Tämä viikko onkin ollut sisustamisen ja muotoilun kannalta vilkas, kun vietettiin Helsinki Design Week -tapahtumaa sekä Habitare sisustusmessuja. Habitaresta kirjoittelinkin jo aiemmin (”Habitaren parhaat palat”) ja muiden bloggareiden juttuja lukiessa tajusin, että meiltä jäi kiertämättä osa messuosastoista kokonaan – ei siis ihme, että minulle jäi vähän se fiilis, että kaipasin jotain. Olisin tarvinnut vielä toisen päivän messuvierailuun! No mutta ensi vuonna yritän olla hätäilemättä. Kurkistetaan nyt kuitenkin tämän viikon sisustusuutisiin.

artek_uutuudet

Photos: Artek (collage by me)

Artek esitteli Pariisin Maison & Objet -messuilla kolme tuotettaan uusissa väreissä: Alvar Aallon klassinen riippuvalaisin A110 ”Käsikranaatti”, Aallon sateenvarjoteline 115, sekä Pancho Nikanderin lehti- ja takkapuuteline Kanto. ”Käsikranaatti” riippuvalaisimesta A110 julkaistaan tummansininen, tummanvihreä ja tummanpunainen malli. Kanto-lehtitelineen uusi väri on tummansininen samoin kuin sateenvarjoteline 115:n.

perch1-_vaaka_tammi_muokattu_pieni

Photo: Nikari (Riikka Kantinkoski)

Wesley Waltersin ja Salla Luhtaselan suunnittelema Perch-jakkara on päässyt laadukkaista puukalusteista tunnetun Nikarin vakiomallistoon. Jakkara voitti maaliskuussa 2016 Finnish Design Shopin järjestämän FDS Award -muotoilukilpailun, jonka tavoitteena on kannustaa uusien ideoiden kaupallistamista ja tasoittaa tuotteen tie kaupan hyllylle.

Nikari kiinnostui Perch-jakkarasta sen rauhallisen ja selkeän muotokielen sekä puumateriaalin taitavan käytön ansiosta. ”Mallistostamme on puuttunut kolmijalkainen ja jalkatuellinen baarijakkara, joten Perch sopi meille täydellisesti niin esteettisesti kuin materiaalin ja toiminnallisuudenkin osalta”, sanoo Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio. ”Yhteistyö Finnish Design Shopin ja suunnittelijaduon kanssa on ollut hieno kokemus. Se on mahdollistanut meillekin hieman erilaisen tuotekehityskulun”, Vuorio kertoo.

Perch-jakkara valmistetaan alusta loppuun Suomessa. Perch-jakkaran värivaihtoehtoja ovat luonnonvärinen ja mustaksi petsattu tammi. Jakkaran hinta on 295,00 € ja sen voi tilata Finnish Design Shopista.

”Kun puolitoista vuotta sitten teimme päätöksen FDS Award –muotoilukilpailun järjestämisestä, suuri haaveemme oli, että voittajatuote päätyisi tuotantoon. Olemme todella iloisia siitä, että Perch löysi kodin Nikarin vakiomallistosta. Tiedämme, miten hankalaa suunnittelijan on saada tuote kuluttajien ulottuville ja on hienoa, että olemme voineet auttaa kilpailullamme tässä prosessissa”, kertoo Finnish Design Shopin toimitusjohtaja Teemu Kiiski ja jatkaa: ”Tältä pohjalta on hienoa avata myös uusi kilpailukierros.”

Järjestykseltään toinen FDS Award -muotoilukilpailu käynnistyi 7.9.2016. Kilpailu on avoin kaikille ja osallistumisaikaa on 31.1.2017 asti. Voittajat julkistetaan 15.3.2017 ja palkintojen yhteisarvo on 10 000 €. Kilpailun säännöt ja ohjelma löytyvät osoitteesta www.finnishdesignshop.fi/fdsaward

Isku Interior Oy

Photo: Isku Interior

Iskun järjestämä Suomi100-kalustemuotoilukilpailu huipentui Habitaressa keskiviikkona. Iskun muotoilukilpailun 10 finalistityötä ovat esillä koko Habitaren ajan Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa. ”Kilpailu on ollut erittäin tasokas ja mielenkiintoinen. On hieno juhlistaa samaan aikaan suomalaista muotoiluosaamista sekä pian 100 vuotta täyttävää Suomea”, kertoo kilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja Seppo Vikström.
Suomi100-kalustemuotoilukilpailun voitti Mika Tolvasen suunnittelema lepotuoli Iso Hali (kuvassa). Kilpailussa jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat Petteri Häkkisen suunnittelema päiväkoteihin, kouluihin ja koteihin soveltuva Sulo, ja vanhusasumiseen Mikko Halosen suunnittelema Fammu.
Suomi100-kalustemuotoilukilpailu on Iskun järjestämä kaksivaiheinen kilpailu, jonka tavoitteena on löytää teolliseen valmistukseen ja myyntiin sopivia kalusteperheitä neljässä kategoriassa: koti, työympäristö, oppimisympäristö ja hoivaympäristö. Iskun kalustemuotoilukilpailu on hyväksytty valtioneuvoston kansliassa viralliseksi Suomi100-toimijaksi. Kilpailu on toteutettu yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa.

orthex_lifestyle-wastebasket_white-home-office1

Photo: Orthex

Orthexiltä ilmestyy uusi muovinen paperikori, jonka tilavuus on 15 litraa ja hinta noin 6 euroa. Kori on muotoiltu pohjasta vakaaksi siten, että se pysyy tukevasti paikallaan myös täytenä. Orthexin kuvat olivat niin kauniisti stailattuja, joten siksi tämä paperikori pääsi sisustusuutisiini. Tokihan itse paperikorikin näyttää kivalta.

tarkett_idessclick004-003v1_pieni

Photo: Tarkett

Tarketilta on ilmestynyt uusi vinyylilattiamallisto. Tarkett LVT -lattia antaa mahdollisuuden luoda uniikkeja lattioita eri tiloihin. LVT-lattiat ovat kestäviä ja helppohoitoisia, ja valikoimaan kuuluu lähes rajattomasti vaihtoehtoja.

beachhouse_velvet

Photo: Beach House

Jersey-lakanoistaan tunnettu Beach House on julkaissut uusia lakanamalleja. Yksi niistä on kuvassa näkyvä Band Smoke -malli, jossa on tummanharmaa samettinauha.

blossa-640x479

Photo: Blossa

Ja tämän vuoden Blossa-glögipullo on julkistettu. Pullon ulkoasun on suunnitellut taiteilija Petra Börner yhdessä Scandinavian Design Group muotoiluyhteisön kanssa. Tämän vuoden Blossassa maistuvat variksenmarjat. Blossa pulloista on tullut sisustusharrastajien suosikkikeräilykohde ja pullosta julkaistaan vuosittain uusi maku ja ulkoasu.

Mukavaa uutta viikkoa!


Translation: Interior design news of week 36/2016. Artek has released new colours of their iconic products (see the first pic). / Finnish Nikari will start producing the ”Perch” stool which won the Finnish Design Shop design competition last year. Now is also the time to enter this year’s competition if you have a great product in mind. / ”Iso Hali” arm chair won the Finland 100 years design competition arranged by Isku Interior company. / Orthex has released a new waste paper box (btw, nicely styled pic). / Tarkett has released a collection of vinyl flooring. / Beach House have released their AW16 novelties including duvet covers and pillow cases that have a dark grey coloured velvet ribbon. / This year’s Blossa bottle and taste has been released.

Author

2 Comments

 1. Kovin haluaisin nätisti pitkäaikaisena lukijana kertoa oman näkemykseni nyky postauksista. Ennen oli enemmän sellaista kotikutoista postauksia omalla näkemyksellä ja nykyisin koen postaukset mainos tyyppisinä liikaa nostettuna eri merkkejä ja sisustus uutuuksia.. vähän kuin selaisin sisustuslehteä,jossa vaan kerrotaan mitä mistäkin löytyy.

  Siksi lukemisen onkin vähentynyt,kun jäänyt puuttumaan se oma Valkoisen Harmajan tyyli aiemmilta vuosilta ja elämisen maku.

  Kaikkea hyvää kuitenkin ja intoa edelleen bloggaamiseen. 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos palautteestasi!

   Koko blogi lähtee täysin omasta sydämestäni ja omista näkemyksistäni. Tämä on minun toteutunut unelmani omasta sisustuslehdestäni, omalla näkökulmallani ja teen tätä kuten parhaaksi näen. En pyri miellyttämään kaikkia, eikä se olisi mahdollistakaan. Bloggaaminen ei ole niin helppoa kuin miltä se ehkä saattaa vaikuttaa ulkopuolisesta. Ikävää jos koet huonona juttuna sen, että blogi on muuttunut alkuajoista. Minä taas näen sen siten, että olen saanut toteuttaa unelmiani ja tehdä yhteistyötä monien brändien kanssa, joita arvostan. Itse koen, että blogini on kehittynyt juuri siihen suuntaan mihin olen toivonutkin.

   Yhteistyökumppanini ovat minulle tärkeitä, mutta toki haluan tuoda blogiin muutakin sisältöä. Olen ollut viime aikoina äärimmäisen kiireinen. Työtehtäväni päivätyössä ovat muuttuneet vaativimmiksi ja samoin olen saanut tosi paljon työtehtäviä tähän blogityöhön liittyen. Lisäksi koostan juttuja Avotakkaan. Ymmärrät ehkä, että aikani ei vain yksinkertaisesti aina riitä tekemään kotifiilistelypostauksia (varsinkaan viime aikoina, kun en ole ehtinyt kotona juurikaan oleskelemaan vain). Tämä syksy on ollut tosi kiireinen, mutta uskoisin että lähiviikkoina helpottaa pikkuisen.

   Onneksi olen kuitenkin saanut tosi paljon myös kannustavaa palautetta niin sähköpostitse kuin blogin kommentteihin, enkä siksi anna yhden negatiivisen palautteen lannistaa minua. Ehkä sinä löydät jonkin kivan lifestyle-tyylisen blogin, jota seurata. Minä haluan keskittyä vahvasti sisustamiseen, koska se on intohimoni. Ja haluan kirjoittaa muistakin kuin oman kodin nurkista.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.