Ihanaa huhtikuuta ja pääsiäistä! On jälleen aika summata sisustusuutisia. Monta tosi inspiroivaa tiedotetta olikin kilahtanut sähköpostiin ja koosteessa on vinkkejä mm. kattauksiin ja omien kalusteiden suunnitteluun! Tässäpä siis inspiroiva lukupaketti pääsiäispyhiin.

Kuva: Parolan Rottinki

Kotimainen Parolan Rottinki on julkaissut Punos-malliston nousevalta suunnittelijakyvyltä Hinni Korpelalta. Punos-kokoelma koostuu matalaselkäisestä lounge-nojatuolista ja kahdesta pöydästä. Tuolin muoto ja leveä istuinosa mahdollistavat rennonkin oleilun. Matalampaa pöytää suunnittelija suosittelee sohvapöydäksi, korkeampaa vaikkapa parvekkeen kahvipöydäksi.

–Taivutetut yksityiskohdat ovat leimallisia Punos-kokoelmalle, kertoo Hinni Korpela. Modernia ilmettä tuovat esimerkiksi erilaiset rakenneratkaisut. Wieniläispunosten käyttö puolestaan liittää mallistoni alan parhaiden perinteiden jatkumoon. Korpela kiitteleekin käsityöläisten upeaa osaamista.

Kuva: Lokal Helsinki

Helsikiläinen taidetta ja designtuotteita yhdistävä Lokal muuttaa uuteen osoitteeseen Aleksanterinkatu 13 Helsinkiin. Syksyllä 2020 avatun Kansallissalin sekä Annankadun myymälät yhdistyvät ja valikoima painottuu sisustamiseen. Lokalin alkuperäinen ideologia suomalaisen taidekäsityön, muotoilun ja taiteen edistämisestä vahvistuu entisestään. Aleksanterinkadun myymälä keskittyy piensarjatuotteisiin.

Lokalin uudistuneen myymälän on suunnitellut sisustusarkkitehti Hanni Koroma. Annankatu 9:n Lokal Gallery tulee keskittymään edustamiensa taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten taiteeseen jatkaen galleriana.

Lokalin muutto on osa Glasshouse Helsingin keväällä 2021 avattavaa uudenlaista myymäläkonseptia Helsingin Aleksanterinkatu 13:sta. Glasshouse Helsinki Oy avaa nimittäin perinteikkääseen Aleksanterinkadun kiinteistöön, Aleksi 13 -tavaratalon entisiin tiloihin, uudenlaisen, tulevaisuuteen orientoituneen vastuullisen ajattelun myymäläkonseptin. Tarkoituksena on koota yhteen muodin, designin, taiteen, teollisten innovaatioiden ja kulttuurin toimijoita, joilla kaikilla on yhteisenä nimittäjänä tekemisessään vastuullisuuden näkemys.

Kuva: Artek

Artekin tuotevalikoima kasvaa, kun Atelier-tuoli saa rinnalleen Atelier-baarijakkaran. Vuonna 2018 Ruotsin Kansallismuseon ravintolaan suunniteltu Atelier-tuoli on osa pohjoismaisen nykymuotoilun edistämistyötä. Projektissa ruotsalainen suunnittelutoimisto TAF Studion tehtävänä oli toteuttaa yhteistyössä Artekin kanssa monikäyttöinen puutuoli, joka soveltuu niin julkisiin kuin yksityisiinkin tiloihin. Nyt Atelier-tuoteperhe on saanut uuden jäsenen, yhtälailla monissa tiloissa toimivan baarijakkaran.

Baarijakkara valmistetaan Italiassa paikallisista puulajeista, ja se on saatavana kahdessa eri istuinkorkeudessa: 65 cm ja 75 cm korkeana. Baarijakkara on saatavana samoissa materiaaleissa ja viimeistelyissä kuin Atelier-tuolikin: luonnonväriset pyökki, tammi ja saarni sekä maalatut musta, vihreä ja tummanpunainen.

Kuvat: Keittiömaailma

Ruotsalainen sisustussuunnittelija ja stailisti Lotta Agaton suunnitteli Keittiömaailmalle keväiset kattaukset, jotka sointuvat uuden Luonto-värikokoelman sävyihin. Keittiömaailman uusi Luonto-värikokoelma sisältää kymmenen sävyä keittiöihin. Värit ovat saatavilla kaikkiin Petra- ja A la Carte -keittiöiden maalattuihin oviin.

Lotta Agatonin vinkit keittiön suunnitteluun:

1. Sovita keittiövälineet ja varustelu yhteen

Kun keittiössä on paljon avointa säilytystilaa, on tärkeää kiinnittää huolella huomiota siihen, mitä hyllyille laittaa. Anna valkosipulin punosten, oliiviöljyjen ja mausteiden ottaa paikkansa. Yhdistä väreihin sopivaa posliinia ja sijoita kauniiseen maalaismaiseen keramiikkaan. Se mikä ei sovi esille, voidaan säilyttää ovien takana.

2. Mieti keittiön toimintoja

Onko keittiö koko perheen kohtaamispaikka? Tehdäänkö keittiössä muutakin kuin ruokaa, kuten esimerkiksi läksyjä? On tärkeää miettiä kaikki toiminnot, joille keittiössä halutaan tilaa. Kuinka monen ihmisen pitää pystyä olemaan keittiössä samanaikaisesti? Entä mitä toimintoja haluat keittiösaarekkeeseen?

3. Viimeistele tyyli väreillä

Valitse seinien ja ovimallin väri toisiinsa sopiviksi ja mieti, millaista tunnelmaa haluat keittiöön. Kaipaatko klassista valoisaa vai tummemman tunnelmallista maalaiskeittiötä? Värivalinta määrittää keittiön lopullisen tunnelman.

Kuva: Protos Demos

Kotimainen Protos Demos loi pelin, jonka kautta jokainen voi itse suunnitella ja tilata mieleisensä huonekalut. Lähinnä ravintoloiden ja hotellien mittatilausratkaisuja tekevä Protos Demos ja sen designhuonekaluja valmistava sisaryhtiö Made by Choice loivat suunnittelupelin, jonka kautta asiakas voi itse suunnitella ja tilata haluamansa huonekalun. Suunnittelupeli mahdollistaa myös hyvin pienten tai hyvin isojen tilojen kalusteet ja sellaiset materiaali- ja värivalinnat mitä ei kaupasta välttämättä löydy.

Pohjaksi löytyy Made by Choicen erilaisia huonekaluja, joiden kokoa, muotoa, väriä ja voi lähteä muokkaamaan. Pelissä on nyt tarjolla erilaisia pöytiä ja day bed, tulevaisuudessa tulossa on myös mm. tuoleja ja penkkejä. Samalla käyttäjä itse näkee miten erilaiset suunnitteluratkaisut ja materiaalivalinnat vaikuttavat hintaan. Kun oma suunnitelma on valmis, tuotteen voi tilata ja ostaa pelin kautta. Peliä pääsee kokeilemaan täältä.

Kuva: Boråstapeter

Ruotsalainen Boråstapeter on lanseerannut kolmannen osan Scandinavian Designers -klassikkotapettikoelmastaan. Kokoelmassa on ikonisia ja ajattomia tapettiklassikoita, joiden kuosit ovat aikansa merkittävimpien suunnittelijoiden piirtämiä. Tässä kolmannessa kokoelmassa uutena suunnittelijana on mukana myös Alvar Aalto.

Scandinavian Designers -kokoelmaan kuuluu Alvar Aalto M.I.T -tapetti, jota on saatavana kuudessa eri värisävyssä. Alvar Aalto toimi 1940-luvulla vierailijaprofessorina Massachusetts Institute of Technology -yliopistossa Yhdysvalloissa. M.I.T -kuosi on saanut innoituksensa rakennuksen tyylikkäästä tiilijulkisivusta. Kahdesta limittäin ja päällekkäin ladotusta tiilikerroksesta syntyy yhdessä kolmas jännittävä kuosi, jonka tausta näkyy valkoisina pisteinä. Se on osoitus mestarillisesta yksinkertaisuudesta, mistä Alvar Aalto tunnetaan.

Kuva: Carl Hansen & Son

Hans J. Wegnerin ja Carl Hansen & Sonin 70-vuotisen yhteistyön kunniaksi tanskalaisbrändi on luonut yhteistyökokoelman suunnittelija Ilse Crawfordin kanssa. Mallisto sisältää Carl Hansen & Sonin klassikkotuoleja uusissa, Crawfordin valitsemissa värisävyissä. Mallisto tulee saataville toukokuussa ja myynnissä on vain rajoitettu erä.

Lyhyesti:

  • Phaidon julkaisee Florencia Colombon ja Ville Kokkosen kirjoittaman Iittala-teoksen, joka kokoaa Iittalan historian ensi kertaa yksiin kansiin.
  • Fiskars Village saavutti ensimmäisenä suomalaisena matkailukohteena ykkössijan Green Destinations säätiön vuodesta 2015 järjestämässä kestävän kehityksen matkailukohdekilpailussa. Kilpailun ensimmäinen sija myönnettiin Fiskarsin ruukille sen kehityksestä entisestä ruukkikylästä kukoistavaksi matkakohteeksi, jossa vahva yhteisöllisyys ja kulttuuriperinnön vaaliminen kehittyvät sopusoinnussa matkailun kanssa. Voitto ”Communities & Culture” -kategoriassa on jo neljäs Fiskarsin saama kansainvälinen huomionosoitus viime vuosina.
  • IKEA julkaisee ART EVENT 2021 -malliston, joka tutkii taiteen ja toiminnallisuuden rajaa. IKEA on tehnyt mallistossa yhteistyötä Daniel Arshamin, Gelchopin, Humans since 1982:n, Sabine Marceliksen ja Stefan Marxin kanssa. Mallisto sisältää kymmenen tuotetta, joita on saatavilla rajattu määrä ja se tulee myyntiin maailmanlaajuisesti IKEA-tavarataloissa ja -verkkokaupassa huhtikuussa 2021.
  • Muumien rantaelämä saa jatkoa Arabian uusimmassa kesäsesonkiastiastossa. Kesän 2021 astiasto ”Yhdessä” perustuu Tove Janssonin sarjakuvaan  “Muumiperhe Rivieralla”, joka ilmestyi englanniksi vuonna 1955. Sarjaan kuuluvat muki, lautanen ja lusikat.

 

Artikkelikuva: Lokal

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.