Kurkataanpas taas tämän viikon sisustusuutisiin. Niitä olikin kertynyt aikalailla!

fasetti

Hollolalainen perheyritys Fasetti Oy on aloittanut klassikkonojatuolin, Siestan, uudelleenvalmistuksen. Yritys hankki viime vuonna Hiort af Ornäsin tuotteiden valmistusoikeudet ja nyt on Siesta-lepotuolin valmistus alkanut 40 vuoden tauon jälkeen.

Tuolista valmistetaan ensin numeroitu ja leimattu 50 kappaleen sarja. Numeroidusta sarjasta on ehditty valmistaa Fasetissa jo parikymmentä tuolia. Fasetti Oy lanseeraa tuolin Habitare-messuilla syyskuun alussa.

Hiort af Ornäsille oli tärkeää, että jokainen hänen suunnittelemansa huonekalu oli esteettisesti kaunis katsella jokaisesta kulmasta. Hän hioi ja viimeisteli huonekalun mallia niin pitkään, että sai siitä mieleisensä. Fasetissa halutaan kunnioittaa tuolin perinteistä valmistustekniikkaa.

Tuolien valmistus on täysin kotimaista käsityötä; ne valmistetaan alusta alkaen käsityönä Fasetti Oy:n verstailla Hollolassa. Siesta-tuolille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design From Finland -merkki. Siesta -lepotuolin verhoiluvaihtoehtoja on kymmenittäin erilaisia. Jalkaosa on mahdollista tilata koivuisena, tammisena tai mahonkisena.

Fb_frame_drawer_cabinet.093334

Ruotsalaisen Asplundin huonekalut saapuvat Artekin valikoimaan. Asplundin huonekalut edustavat modernia skandinaavista muotoilua. Selkeälinjainen ja funktionaalinen mallisto tarjoaa ajattomia säilytyskalusteita ja pöytiä. Etenkin TATI-sarjan tuotteet lienevät tuttuja monelle.

iittalan_myymala

Iittala on avannut uudistetun lippulaivamyymälän uudessa osoitteessa Pohjoisesplanadilla Helsingissä. Uusi lippulaivamyymälä noudattaa Iittalan uutta myymäläkonseptia, jollaisia on avattu aiemmin tänä vuonna jo muun muassa Taiwanin Taipeissa, Tukholman NK:lla, Kööpenhaminan Illums Bolighusissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Uusi 217 neliön lippulaivamyymälä esittelee Iittalan koko tuotevalikoiman sekä harvinaisempia erikoistuotteita ja taidelasia. Tuotteiden lisäksi myymälä tarjoaa kuluttajille tapahtumasisältöä.

Sekä uusi lippulaivamyymälä että syksyllä Helsingin Arabiaan aukeava Iittala & Arabia Muotoilukeskus tarjoavat yhdessä laajan kattauksen pohjoismaisen muotoilun kärkituotteita sekä inspiroivaa sisältöä muotoilusta ja kodin sisustuksesta kiinnostuneille.

”Esplandin uusi myymälä yhdessä Arabiaan avautuvan muotoilukeskuksen kanssa tarjoavat sisältöä kaupunkilaisille ja tutustuttavat matkailijat Iittala-brändiin entistä paremmin. Samalla ne kertovat suomalaisen muotoilun tarinaa ja tukevat osaltaan Helsingin imagoa designin suurkaupunkina ja houkuttelevana kohteena”, Iittalasta vastaava liiketoimintajohtaja Päivi Paltola kertoo.

cole-son-curio-quartz-107-8038

Värisilmän valikoimiin on tullut kaksi uutta Cole & Sonin tapettimallistoa. Curio-mallistossa esiin pääsevät käsin maalatut kuosit, joissa siveltimen jäljet saavat näkyä. Pääosassa ovat mineraalit, puun syykuviot, meren korallit ja jalokivet – luonnon kauniit harvinaisuudet. Rohkeimmat voivat nostaa seinilleen seeprakuviot tai smaragdinvihreät kvartsikiteet. Landscape Plains -mallistossa puolestaan yhdistyvät vähäeleiset kuviot ja luonnosta ammentavat pastellisävyt. Osan kuoseista voi löytää molemmista mallistoista, täysin erityylisinä versioina.

byLassen_Kubus 4-Cool Grey_Lifestyle_Low Res a

By Lassen julkaisee arkkitehti Mogens Lassenin 115. syntymäpäivän kunniaksi rajoitetun erän Lassenin kuuluisasta Kubus 4 -kynttilänjalasta ‘cool grey’ -versiona. Kubus 4:n cool grey -kynttilänjalka julkaistaan syyskuun alussa erittäin rajoitettuna eränä. Kynttilänjalat myydään nopeimmille. Cool grey väri on tuttu ennestään Kubus Bowl -kulhon yhtenä värisävynä.

D_L_19_185

Design Letters lanseeraa uuden koukkusarjan nimeltään ”Hook2”. Koukussa on kaksi ripustinta yhdessä: pyöreän kirjainosan takana on piilossa pieni koukku, johon voi ripustaa esim. pyyhkeen kauniisti. Hallitsevana ideana on Arne Jacobsenin vuonna 1937 suunnittelema typografia, kuten muissakin Design Lettersin tuotteissa. Yksittäisiä koukkuja yhdistelemällä on mahdollista luoda oma, persoonallinen yhdistelmä kirjaimia tai sanoja.

 linum-esther

Ruotsalainen Linum juhlii 50-vuotista taivaltaan ja ruotsalaista muotoilua, ja julkaisee sen kunniaksi Ester-kulhon. Suuri messinkinen kulho on käsintehty kestämään sukupolvelta toiselle.

normann_cph
Normann Copenhagen lanseeraa uuden hyllykön nimeltään ”Work”. Hyllyssä on puinen runko ja metalliset hyllyt, jotka voidaan sijoittaa itse haluamalla tavalla. Hyllykköä myydään kolmen ja kuuden tason moduleissa. Se on saatavilla harmaaksi tai vaaleansiniseksi pulverimaalattuna.

Translation: Finnish company Fasetti Oy has started the reproduction of classic ”Siesta” arm chair. / The products of Swedish Asplund will be added to Artek store’s collection. / Finnish Värisilmä has expanded their wall paper collection with two new collections from Cole & Son. / By Lassen released a very limited edition of cool grey Kubus 4 candle holder. / Design Letters have released a new hook called ”Hook2”. / Swedish Linum celebrates its 50th anniversary by releasing a new brass bowl called ”Ester”. / Normann Copenhagen have released a new shelving system called ”Work”.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.