkosken käsialaa. Lue lisää Susannan Varpunen-blogista.

Photo: Gubi

Tanskalainen Gubi on ostanut oikeudet suomalaisen Paavo Tynellin valaisimiin ja uudelleenlanseeraa nyt klassikkovalaisimia mallistossa nimeltään Master of Light. Kattovalaisin, jonka Tynell suunnitteli alunperin Suomi-taloon New Yorkiin julkaistaan nyt messinkisellä, valkoisella, punaisella, vihreällä ja mustalla lamppukuvulla. Lisää kuvia löytyy esim. ruotsalaisesta Inredningshjälpen-blogista.

Photo: Lennol

Kotimainen Lennol on julkaissut kevät-kesä 2018 mallistonsa. Malliston uutuuskuoseja ovat Milja ja Odelia, jotka ovat Kaisi Koivumäen käsialaa. Milja-kuosi värittää vuodevaatteet hennon roosan ja vaaleansinisen sävyihin. Samat värimaailmat toistuvat myös Milja-pyyheliinoissa sekä puuvillaisissa Odelia-koristetyynyissä ja -torkkupeitteissä.

IKEA on myös julkaissut kuvia ensi kevään-kesän mallistostaan, joka tulee myyntiin helmikuussa. Tämän kesän värejä IKEA:ssa ovat valkoinen, harmaa sekä pastellivärit eri kirkkausasteissa. Samaan aikaan helmikuussa IKEA-tavarataloihin saapuu myös monia muita värikkäitä uutuustuotteita. Lisäksi IKEA-kylpyhuonemallisto täydentyy vettä ja energiaa säästävillä suihkuilla. Maaliskuussa myyntiin tulee muotiaktivisti Bea Åkerlundin kanssa suunniteltu OMEDELBAR-erikoismallisto, johon kuuluu myös ensimmäinen 3D-tulostettu IKEA-tuote.

Lyhyesti:


Translation: Interior news of January 2018. Artek has showcased compact living in Cologne and Paris. The brand also released new colours of Riihitie flower pot. / Iittala has released new bowls in the classic Teema series. / Finnish Lundia has released new modules for their Fuuga storage system. / Adea releases novelties at Stockholm Furniture Fair next week, including new materials in sofas. / Gubi relauches classic lamps designed by Finnish Paavo Tynell. / Finnish Lennol has released their SS2018 collection. / IKEA has released pictures of their SS2018 collection and so has many other brands…

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.