Pääsiäinen on muodostunut minulle yhdeksi lempipyhistäni vuosien varrella. Meidän perheessä pääsiäinen tarkoittaa melko rentoa yhdessäoloilua kotona. Sisustelen pääsiäistunnelmaa pienesti kotiin ja pöytäkin on kiva kattaa teemaan sopivalla tyylillä. Eilen otimme pienen varaslähdön pääsiäiseen ja kokosin tämän kattauksen päivälliselle. Samalla tein ohjeet kolmen erilaisen lautasliinapupun taittelemiseen.

Kauden kukkaset tuovat pääsiäsitunnelmaa kotiin helposti ja nopeasti. Ihastuin kovasti leikkonarsissiin sekä keltaisiin hyasintteihin, joten valitsin niitä meille kotiin. Leikkonarsissien seuraksi laitoin muutaman skimmian oksan ja lopuksi vielä myös pajunkissoja – ne meinasivat ensin unohtua. Näin syntyi näyttävä pääsiäiskimppu. Leikkonarsissit jätin pöydän toiseen päähän omaan pieneen maljakkoon. Matalat kukkaset sopivat kattauksen sekaan, eivätkä ne luo näköestettä.

Pääsiäiskattauksen kokosin astiakaappimme tutuista klassikoista. Meidän asiat ovat pääosin Iittalan Teemaa. Minulla on jonkin verran iki-vanhaa mustaa Teemaa 80-luvulta, ja nyt valitsinkin ruokalautasiksi mustat Teema-lautaset. Näin kattaukseen tulee kontrastia. Jälkiruokakipoiksi valitsin valkoiset Teema-kulhot. Aterimina meillä on Iittalan kirkasta Tools-sarjaa, jota ei valitettavasti enää valmisteta kirkkaana. Juomalaseina on keltaiset Marimekon Sukat makkaralla -lasit.

Koska pidän todella paljon Hakolan Woody-pöytämme saarnipuisesta kannesta, en halunnut peittää sitä pöytäliinalla. Pöytäliina toisi heti paljon juhlavamman ilmeen. Meidän perheessä vietetään kaikki juhlat aika rennolla tyylillä, esim. jouluruokakin saatetaan syödä pyjama päällä, joten pöytäliina sai nyt jäädä kaappiin.

Ohjeet kolmen erilaisen lautasliinapupun taittelemiseen löytyy videomuodossa Sunnuntaisuosikeista

Viimeistellympää ilmettä kattaukseen tuovat kangasservetit, joista on kiva pääsiäisen aikaan taitella pupusia. Nämä ovat tuttuja blogistani jo vuosien takaa. Ohjeet kolmen erilaisen lautasliinapupun taittelemiseen löytyy videomuodossa nyt uusimmasta Sunnuntaisuosikit-IG-TV-jaksostani, jossa näette myös miten tämä kattaus rakentui. Pupuservettien alle sujautin vielä Pentikistä ostamani pääsiäsikoristerenkaat.

Vaikka nyt arki painottuukin vahvasti kotiin, odotan silti innolla pitkää pääsiäisviikonloppua ja tunnelmointia. Pääsiäinen tuo lohduttavan perinteen tähän tilanteeseen ja saa ajatukset ainakin hetkeksi pois uutisista. Olen pääsiäsiviikonloppuna usein innostunut tekemään jonkin isomman kotijärkkäilyn tai siivouksen, mutta tänä vuonna taidetaan viettää ainakin osa pääsiäistä mökillä.

Mukavaa pääsiäisen aikaa ja nähdään Instagramin puolella Storyissä ja Sunnuntaisuosikeissa!

Author

2 Comments

  1. Pirjo Jaakkola Reply

    Hei, raikas kattaus. Minua kiinnostaa, mistä olet olet löytänyt kukat?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.