Kesän ajan vähän uinuvissa ollut sisustusinnostus alkaa taas heräillä ja innostuin pienesti muuttamaan tekstiileitä ja esillepanoja kotona. Pienet muutokset ovatkin se tämän sisustusintohimon suola – ilo siitä kuinka muutamaa juttua vaihtamalla saa aikaan piristävää muutosta.

Syksyn lähestyessä innostun hyggeilystä ja syksyyn liitetyistä, ehkä kliseisistäkin, tunnelmanluojista: takkatulen loimu, kynttilät, sateenropina ja teekupponen sohvannurkassa. Mutta vielä ei ole sen aika. Elokuu on vielä kesäkuukausi, enkä ihan vielä ole valmis uppoutumaan syyshyggeilyyn. Mutta olohuoneen sisustus muuttui jo hivenen syksyä henkäilevään tyyliin.

Usein pienet sisustusmuutokseni lähtevät liikkeelle jostain yhdestä pienestä yksityiskohdasta, jonka myötä muutan sitten muitakin esillepanoja tuohon yksityiskohtaan sopivaksi. Tällä kertaa muutos alkoi tästä ihanasta Marimekon Musta tamma -koristetyynystä. Ihastuin tähän tyynynpäälliseen ensi näkemältä paikallisessa Kulmakaappi-liikkeessä. Materiaali on ihanan laadukas, kuosi kiehtova ja värit kauniin harmooniset.

Yksi koristetyynyn vaihdos muutti olohuoneessa esillä olevien tekstiilien kokonaisuuden ja kesäiset värikkäimmät tyynyt saivat nyt siirtyä sisustusjemmaan, kunnes ne taas sieltä otetaan esille. Marimekon tummanvihreästä Unikko-kankaasta tehty koristetyynynpäällinen sekä ikisuosikkini Afroartin pilkkutyyny sopivat minusta ihan kivasti Musta tamma -tyynyn pariksi.

Sohvapöydällä vaihtui maljakko ja sujautin siihen kauniisti kuivahtaneen hortensian oksan. En ole pitkään aikaan käynyt kukkakaupassa, joten tekisi kyllä mieli taas hankkia jokin ihana kimppu. Tai ehkä käyn poimimassa auringonkukkia – ne niin upeita! Ajatuksissa oli myös napata omalta pihalta muutama pihlajanoksa maljakkoon, mutta ne tuntuvat vielä liian syksyisiltä.

Paras tunnelmanluoja on elokuinen valo

Sohvanpäälliset alkavat olla pesun tarpeessa ja taidankin tänään pestä ainakin istuintyynyt. Lähiaikoina meinaan kyllä myös vaihtaa taas beigenväriset päälliset sohviin, sillä minulle nämä valkoiset päälliset ovat muodostuneet ”kesäpäällisiksi”. Syksyn tullen on muutenkin sitten kiva muuttaa kodin värimaailmaa luonnonläheisemmäksi kesän kirkkaiden värien jälkeen.

Paras tunnelmanluoja on kuitenkin tämä elokuinen valo. Olen ennenkin todennut, kuinka kovasti pidän valon ja varjon leikistä ja siitä tunnelmasta, joka valon myötä syntyy. Valokuvissakin pidän eniten kuvista, joissa on erityinen valo tasaisen yleisvalon sijaan.

Pieten sisustuspäivitysten ohella haaveilen kyllä myös vähän isommista muutoksista. Olemme asuneet tässä kodissa nyt 11 vuotta ja ainakin niiden pintojen osalta, joita ei ole sen jälkeen maalattu, olisi raikastuksen tarvetta. Olen miettinyt myös olisiko keittiönkaappien päivittäminen mahdollista; siis pelkkä ovien vaihtaminen. Mutta isompien muutosten pitää antaa vielä muhia ja jalostua mielessä, sillä en yhtään vielä tiedä millaiset ovet edes valitsisimme jos päätyisimme ne päivittämään. Myös kaikenlaista pientä korjaustarvetta on tullut esiin…oikeastaan voisin jossain vaiheessa kirjoittaa oman postauksen siitä, mitä kaikkea kodissa on pitänyt päivittää kymmenen vuoden asumisen jälkeen.

Mutta nyt täytyy rientää hinnoittelemaan kirppiskamoja, sillä meidän kirppispöytä vaatii täydennystä. Ihanaa päästä turhasta tavarasta eroon!

 

Author

8 Comments

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Kisut osallistuu innokkaana minun hääräilyihin.

 1. Tosi hyvä postausidea tuo 10v asumisen jälkeen havaittu korjaus- ja päivitystarve ?? Meillä hyvin sama tilanne, ja yhtä ja toista fiksattavaa jo löytyy… Ihanaa loppukesää ja kiitos kivasta sisällöstä sekä blogissa että instassa!

  • Hei! On niin virkistävää katsella sisustusta, joka on moderni, mutta kaikkea pikkutavaraa ei ole raivattu pois. Usein lopputulos on kylmä ja hengetön sisustus. Kotisi on mielenkiintoinen ja raikas.

   • Suvi M Reply

    Voi kuinka kiva palaute, kiitos! 🙂 Minulla on tapana lähteä vähän rönsyilemään, enkä kykene täysin minimalistiseen sisustukseen, vaikka sellaisia ihailenkin. Tämä on minun tyylini.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla ja kiitos kivasta palautteesta! 🙂 Täälläkin on monta fiksattavaa kohtaa ja osa on jo korjattukin. Olen miettinyt tuota postausideaa jo pitkään ja yritän vihdoin lähiaikoina saada sen kokoon.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.