Uuden irtohupun ompeluttaminen vanhaan nojatuoliimme oli yksi sisustustavoitteistani tälle vuodelle. Nyt se homma on hoidettu! Luvassa nyt siis nojatuolia edestä, takaa ja sivulta. Joka suunnasta. 😉

nojatuoli4

nojatuoli2

nojatuoli5

nojatuoli7

nojatuoli1

nojatuoli_ulkoa

nojatuoli3

Kankaaksi valikoitui lopulta turvallinen valkoinen Kvadratin puuvillakangas, josta kirjoittelinkin jo aiemmin (täällä). Alunperinhän suunnittelin myös kuviollista Svenskt Tennin kangasta tai jotain tummanharmaata kangasta. Päädyin valkoiseen, koska se on raikas ja kestää aikaa, eikä haalistu pesussa (luulen, että päällistä tullaan pesemään monet kerrat). Pitäisi vielä vaan silittää päällinen kunnolla.

Edellinen irtopäällinen oli ruudullinen (näkyy esim. täällä) ja sen pohjalta ompelija saattoi tehdä kaavat tälle uudelle hupulle. Teetin päällisen kokkolalaisessa Plan S -ompelimossa ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen! Tuolista tuli juuri sellainen kuin pitikin!

Olen iloinen, että vanha rakas nojatuolimme sai uuden mahdollisuuden, eikä sitä kiikutettu pois uuden huonekalun tieltä. ♡

Translation: I replaced our old checkered arm chair cover with this new crisp white cover (made by a seamstress). The white fabric is from Kvadrat and it is called ”Pause”. It’s 100 % cotton and can be washed in our own washer. I am glad that our old and dear arm chair now has a new life and it is not replaced with a new furniture.

Author

8 Comments

 1. Ihanan raikas lopputulos! Uskaltaako kysyä paljonko suurin piirtein maksoi teettäminen (siis pelkkä työ ilman kankaita)? Meillä olisi kanssa tarkoituksena nojatuolin uudistaminen, ja Svensk Tennin räiskyvän värikkäitä kankaita olen kuolannut 🙂 Saisi ainakin väriä muuten neutraaliin kotiin!

  • Minusta päällinen oli ihan kohtuuhintainen: 250 euroa (ilman kangasta). Toki ompelijaa auttoi se, että hän pystyi ottamaan kaavoihin mallia vanhasta irtohupusta.
   Svenskt Tennin kankaat ovat niin ihania! Niiden avulla tulisi kyllä upea nojatuoli!

 2. alta et vielä näyttänyt tuolia, kun oisi kiinnostanut että onko hyvää tekoa.

 3. Mielettömän kaunis ja onnistunut muutos! Olen tällä hetkellä lääpälläni kaikkeen vähänkään Gervasonin Ghost-tuotteisiin viittaavaan, että sohvien ja nojatuolien kangas saa roikkua rennosti maahan asti. Ja valkoinen väri olisi ollut minunkin valintani, toimii aina ja näyttää raikkaalta vaikka vähän ryppyisenäkin. 🙂 Mukavaa lomaa, Suvi!

 4. reetta troberg Reply

  Voi kun on upea. Minulla on aivan samanlainen tuoli, jonka halaisin uudistaa. Voisikohan tuon päällisen kaavan saada ostettua valmistajalta? Olisin tosi iloinen.

 5. Hei!

  Olen jo pitempään etsiskellyt uusia päiväpeittoja lastenhuoneisiin. Mistä löysit tuon froteen näköisen poikasi huoneessa olevan päiväpeiton? Kiitos muutenkin ihanan inspiroivasta blogistasi. Olet niin mukavasti jalat maassa- ajatuksin asioita kirjoittava ihminen 🙂

  Johanna

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.