Teimme pienen pienen reissun viikonloppuna, joten blogissa on ollut vähän hiljaisempaa. Suuntasimme kohti Kalajokea, josta olimme varanneet loma-asunnon viikonlopuksi. Instagramista olette saattaneet seurata viikonlopun tunnelmiani, mutta tässä vielä räpsyjä, joita kameraani tallentui.

kalajoella

kalajoki1

pulahdus

lapset_metsassa

kalajoki2

Heti ensimmäisenä iltana kävelimme metsän poikki läheisille Kalajoen Hiekkasärkille. Aurinko lämmitti vielä, vaikka kello oli jo yli yhdeksän illalla. Eikä aikaakaan, kun lapset olivat jo riisuneet kokonaan ja juoksentelivat matalassa rantalätäkössä.

pilvet

kalajoki3

kalajoki5

kalajoki4

kalajoki6

hiekkalinnat

purje

jalka

Lauantaina aurinko paistoi poutapilvien takaa ja oli oikein sopiva päivä viettää uimarannalla: lähes autiolla hiekkarannalla – kuinka ihanaa! ”Ihana” sanaa tulikin toistettua viikonlopun aikana aika monta kertaa. Sitä on ihan unohtanut, että ei tarvitse kovin kauas mennä, että pääsee tällaiseen lomatunnelmaan! Ei tarvitsisi välttämättä varata matkaa mihinkään kauas ulkomaille (paraskin olen sanomaan, kun pian suuntaamme Välimeren lämpöön). Mutta oikeasti, minulle tuli vähän harmistus, kun väkeä oli niin vähän. Ehkä syynä saattoi olla myös valmistujaisjuhlat, joita vietettiin varmaan aika monessa perheessä.

Ranta oli sopiva lapsiperheelle, sillä sinne oli muodostunut pieniä ”potteja”, joissa oli lämmin vesi. Merivesi oli vielä aika kylmää, joten minulta jäi talviturkki heittämättä. Matalikossa kahlasin lasten perässä. Koko perhe kyllä nautti täysin siemauksin! Nyt virkeänä viimeiseen työviikkoon ennen lomaa!

Author

16 Comments

  1. Tulee niin koti-ikävä, kun kuvia kattelee. 17-vuotiaana lähden ”maailmalle”, mutta Kalajoki on aina sydämessäni

    • Kotiseutu jää kyllä sydämeen. Minäkin vannoin aikanaan, että en koskaan palaa tälle seudulle ja niin se mieli vaan muuttui… 😀

  2. Oottekos käyneet Storsandissa? Taitaa olla vielä lähempänä Kokkolaa kuin Kalajoki. Tosin majoitusta sieltä ei löydä, kun on ihan luonnonranta. Storsand on upea. Yyteri ainakin on aivan kansoitettu hellepäivinä, jolloin autonkin joutuu jättämään kauas ja raahaamaan tavarat pahimmillaan kilsan päästä hiessä rannalle. Entäs ne Kokkolan rannat? Suosittele meille parhaat palat kesäretkikohteeksi..

    Musta on hassua, kun pohjanlahden rannoista tunnetaan yleisesti vain Yyteri ja Kalajoki. Ja onhan niitä muitakin upeita biitsejä, joilla vesi on puhtaampaa (ainakin Yyteriin verrattuna) ja hiekkarantaa riittää. Olin aivan lumoutunut Storsandiin päädyttyämme.

    • Olemme kyllä käyneet Storsandissakin muutama vuosi sitten. Upea paikka sekin!

      Kokkolan rannoista suosituin taitaa olla Leirintäalueen ranta (Asuntomessualueen lähellä). Sitten kiva ranta on myös Ykspihlajan uuden asuntoalueen lähellä. Ehkä minun pitäisi tehdä jokin Kokkola-postaus…?

  3. Kovin tutunnäköisiä maisemia on. Ihanat ilmat sattuivat teidän lomailulle ”meilläpäin”. 🙂

  4. Peukut lähimatkailulle! Täällä Suomessa on niin paljon mahtavia paikkoja, jotka vetää vertoja ulkomaan kohteille hyvin – ainakin jos on hyvä keli, kuten viime aikoina. Mekin vietettiin ihan vaan ihanassa Aurajokirannassa lauantaina monta tuntia ja tuntui oikeasti siltä kuin olisi ollut kaukanakin kotoa vaikka oikeasti kotiovelle oli matkaa muutama sata metriä. Rento tunnelma, paljon ihmisiä, lämmin ja aurinkoinen keli, kilsoittain kävelyä ja monta pysähdystä 🙂
    Ihanissa kotimaan kohteissa on tullut käytyä viikonloppulomilla joka kesä. Esim. Nauvossa, Korppoossa, Raumalla, Hangossa, Fiskarsissa, Helsingissä tai Porvoossa. Ihania paikkoja kaikki.
    Hah, huomaan toistelevani ihana -sanaa minäkin!
    Niin ja vielä kerran on pakko: IHANIA kuvia ;D

    • Niinpä, peukut sille todellakin! 🙂 Fiskarsissa ja Porvoossa olen halunnut käydä jo useampana vuotena, mutta vielä en ole ”päässyt”. Pitää korjata asia heti kun mahdollista.

    • Kiitti! 🙂 Sää on suosinut nyt kyllä roimalla kädellä. Tänään oli ukkosta ja rankkaa sadetta. Nautin siitäkin. Kyykin kameran kanssa terassilla ja yritin kuvata vesipisaroita. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.